Palielināts AS „Latvenergo” pamatkapitāls


Rīga, 2013-09-27 13:27 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Šī gada 26.septembrī AS „Latvenergo” Akcionāru sapulcē, pamatojoties uz likumu „Par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām”, Komerclikumu,  Publiskas personas mantas atsavināšanas likumu un Ministru kabineta 2009.gada 30.jūnija noteikumiem Nr.705 „Noteikumi par valsts un pašvaldības akciju sabiedrības tipveida statūtiem”, tika apstiprināts lēmums par uzņēmuma pamatkapitāla palielināšanu.

Līdz ar to AS „Latvenergo” pamatkapitāls ir palielināts par Ls 614 040, apmaksājot jaunās akcijas ar mantisko ieguldījumu, valsts īpašumu ar kopējo vērtību Ls 614 040, tādejādi AS „Latvenergo” pamatkapitāls sasniegs Ls 905 219 000. Akcionāru sapulcē tika apstiprināti AS „Latvenergo” pamatkapitāla palielināšanas noteikumi un  AS „Latvenergo” Statūtu grozījumi jaunā redakcijā. Pamatkapitālā tika ieguldīti 404 zemes vienības un 4 ēkas ar zemes kopējo platību 21.8078 ha, kas ir līdz šim AS „Latvenergo” izmantoti valsts īpašuma objekti.

Papildu informācija:
Jānis Irbe
Finanšu un kredītu vadības direktors
Tālrunis: +371 67 728 239
E-pasts:
http://investor.relations@latvenergo.lv

www.latvenergo.lv/investors

Par Latvenergo

Latvenergo koncerns ir Baltijas mēroga energouzņēmums, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un pārdošanu, elektroenerģijas sadales pakalpojuma nodrošināšanu un pārvades sistēmas aktīvu pārvaldību. Latvenergo koncernam ir viena trešdaļa no kopējā Baltijas elektroenerģijas tirgus, nodrošinot elektroenerģijas pārdošanas līdera pozīcijas Baltijā. AS „Latvenergo” vairākus gadus pēc kārtas ir atzīts par Latvijas vērtīgāko uzņēmumu. Starptautiskā kredītreitingu aģentūra Moody’s AS „Latvenergo” ir novērtējusi ar investīciju pakāpes kredītreitingu Baa3/stabils.

Latvenergo koncernā ietilpst mātessabiedrība AS „Latvenergo” (elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošana un pārdošana) un meitassabiedrības – AS „Latvijas elektriskie tīkli” (pārvades sistēmas aktīvu pārvaldība), AS „Sadales tīkls” (elektroenerģijas sadale), Elektrum Eesti, OÜ (elektroenerģijas pārdošana Igaunijā), Elektrum Lietuva, UAB (elektroenerģijas pārdošana Lietuvā) un SIA „Liepājas enerģija” (siltumenerģijas ražošana un pārdošana, elektroenerģijas ražošana), kā arī Elektrum Eesti, OÜ piederošā meitassabiedrība SIA „Elektrum Latvija” (elektroenerģijas pārdošana).