Outokumpu ottaa käyttöön päivittäisen seosainelisän Euroopassa


OUTOKUMPU OYJ
PÖRSSITIEDOTE
1.11.2013 klo 12.05

 

Outokumpu esittelee onnistuneen testauksen jälkeen päivittäisen seosainelisän hinnoittelumallin Euroopan jakelija-asiakkailleen. Päivittäinen seosainehintalisä otetaan käyttöön 1.1.2014 alkaen tehdyissä uusissa tilauksissa.

Nykyisessä kuukausittaisessa mallissa ruostumattoman teräksen seosainelisä asetetaan aina kuukaudeksi kerrallaan seosaineiden historiahintojen pohjalta. Uudessa hinnoittelumallissa Outokumpu julkaisee seosainelisän päivittäin verkkosivuillaan osoitteessa www.outokumpu.com. Asiakas voi joustavasti päättää seosainelisän lukkoon lyömisestä joko tilauspäivänä tai minä tahansa päivänä tilauspäivän ja toimitusta edeltävän viikon puolivälin välillä.

Päivittäinen seosainelisä tuo asiakkaille monenlaisia hyötyjä: se reagoi nopeammin raaka-aineiden hintoihin ja antaa asiakkaalle enemmän päätösvaltaa sen suhteen, milloin seosainelisä lyödään lukkoon. Päivittäin vaihtuva seosainelisä ei vaikuta ruostumattoman teräksen perushintoihin.

EMEAn (Eurooppa, Lähi-itä ja Afrikka) myyntijohtaja Olli-Matti Saksi: “Esittelemme nyt päivittäin vaihtuvan seosainelisän ruostumattoman teräksen markkinoille. Haluamme korjata nykyisen kuukausittaisen mallin heikkoudet ja samalla kuitenkin pitää kiinni sen tuomista eduista. Sekä asiakkaat että Outokumpu ovat nähneet uuden hinnoittelumallin hyödyt testausvaiheen aikana, ja siksi otamme nyt päivittäisen seosainelisän käyttöön Euroopan jakelija-asiakkaillemme tammikuusta 2014 alkaen. Uskomme päivittäisen seosainelisän vähentävän markkinoiden volatiliteettia ja helpottavan raaka-aineiden hinnanvaihteluilta suojautumista. Lisäksi se tuo asiakkaillemme uutta valinnanvapautta. Päivittäin vaihtuva seosainelisä reagoi nopeammin raaka-ainehintojen muutoksiin, mikä hyödyttää sekä asiakkaita että Outokumpua.”

Outokummun Euroopan asiakkaista noin 35–40 % on jakelijoita.  

Lisätietoja:

Sijoittajat: Johanna Henttonen, puh. (09) 421 3804, matkapuh. 040 530 0778

Media: Saara Tahvanainen, puh. 040 589 0223

Outokumpu Oyj



Outokumpu on ruostumattoman teräksen ja erikoismetalliseostuotteiden markkinajohtaja maailmassa. Valmistamme edistyksellisiä materiaaleja, jotka ovat tehokkaita, kestäviä ja kierrätettäviä ja auttavat siten rakentamaan maailmaa, joka kestää ikuisesti. Sata vuotta sitten keksitty ruostumaton teräs on ihanteellinen materiaali kestäviin ratkaisuihin vaativissa käyttökohteissa aina ruokailu- ja sairaalavälineistä siltoihin ja energialaitoksiin: se on 100-prosenttisen kierrätettävä, korroosionkestävä, hygieeninen ja vahva materiaali, jota ei tarvitse huoltaa. Outokummun palveluksessa on yli 15 000 ammattilaista yli 40 maassa. Konsernin pääkonttori sijaitsee Espoossa ja sen osake on listattu NASDAQ OMX Helsingissä. www.outokumpu.fi

 


Attachments

DAS 01112013 FIN.pdf