IPAS „Finasta Asset Management” pensiju 2.līmeņa plāni – ienesīguma līderi visās ieguldījumu stratēģijās, noslēdzot šī gada trešo ceturksni

Interneta vietnē www.manapensija.lv pieejamie Valsts fondēto pensiju shēmas ieguldījumu plānu darbības rezultāti par 2013.gada 9 mēnešiem liecina, ka līdera pozīcijas visās ieguldījumu stratēģijās ieņem IPAS „Finasta Asset Management” pārvaldītie pensiju 2.līmeņa ieguldījumu plāni.

Pensiju plāna „Finasta Konservatīvais IP” ienesīgums, noslēdzot šī gada 9 mēnešus, bija 1,47%, tādejādi vairākas reizes pārspējot citu konservatīvās ieguldījumu stratēģijas plānu ienesīgumu.

Arī starp sabalansētās un aktīvās stratēģijas ieguldījumu plāniem „Finasta” pensiju 2.līmeņa ieguldījumu plāni „Finasta Komforts” un „Finasta Ekstra plus” uz šī gada trešā ceturkšņa beigām ir uzradījuši visaugstākos ienesīguma rezultātus nozarē: attiecīgi 2,58% un 3,42%.

„Esam gandarīti, ka „Finasta” investīciju pārvaldītāju komanda šī gada deviņos mēnešos ir spējusi sasniegt tik labus ienesīguma rezultātus. Tas apliecina mūsu profesionāļu spēju veiksmīgi strādāt un nodrošināt pozitīvus pārvaldīšanas rezultātus arī sarežģītu un svārstīgu finanšu tirgu apstākļos,” atzīst Andrejs Martinovs, IPAS "Finasta Asset Management" valdes loceklis.

Pieteikumu IPAS „Finasta Asset Management” pārvaldītajiem pensiju 2.līmeņa ieguldījumu plāniem var noformēt internetbankās, banku filiālēs (Citadele, DNB, Nordea, Norvik, PrivatBank, SEB, SMP Bank, Swedbank) vai Valsts Sociālās apdrošināšanas aģentūrā. Pensiju 2.līmeņa ieguldījumu plāna pārvaldītāja sabiedrības maiņu var veikt vienu reizi kalendārajā gadā, iesnieguma noformēšana ir bez maksas.

Par IPAS „Finasta Asset Management”

IPAS „Finasta Asset Management” Latvijā darbojas kopš 2002.gada un šobrīd pārvalda trīs pensiju 2.līmeņa ieguldījumu plānus „Finasta Konservatīvais IP”, „Finasta Komforts”, „Finasta Ekstra plus”, trīs pensiju 3.līmeņa plānus „Dzintars-Konservatīvais”, „Saule-Sabalansētais”, „Jūra-Aktīvais”, trīs atvērtos ieguldījumu fondus „Finasta Sabalansētais fonds”, „Finasta Obligāciju fonds”, „Baltic Index fonds” , kā arī privāto un institucionālo klientu individuālos ieguldījumu portfeļus.

Informāciju sagatavoja:
Gundega Pakalne