Vestjysk Bank iværksætter frivillig konvertering af statsligt kapitalindskud på ca. 338 mio. kr.


Finanstilsynet
NASDAQ OMX Copenhagen
Oslo Børs


24. september 2013



Vestjysk Bank iværksætter frivillig konvertering af statsligt kapitalindskud på ca. 338 mio. kr.

I overensstemmelse med den i Årsrapporten for 2012 udmeldte handlingsplan har Vestjysk Bank i dag besluttet at iværksætte frivillig konvertering af en del af Vestjysk Banks statslige kapitalindskud.

Konverteringen vil omfatte statsligt kapitalindskud med hovedstol på i alt ca. 323 mio. kr., herunder 287,6 mio. kr. optaget af Vestjysk Bank A/S i henhold til aftale af 20. august 2009, samt 35,55 mio. kr. optaget af det tidligere Aarhus Lokalbank A/S i henhold til aftale af 22. december 2009. Hertil kommer vedhængende renter, der forventes at udgøre i alt ca. 15 mio. kr., forudsat konverteringen gennemføres som planlagt medio oktober 2013.

Konverteringen vil finde sted i overensstemmelse med vilkårene i ovennævnte aftaler. Vilkårene er optaget som bilag 1, 2 og 4 til bankens vedtægter og kan findes på bankens hjemmeside, www.vestjyskbank.dk. Konverteringen af påløben rente sker i henhold til separat kapitalforhøjelsesbeslutning truffet af bestyrelsen. 

Konverteringskursen vil blive fastsat til markedsværdien af bankens aktier som fastsat af en af FSR - Danske Revisorer udpeget vurderingsmand på grundlag af de retningslinjer, som fremgår af aftalerne om statsligt kapitalindskud. 

Konverteringen forventes gennemført umiddelbart efter offentliggørelsen af vurderingsmandens rapport, der skal foreligge senest 3 uger efter konverteringsmeddelelsen. 

Konverteringen medfører isoleret set en forbedring af bankens solvens. På baggrund af senest offentliggjorte regnskabstal pr. 30. juni 2013 ville den opgjorte solvensprocent på 11,2 procent være steget med næsten 1 procentpoint, hvorefter solvensoverdækningen ville have udgjort ca. 360 mio. kr.

Statens ejerandel efter konverteringen vil afhænge af den af vurderingsmanden fastsatte konverteringskurs. Hvis konverteringskursen ligger inden for spændet 10–15, vil staten sammen med Finansiel Stabilitet opnå en ejerandel af aktierne i Vestjysk Bank i niveauet 67–71 procent. 

Henvendelse vedrørende denne meddelelse kan rettes til adm. bankdirektør Vagn Thorsager, tlf. 96 63 21 03.

 

Vestjysk Bank A/S

 

 

Steen Hemmingsen                           Vagn Thorsager
bestyrelsesformand                          adm. bankdirektør




Vestjysk Bank A/S
Torvet 4-5
7620 Lemvig
Telefon 96 63 20 00

CVR-nr. 34 63 13 28
www.vestjyskbank.dk


Attachments

Vestjysk Bank iværksætter frivillig konvertering af statsligt kapitalindskud på ca. 338 mio. kr.pdf