Standard & Poor´s reviderar sin syn på Sparbanken 1826


Kristianstad, 2013-11-06 09:41 CET (GLOBE NEWSWIRE) --  

Ratinginstitutet Standard & Poor’s reviderar sin syn på Sparbanken 1826 från negativa till stabila utsikter med bibehållet kreditbetyg, BBB+/A-2. Förändringen föranleds av bankens förstärkta kapitalsituation.

Standard & Poor´s skriver i sitt utlåtande att Sparbanken 1826 förstärkta kapitalsituation skiljer sig från den negativa ekonomiska trend som de generellt ser i Sverige. Därför reviderar de sin syn på Sparbanken 1826 från negativa till stabila framtidsutsikter samt bekräftar kreditbetyget BBB + / A-2.

Ratingen påverkar sparbankens kostnader för finansiering på kapitalmarknaden. Ju högre upp banken rankas på betygsskalan, desto lägre finansieringskostnad.

- Det är mycket positivt att Standard & Poor´s reviderat sin syn på banken och nu anser att vi har stabila framtidsutsikter. Det förbättrar vår ställning på den institutionella kapitalmarknaden, säger  Bo Bengtsson, VD i Sparbanken 1826.

S & P kommenterar även den stundande sammanslagningen med Färs & Frosta Sparbank. De tror bl a att den sammanslagna banken kommer att bli en än starkare sparbank med stabil intjäning som kommer att bibehålla Sparbanken 1826 robusta kapitalsituation.  

- S & P´s utlåtande är oerhört positivt. Det visar på att vi har de rätta förutsättningarna att skapa en ny stabil regional sparbank här i södra Sverige, avslutar Bo Bengtsson.

Läs mer i Standard & Poor´s utblick.

 

         För mer information
         Bo Bengtsson, VD, 044-13 83 15 eller 0703-16 83 15


Attachments

SoP_outlook.pdf SoP_hojt_kreditbetyg.pdf