Kopy Goldfields tecknar avsiktsförklaring för att sälja licenserna Kavkaz och Prodolny


Kopy Goldfields AB (publ) ("Kopy Goldfields" eller "Bolaget") är glada att kunna tillkännage att man tecknat en icke bindande avsiktsförklaring, så kallad Letter of Intent, med en rysk industriell grupp för att sälja 100% av Kavkaz- och Prodolny-licenserna genom en kontantförsäljning.

Enligt avsiktsförklaringen kommer köparen att förvärva 100% av dotterbolagen LLC Kavkaz Gold och LLC Prodolny, vilka i sin tur innehar licenserna Kavkaz och Prodolny. Köpeskillingen uppgår enligt avsiktsförklaringen till 50 miljoner rubel, motsvarande cirka 10 miljoner SEK eller 1,5 miljoner USD.

Mikhail Damrin, VD för Kopy Goldfields, kommenterar nyheten:

- Licensvillkoren för Kavkaz kräver en snar produktionsstart, vilket köparen är intresserad att fullfölja. De båda licenserna Kavkaz och Prodolny kompletterar varandra i egenskap av geografisk placering, mineraltillgångar och prospekteringspotential, vilket gör att det är rimligt att sälja dem ihop. Försäljningen följer vår strategi och det känns bra att vi nu genomför en del av det åtgärdsprogram som vi utformat tidigare i år. Vi fortsätter med det i övriga delar också. Avsiktsförklaringen är icke-bindande och det finns fortfarande några frågor att lösa innan vi kan underteckna det slutliga avtalet. Vi kommer att publicera mer information så snart affären är slutförd.

Stockholm, 8 november 2013

För mer information, vänligen kontakta:
Mikhail Damrin, VD, +7 916 808 12 17, mikhail.damrin@kopygoldfields.com

Tim Carlsson, CFO, + 46 702 31 87 01, tim.carlsson@kopygoldfields.com

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Kopy Goldfields Pressrelease 2013-11-08 (Swedish).pdf
Kopy Goldfields Pressrelease 2013-11-08 (English).pdf

Om Kopy Goldfields AB
Kopy Goldfields AB (publ), listat på NASDAQ OMX First North i Stockholm, är ett guldprospekteringsbolag i ett av världens främsta guldmineralområden, Lena Goldfields, Bodaibo, Ryssland. Bolagets huvudägare är Eldorado Gold Corp. Bolaget innehar rättigheterna till tretton berggrundslicenser för både prospektering och produktion som täcker 2 107 kvadratkilometer. Målsättningen med Kopy Goldfields verksamhet är att skapa värde genom att identifiera och förvärva högpotentiella guldfyndigheter och därefter utföra tidig prospektering tills dess att fyndigheten antingen kan säljas eller utvecklas i samarbete med en annan partner under ett joint venture avtal.

Kopy Goldfields tillämpar International Financial Reporting Standards (IFRS), som godkänts av EU. Aqurat Fondkommission verkar som Certified Adviser, tel: 08-684 05 800.

Aktien
Ticker: KOPY
www.nasdaqomxnordic.com/firstnorth/
Utestående aktier: 30 246 257 


Attachments

kopygoldfields_press_131108.pdf kopygoldfields_press_131108_eng.pdf