CORRECTION: Andelsklasser mv. blev godkendt på andelsejermødet den 5. november 2013


Stavanger, 2013-11-06 13:10 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- Andelsejerne har godkendt indførelsen af andelsklasse for SKAGEN Tellus og SKAGEN m2 samt en ændring i investeringsmandatet til SKAGEN Tellus.

Dette indebærer at to andelsklasser vil blive etableret for de to fonde.  Andelsklasserne indføres for at imødegå nye regler i to af vores vigtigste internationale markeder, Holland og Storbritanien.

Andelsklassen A – den ordinære andelsklasse – vil belastes med samme faste forvaltningshonorar som i dag. Andelsklasse B vil belastes et lavere fast forvaltningshonorar, og vil kun være tilgængelige for investorer, som tegner andele gennem distributører som ikke modtager godtgørelse fra SKAGEN.

Indsnævringen af investeringsmandatet i SKAGEN Tellus betyder, at fonden nu mere tydeligt fremstår som en statsobligationsfond. Investeringsmulighederne i Finansinstitutioner tages ud af investeringsmandatet og dermed fjernes indskud i kreditinstitutioner som et lovligt placeringsalternativ. Mandatet angives nu som finansielle instrumenter udstedt af eller garanteret af stat, en stats lokale myndigheder, centralbank eller offentlig international organisastion hvor stat deltager.