KONECRANES FICK YTTERLIGARE EN RTG-BESTÄLLNING AV TRANSPORTLEVERANTÖREN CSX INTERMODAL TERMINALS, INC. I USA


Konecranes fick i augusti 2013 en återbeställning från transportleverantören CSX Intermodal Terminals i USA. I beställningen ingår fyra RTG-kranar och en option för ytterligare en RTG. Detta är andra gången Konecranes levererar RTG-kranar till CSX Intermodal Terminals. Föregående beställning på tre RTG-kranar erhölls i juni i fjol. De nyligen beställda kranarna levereras till två terminaler som drivs av CSX Intermodal Terminals: tre av kranarna går till Valleyfield, Kanada, och en till Chicago, USA. Alla fyra kranarna levereras före oktober 2014. Beställningens värde offentliggörs inte.

CSX Intermodal Terminals, Inc. är dotterbolag till CSX Corporation i Jacksonville, Florida, och en av USAs ledande operatörer av intermodala terminaler som erbjuder tjänster inom transport och lastning från räls till lastbil och från lastbil till räls. Företaget driver mer än 30 terminaler i östra USA och i Kanada.

“Ett nära och bra samarbete med vår kund har gett resultat och lett till ytterligare en viktig beställning från dem”, säger Jost Dämmgen, Konecranes försäljningschef, Hamnkranar. “Konecranes RTG-kranar är utrustade med flera innovativa egenskaper som erbjuder märkbart högre prestanda och pålitlighet, och samtidigt lägre underhållskostnader.”

Konecranes lokala service är en viktig faktor i det goda förhållandet mellan företagen. Konecranes tillhandahåller lokala servicetekniker och reservdelar, vilket hjälper till att garantera en oavbruten containerhanteringsprocess.

Konecranes RTG-kranar används för stapling och flyttning av containrar från järnvägsvagnar till lastbil och vice versa. Kranarna utrustas med den senaste DGPS teknologin för containergårdar. Denna inkluderar Autosteering-funktionen som håller kranen på en förbestämd, rak körrutt, vilket förbättrar säkerheten och ökar produktiviteten. Kranarna har en lyftkapacitet på 50 ton och kan stapla en over tre containrar högt

Förutom RTG-kranarna kommer Konecranes också att leverera två reachstackers till CSX Intermodal Terminals, Inc. Reachstacker-truckarna kommer att användas för containerhantering på både första och andra järnvägsspåret. Beställningen på reachstackers erhölls när CSX Intermodal Terminals köpt en första maskin och fann den mycket tillförlitlig och mera produktiv än annan liknande utrustning.

Ytterligare information:
Press
Tuomas Saastamoinen, Försäljnings- och marknadsföringsdirektör, Hamnkranar, Konecranes
E-post: tuomas.saastamoinen@konecranes.com eller tfn +358 20 427 2662

Investerare och analytiker:
Miikka Kinnunen, Direktör, Investerarrelationer, Konecranes
E-post: miikka.kinnunen@konecranes.com eller tfn +358 20 427 2050

Detta pressmeddelande med bild finns också på vår webbsida www.konecranes.com.

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2012 omsatte koncernen 2 170 MEUR. Koncernen har 11 900 anställda på 626 platser i 48 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsinki (symbol: KCR1V).


 

Konecranes har tidigare levererat tre RTG-kranar till CSX Intermodal Terminals.