Zealand meddeler, at data præsenteret for Lyxumia® yderligere understøtter dette diabetespræparats kendte, komplementære virkninger i kombination med basal insulin


København, 2013-09-24 13:36 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --  

Pressemeddelelse
Nr. 6/2013

 

En sub-analyse af resultater fra GetGoal-L-studiet viser, at behandling med Lyxumia® i tillæg til basal insulin giver den største sænkning af HbA1c-blodsukkeret, når det fastende blodsukker-niveau er velkontrolleret

Data blev præsenteret i dag på det 49. årsmøde i EASD

 

Zealand Pharma A/S (NASDAQ OMX København: ZEAL) ("Zealand") meddeler, at nye delanalyse-resultater fra det kliniske GetGoal-L fase III-studiet viser, at behandling med Lyxumia® (lixisenatid) i en kombination med basal insulin er mest effektiv hos patienter med type 2-diabetes, der har et velkontrolleret fastende blodsukkerniveau (fastende plasmaglukose, FPG). Tab af kropsvægt med Lyxumia® som tillægsbehandling til basal insulin var også størst i denne gruppe. De nye resultater blev præsenteret i dag i en mundtlig seance på det 49. årsmøde i den Europæiske Sammenslutning for Studier af Diabetes (EASD) i Barcelona.

Lixisenatid, en prandial GLP-1 receptor-agonist til én gang daglig dosering til behandling af type 2-diabetes, er opfundet af Zealand. Lixisenatid markedsføres under navnet Lyxumia® i Europa og Japan af Sanofi (EURONEXT: SAN og NYSE: SNY), som har de globale udviklings- og markedsføringsrettigheder til produktet.

Som anført i en pressemeddelelse fra Sanofi i dag er type 2-diabetes en progressiv sygdom. Patienter i behandling med basal insulin kan således med tiden få vanskeligt ved at nå deres mål for HbA1c-blodsukkeret (2-3 måneders gennemsnitligt blodsukkerniveau) til trods for typisk at bevare et velkontrolleret fastende blodsukkerniveau som følge af behandlingen med basal insulin.

For disse patienter kan Lyxumia® i kombination med basal insulin give en signifikant komplementær sænkning af langtidsblodsukkeret (HbA1c) på grund af præparatets fremherskende effekt på det måltidrelaterede blodsukker (post-prandial glukose, PPG). En behandlingsform, der retter sig både mod sænkning af PPG og FPG kan være en effektiv måde til at opnå en bedre sygdomskontrol hos de patienter med type 2-diabetes, som ikke kan opnå det ønskede mål for HbA1c-blodsukkeret til trods for et velkontrolleret FPG-niveau.

I en kommentar til de præsenterede resultater udtaler Zealands adm. Direktør David Solomon: "Vi er glade for at se disse yderligere positive data på Lyxumia®, som er den første peptid-medicin, der er opfundet af Zealand. De data, som i dag præsenteres på EASD, supplerer hidtidige resultater til at vise Lyxumia®s gavnlige virkninger - især i en kombination med basal insulin. Vi anser Lyxumia® for at være en væsentlig ny diabetesmedicin med en unik behandlingsprofil. Som markedsført af Sanofi, der har en stærk global tilstedeværelse og dyb forståelse for patienternes behov på dette område, er vi overbeviste om, at vores opfindelse vil udvikle sig til et vigtigt produkt og dermed en vedvarende, væsentlig indtægtskilde for vores virksomhed". Og han tilføjede: ”Med sigte på at udnytte til fulde Lyxumia®s behandlingsmæssige potentiale i kombination med basal insulin planlægger Sanofi i 1. halvår 2014 at starte fase III-udviklingen af et fixed-ratio Lyxumia®/Lantus®-kombinationsprodukt. Vi er overbeviste om, at et sådan produkt vil repræsentere en meget værdifuld behandlingsmulighed for diabetespatienter.”


Resultater af GetGoal-L delanalysen
I denne delanalyse blev 496 patienter med type 2-diabetes og utilstrækkelig blodsukkerregulering studeret. Resultaterne viser, at kombinationsbehandling med lixisenatid og basal insulin, med eller uden metformin (oral antidiabetisk behandling), fører til en sænkning af det samlede HbA1c-niveau, af kropsvægt og af det post-prandiale blodsukkerniveau (som målt af patienterne selv) efter morgenmåltidet i alle grupper. Virkningen var størst hos patienter med relativt velkontrolleret baseline FPG niveau (under eller lig med 6,7 mmol /l, FPG i personer uden diabetes er ~ 5,5 mmol/L1) sammenlignet med personer med højere baseline FPG niveau (mellem 6,7 og 8,9 mmol /L, og mere end 8,9 mmol /L).

GetGoal-L delanalysens abstract har titlen: ”Den terapeutiske effekt af lixisenatid sammen med basal insulin er størst, når FPG er velkontrolleret” (Vidal J, et al. (abstract nr. OP 6)).

Reference

  1. International Diabetes Federation. Global Guideline for Type 2 Diabetes (2012). Tilgængelige på: www.idf.org/sites/default/files/IDF-Guideline-for-Type-2-Diabetes.pdf.  Dato: September 2013.

***

 

For yderligere information, kontakt venligst:

 

David Solomon, adm. direktør – Tlf.: 22 20 63 00

 

Hanne Leth Hillman, Vice President for Investor Relations & Corporate Communications

Tlf: 50 60 36 89, email: hlh@zealandpharma.com

 

 

Om lixisenatid (Lyxumia®)

Lixisenatid er godkendt og markedsført af Sanofi i Europa til behandling af type 2-diabetes under produktnavnet Lyxumia® for at opnå blodsukkerkontrol i kombination med tabletbaseret, blodsukkersænkende medicin og/eller basal insulin, når disse præparater, sammen med kostændring og motion, ikke giver tilstrækkelig blodsukkerkontrol.  Lyxumia® er også godkendt i Japan, Australien, Mexico og Brasilien til behandling af type 2-diabetes.

Lixisenatid (Lyxumia®) er en glucagon-like peptide-1 receptoragonist (GLP-1 RA), der er opfundet af Zealand til behandling af patienter med type 2-diabetes. De globale produktrettigheder er licenseret til Sanofi (EURONEXT: SAN og NYSE: SNY). GLP-1 er et naturligt forekommende peptidhormon, der udskilles inden for få minutter efter indtagelse af et måltid. Stoffet er kendt for at stimulere glukose-afhængig insulinudskillelse fra bugspytkirtlens beta-celler og undertrykke glukagon-udskillelse fra bugspytkirtlens alpha-celler.

Lyxumia®-pennen har vundet flere priser for sit innovative design, herunder “Red Dot”-prisen, “Good Design”-prisen og “iF Product Design”-prisen.

 

Om Zealand Pharma

Zealand Pharma A/S (NASDAQ OMX København: ZEAL) (”Zealand”) er et biotekselskab baseret i København. Zealand er specialiseret i innovation, optimering og udvikling af nye peptid-lægemidler og har en bred og moden pipeline af nye lægemiddelkandidater, der alle er identificeret gennem virksomhedens egne forskningsaktiviteter. Virksomhedens fokus ligger inden for kardio-metaboliske sygdomme, herunder især diabetes og fedme, og den førende lægemiddelopfindelse er lixisenatid (Lyxumia®), en prandial GLP-1 agonist til én gang daglig indgivelse til behandling af type 2-diabetes, som er licenseret til Sanofi. Lixisenatid (markedsføres af Sanofi under navnet Lyxumia®) er godkendt til markedsføring i Europa og Japan og under evaluering af lægemiddelmyndighederne i en række andre lande globalt. I USA forventes en ansøgning om godkendelse indsendt i 2015, når resultaterne af hjertekar-sikkerhedsstudiet, ELIXA, foreligger.

Zealand har en partnerstrategi for udvikling og kommercialisering af sine produkter, og i tillæg til licens-aftalen med Sanofi inden for type 2-diabetes har virksomheden partnerskaber med Boehringer Ingelheim inden for diabetes/fedme, med Lilly ligeledes inden for diabetes og fedme, med Helsinn Healthcare inden for kemoterapi-induceret diarré og med Abbvie (tidligere Abbott) inden for akut nyreskade.

 

For yderligere information: www.zealandpharma.com.               

@ZealandPharma


Attachments

PR 06-13_0924 - New Lyxumia data presented at 49th EASD meeting - DA_FINAL.pdf