Danske Bank A/S annoncerer tilbagekøbstilbud for Subordinated Fixed Rate Resettable Notes


 

                                                   
 
 
Selskabsmeddelelse
 
 
 
Meddelelse nr. 19/2013    
 
 
   
 
 
Koncernkommunikation
Holmens Kanal 2–12
1092 København K
Tlf. +45 45 14 56 95
 
18. september 2013

 

 

Danske Bank A/S annoncerer tilbagekøbstilbud for
USD 1.000.000.000 Subordinated Fixed Rate Resettable Notes med udløb i 2037

 

MÅ IKKE DISTRIBUERES I ELLER TIL, ELLER TIL NOGEN PERSONER I ELLER BOSIDDENDE I, USA, DETS TERRITORIER OG BESIDDELSER (HERUNDER PUERTO RICO, THE U.S. VIRGIN ISLANDS, GUAM, AMERICAN SAMOA, WAKE ISLAND OG THE NORTHERN MARIANA ISLANDS), NOGEN STAT I USA ELLER DISTRICT OF COLUMBIA.

 

Danske Bank A/S (”Banken”) annoncerer i dag tilbud til ejere af USD 1.000.000.000 Subordinated Fixed Rate Resettable Notes med udløb i 2037 (ISIN: XS0831342679) ( ”Obligationslånet”) med henblik på kontant at tilbagekøbe Obligationslånet helt eller delvist (”Tilbagekøbstilbuddet”). Vilkår og betingelser for Tilbagekøbstilbuddet kan findes i tender offer memorandum dateret den 18. september 2013 (”Tender Offer Memorandum”) udarbejdet af Banken. Eksemplarer heraf kan (under iagttagelse af restriktioner for distribution) rekvireres fra Lucid Issuer Services Limited (”Tender Agent”).

 

Obligationslånet

 

Beskrivelse af obligationerne ISIN/
Common code
Udestående
nominel hovedstol
Købskurs Tilbagekøb
USD 1.000.000.000 Subordinated Fixed Rate Resettable Notes med udløb 2037 udstedt af Danske Bank A/S XS0831342679 / 083134267 USD 1.000.000.000 101,50 procent (plus
vedhængende renter)
Helt eller delvist

 

Rationale for Tilbagekøbstilbuddet

Den 16. juli 2013 offentliggjorde Standard & Poor’s Credit Market Services Europe Limited (”S&P”) en revideret metode for rating af hybrid bankkapital, der resulterede i reklassifikation af Obligationlånet fra ”intermediate” (mellemkategori) til ”minimal”. Det betyder, at Obligationslånet ikke længere kan inkluderes i Danske Banks risikojusterede kapitalprocent (“RAC”) i overensstemmelse med S&P’s ratingkriterier.

Ved udstedelsen blev Obligationslånets betingelser tilpasset S&P’s kriterier specifikt med henblik på at forbedre Bankens RAC-beregning, og Banken inkluderede derfor en række elementer ud over de lovmæssige krav. Disse elementer påvirkede Obligationslånets prissætning og medførte højere omkostninger end normalt for ansvarlig kapital.

Den 17. juli 2013 offentliggjorde Banken, at den ville overveje sine muligheder som følge af S&P’s reviderede metode. Under henvisning til Obligationslånets bestemmelse i punkt 8.8 (ii) har Banken besluttet at ændre obligationsbetingelserne for at tillade førtidsindfrielse af Obligationslånet tidligere end 5 år fra udstedelsesdagen som følge af en ”Rating Methodology Event” (som defineret i Obligationslånets betingelser). Som følge af at S&P ikke længere medregner Obligationslånet i RAC, har Banken til hensigt at førtidsindfri Obligationslånet, når ændringen er gennemført.

På baggrund heraf har banken besluttet at annoncere Tilbagekøbstilbuddet, i henhold til hvilket obligationsejerne tilbydes at tilbagesælge obligationerne til kurs 101,5 procent af hovedstolen plus vedhængende rente, jf. betingelserne i Tender Offer Memorandum. Banken forventer efter udløbet af Tilbagekøbstilbuddet at udnytte sin ret til at førtidsindfri alle fortsat udestående obligationer til kurs pari omkring den 18. november 2013.

Tilbagekøbet eller førtidsindfrielsen af obligationerne forventes ikke at påvirke bankens rating, idet S&P har bekræftet Danske Banks rating den 16. juli 2013 efter ændringen af kriterierne.

 

Obligationsejerne opfordres til at gennemgå Tender Offer Memorandum for yderligere og fuldstændige oplysninger og information om procedurer for deltagelse i Tilbagekøbstilbuddet.  

Tender Offer Memorandum kan rekvireres hos ”Tender Agent”.

 

 

Tender Agent
Lucid Issuer Services Limited
Leroy House
436 Essex Road
London N1 3QP
Tlf: +44 20 7704 0880
Attention: David Shilson
Email: danskebank@lucid-is.com
 
Presserelaterede spørgsmål:
Steen Blaafalk, Group Treasurer
Tlf. +45 45 14 63 60
 

 

UDSENDELSEN AF DENNE MEDDELELSE KAN I VISSE JURISDIKTIONER VÆRE BEGRÆNSET AF LOVGIVNINGEN. PERSONER, SOM KOMMER I BESIDDELSE AF DENNE MEDDELELSE OG/ELLER UDBUDSMATERIALET (THE TENDER OFFER MEMORANDUM), ER FORPLIGTET TIL AT SKAFFE SIG INFORMATIONER OM OG AT OVERHOLDE SÅDANNE EVENTUELLE BEGRÆNSNINGER. DENNE MEDDELELSE UDGØR IKKE ET TILBUD OM AT KØBE ELLER EN ANMODNING OM ET TILBUD OM AT SÆLGE OBLIGATIONERNE. OBLIGATIONSEJERNE RÅDES TIL AT LÆSE UDBUDSMATERIALET OMHYGGELIGT FOR AT FÅ ALLE OPLYSNINGER OM UDBUDDET OG OPLYSNINGER OM PROCEDUREN FOR AT DELTAGE I UDBUDDET. 


Attachments

Selskabsmeddelelse nr. 19 2013.pdf