Zealand Pharma A/S ─ Delårsrapport for de første 9 måneder af 2013 (ikke revideret)


København, 2013-11-15 08:39 CET (GLOBE NEWSWIRE) --  

Selskabsmeddelelse
Nr. 25/2013

 

  • Nettoresultat for de første ni måneder af 2013 blev -139 mio. kr.
  • Likvide beholdninger og værdipapirer udgjorde 358 mio. kr. pr. 30. september 2013
  • Forventningerne til netto-driftsomkostninger for hele regnskabsåret 2013 nedjusteret til 195-205 mio. kr. fra 210-240 mio. kr. Omsætningsforventningerne er uændrede
  • Sanofi fortsætter den gradvise kommercielle udrulning af Lyxumia®, herunder i Japan, hvor produktet blev lanceret i oktober som den første GLP-1 receptor agonist, der er godkendt til brug for voksne japanske patienter i kombination med basal insulin
     

Zealand Pharma A/S (CVR-nr. 20 04 50 78) (NASDAQ OMX København: ZEAL) ("Zealand") offentliggør i dag sin ikke reviderede delårsrapport for ni måneders perioden fra 1. januar til 30. september 2013.

 

Finansielle hovedtal for de første 9 måneder af 2013
(Sammenligningstal for samme periode 2012 er anført i parentes)

  • Omsætning på 3 mio. kr. (224 mio. kr.)
  • Netto-driftsomkostninger på 143 mio. kr. (120 mio. kr.)
  • Nettoresultat på -139 (89 mio. kr.)
  • Resultat pr. aktie -6,1 kr. (3,9 kr.)
  • Ultimo likvidbeholdninger og værdipapirer på 358 mio. kr. (498 mio. kr.)

 

Væsentlige produkt- og pipelinebegivenheder i 3. kvt. 2013 og perioden derefter

Lyxumia® (lixisenatid) ─ Type 2-diabetes (licenseret til Sanofi)

  • Sanofi fortsætter den gradvise kommercielle udrulning af Lyxumia®, herunder i Japan, hvor produktet blev lanceret i oktober som den første GLP-1 receptor agonist, der er godkendt til brug for voksne japanske diabetespatienter i kombination med basal insulin.
  • Lyxumia® er nu godkendt i Europa, Japan, Mexico, Australien, Brasilien, Colombia, Chile samt Ecuador og herudover pågår regulatorisk evaluering i en række andre lande.
  • På det 49. årsmøde i EASD i september blev en delanalyse af resultater fra det pivotale GetGoal-L- studie præsenteret, som viser, at Lyxumia® som tillæg til basal insulin sænker langtidsblodsukkeret (HbA1c) især, når det fastende blodsukker-niveau er velkontrolleret. Disse data understøtter de kendte komplementære virkninger af Lyxumia® som en prandial GLP-1 receptor agonist i tillæg til basal insulin.
  • I september trak Sanofi ansøgningen for lixisenatid tilbage i USA. Ansøgningen omfattede foreløbige resultater fra det igangværende kardiovaskulære (CV)-sikkerhedsstudie, ELIXA, og beslutningen var en konsekvens af drøftelser med FDA vedrørende den foreslåede proces for gennemgang og vurdering af disse foreløbige data. Det er Sanofis overbevisning, at en potentiel offentliggørelse af foreløbige resultater fra det igangværende ELIXA-studie, selv med sikkerhedsforanstaltninger, vil kunne kompromittere de endelige, fulde studieresultater. Tilbagetrækningen af NDA-ansøgningen er således hverken begrundet i sikkerhedsmæssige problemer eller mangler ved ansøgningen, og Sanofi vil genindsende en ansøgning for lixisenatid i 2015 efter afslutning af ELIXA-studiet.
     

Lantus®/Lyxumia®-kombinationsprodukt – Type 2-diabetes (licens-partnerskab med Sanofi)

  • Lyxumia® og Lantus® (basal insulin) ”fixed-ratio” kombinationsproduktet, der er i klinisk udvikling under betegnelsen LixiLan, følger tidsplanen for start af fase III-studier i 1. halvår 2014. Tilbagetrækningen af USA-ansøgningen for Lyxumia® har ikke påvirket disse planer.

Danegaptid ─ Hjertebeskyttelse (iskæmisk reperfusionsskade)

  • Zealand har fuldendt forberedelserne af et fase II ”proof-of-concept”-studie af danegaptid for at undersøge effekt og sikkerhed for dette nye peptid-lægemiddel som en ny behandling til forebyggelse af reperfusionsskader. Dosering af de første patienter med myokardieinfarkt (hjerteanfald) som skal have foretaget ballonudvidelse (perkutan koronar intervention (PKI)) forventes inden for nærmeste fremtid.
  • Danegaptid er et peptid, som er opfundet af Zealand, og som har potentiale til at være den første medicinske behandling til beskyttelse mod vævsskader efter reperfusion.

ZP2929 ─ Type 2-diabetes og/eller fedme (partnerskab med Boehringer Ingelheim)

  • Zealand og Boehringer Ingelheim arbejder fortsat tæt sammen om fase I-udviklingen af ZP2929, der repræsenterer en helt ny behandlingsmæssig tilgang inden for diabetes og/eller fedme. De nuværende aktiviteter omfatter udvidede prækliniske studier for at opfylde krav fra FDA om yderligere belysning af lægemiddelkandidatens terapeutiske profil.
  • Zealand forventer at kunne give en yderligere opdatering på de forventede tidsfrister for ZP2929 fase I-programmet i 1. kvartal 2014.

Elsiglutid ─ Kemoterapi-induceret diarré (partnerskab med Helsinn)

  • Helsinn fortsætter forberedelserne til at tage elsiglutid videre i et dosisbestemmende fase IIb-studie for yderligere at vurdere potentialet for dette lovende peptid-lægemiddel til forebyggelse af ​​kemoterapi-induceret diarré hos patienter med tarmkræft.
  • Fase IIb-aktiviteterne forventes at starte i 2014.

ZP3022 - en GLP-1-gastrin dobbeltvirkende receptor agonist

  • På årsmødet i den Europæiske Sammenslutning for Studier af Diabetes (EASD) i september præsenterede Zealand nye prækliniske data på ZP3022, der underbygger denne nye dobbeltvirkende peptid agonists sygdomsmodificerende potentiale. De præsenterede data viser, at ZP3022 signifikant fremmer betacelle-vækst, reducerer betacelle-død og øger glukose-stimuleret insulinudskillelse i prækliniske in vitro-modeller for type 2-diabetes.
  • Zealand vil fortsat udforske egenskaberne ved GLP-1-gastrin-receptoragonister som en ny tilgang til at behandle og potentielt forebygge sygdomsforværring ved type 2-diabetes.
     

Ny samarbejdsaftale med Lilly om type 2-diabetes og fedme

  • I august underskrev Zealand en samarbejdsaftale med Lilly, som dækker fælles design og udvikling af potentielt nye peptid-baserede lægemidler mod et nyt behandlingsmål med relevans for type 2-diabetes og fedme.
  • Zealand og Lilly vil dele risiko og afkast under samarbejdet, der kan udvides til at omfatte flere behandlingsmål og også andre sygdomsområder.

 

Øvrige begivenheder i tredje kvartal af 2013 og perioden derefter

Udnævnelse af ny forskningsdirektør

  • I oktober tiltrådte Torsten Hoffmann hos Zealand som ny forskningsdirektør. Torsten Hoffmann kommer fra en seniorposition som Leder af Medicinalkemi hos Roche og bringer adskillige års erfaring fra medicinalindustrien samt meget betydelige videnskabelige meritter. Hos Zealand har Torsten Hoffmann overtaget ansvaret for selskabets forsknings- og udviklingsaktiviteter, og hans fokus er på at fremme peptid-innovation og styrke pipelinen af peptidbaserede lægemiddelkandidater som fundament for fortsat værdiskabelse samt herunder partnerskabsaktiviteter.

 

I en kommentar til rapporten udtaler David H. Solomon, adm. direktør i Zealand:

I den seneste periode har Zealand gjort vigtige operationelle og strategiske fremskridt, og vi begynder nu så småt også at se et økonomisk afkast af Sanofis salg af Lyxumia®. Sanofi fortsætter produktets markedsmæssige udrulning som et nyt behandlingstilbud til diabetespatienter og har herudover bekræftet at være i gang med forberedelserne til at starte fase III-udviklingen af Lyxumia®/Lantus®-kombinationsproduktet i 1. halvår 2014.

”I vores bestræbelser på at fremme og udvikle vores interne pipeline af unikke peptid-kandidater ser vi også frem til inden længe at kunne dosere de første patienter i et fase II-studie med danegaptid, der udgør en lovende ny behandling til potentiel forebyggelse af reperfusionsskader. Til støtte for vores langsigtede værditilvækst har vi indgået en ny partneraftale med Lilly, hvilket samtidig er en yderligere validering af Zealands kompetencer inden for design og udvikling af peptid-lægemidler.

”Vi er også meget glade for at have kunnet byde Torsten Hoffmann velkommen som vores nye forskningsdirektør. Torsten vil være en afgørende drivkraft til yderligere at styrke fremdriften i vores F&U-aktiviteter. Med hans brede erfaring og dedikerede fokus på innovativ peptid-forskning og -udvikling vil vi fortsat udbygge vores pipeline med sigte på at skabe det næste gennembrud inden for peptid-baseret behandling.”

 

Resultatforventninger til 2013:

Nedjustering af netto-driftsomkostninger – Uændrede forventninger til omsætning

Zealand fastholder sine forventninger om yderligere omsætning i 2013 i form af licensbetalinger fra salget af Lyxumia® ud over, hvad der er blevet rapporteret for de første ni måneder. Eftersom Sanofi ikke har offentliggjort forventninger til salget af Lyxumia®, kan der ikke for nuværende opstilles konkrete forventninger til omsætningen.

Forventningerne til nettodriftsomkostningerne i 2013 er blevet revideret til niveauet 195-205 mio.kr. fra 210-240 mio. kr.
  

***

 

Telefonkonference

Zealand afholder en telekonference i dag kl. 14, hvor adm. direktør David Solomon, økonomidirektør Mats Blom og Hanne Leth Hillman, Vice President for IR og Corporate Communications vil præsentere delårsrapporten for 1. halvår 2013. Efterfølgende vil der være mulighed for at stille spørgsmål til selskabet.

 

Telefonkonferencen vil foregå på engelsk, og der kan opnås adgang via nedenstående:

Tlf. nr:                    32 72 80 18
Konference-id:       9974 6033

 

Telefonkonferencen inklusiv en tilhørende powerpoint-præsentation kan følges via direkte audiocast fra følgende link: http://storm.zoomvisionmamato.com/player/zealand_pharma/objects/8avr91f6/

 

Audiocastet kan også tilgås fra investor-sektionen på Zealands hjemmeside (www.zealandpharma.com), og deltagere anbefales at registrere sig ca. 10 minutter før, præsentationen starter. En on-demand version af audiocastet vil også være tilgængelig fra hjemmesiden efter telefonkonferencen.

 

 

For yderligere information, kontakt venligst:

 

David Solomon, adm. direktør

Tlf.: 22 20 63 00

 

Hanne Leth Hillman, Vice President og Head of IR & Corporate Communications

Tlf.: 50 60 36 89, email: hlh@zealandpharma.com

 

 

Om Zealand Pharma

Zealand Pharma A/S (NASDAQ OMX København: ZEAL) (”Zealand”) er et biotekselskab baseret i København. Zealand er specialiseret i innovation, optimering og udvikling af nye peptid-lægemidler og har en bred og moden pipeline af nye lægemiddelkandidater, der alle er identificeret gennem virksomhedens egne forskningsaktiviteter. Virksomhedens fokus ligger inden for kardio-metaboliske sygdomme, herunder især diabetes og fedme, og den førende lægemiddelopfindelse er lixisenatid (Lyxumia®), en prandial GLP-1 agonist til én gang daglig indgivelse til behandling af type 2-diabetes, som er licenseret til Sanofi. Lixisenatid (markedsføres af Sanofi under navnet Lyxumia®) er godkendt til markedsføring i Europa og Japan og under evaluering af lægemiddelmyndighederne i en række andre lande globalt. I USA forventes en ansøgning om godkendelse indsendt i 2015, når resultaterne af hjertekar-sikkerhedsstudiet, ELIXA, foreligger.

Zealand har en partnerstrategi for udvikling og kommercialisering af sine produkter, og i tillæg til licens-aftalen med Sanofi inden for type 2-diabetes har virksomheden partnerskaber med Boehringer Ingelheim inden for diabetes/fedme, med Lilly ligeledes inden for diabetes og fedme, med Helsinn Healthcare inden for kemoterapi-induceret diarré og med Abbvie (tidligere Abbott) inden for akut nyreskade.

 

For yderligere information: www.zealandpharma.com.                @ZealandPharma 
 

 

Hoved- og nøgletal

Bestyrelsen og direktionen har godkendt denne delårsrapport indeholdende sammendragne regnskabsoplysninger for de første ni måneder af 2013 indtil 30. september 2013. Rapporten er udarbejdet i overensstemmelse med IAS 34 som godkendt af EU og yderligere danske oplysningskrav for børsnoterede selskaber. Den anvendte regnskabspraksis er uændret i perioden, og der henvises til selskabets årsrapport for 2012 for en mere detaljeret beskrivelse af regnskabspraksis.

 

DKK tusinde   2013 2012 2013 2012 2012
RESULTATOPGØRELSE   1.7 - 30.9 1.7 - 30.9 1.1 - 30.9 1.1 - 30.9 1.1 - 31.12
OG TOTAL INDKOMSTOPGØRELSE Note Q3 Q3 Q1-Q3 Q1-Q3 Hele året
Omsætning   2.318 37.368 3.398 223.565 223.565
Royaltyomkostninger   -309 0 -455 -15.561 -15.933
Bruttooverskud   2.009 37.368 2.943 208.004 207.632
Forsknings- og udviklingsomkostninger   -30.419 -39.291 -126.186 -131.571 -182.759
Administrationsomkostninger   -7.476 -6.459 -23.494 -17.179 -27.611
Andre driftsindtægter   890 8.343 6.512 28.503 35.135
Resultat af primær drift   -34.996 -39 -140.225 87.757 32.397
Finansielle poster (netto)   408 -544 1.324 1.079 3.975
Periodens resultat (efter skat)   -34.588 -583 -138.901 88.836 36.372
Periodens totalindkomst   -34.588 -583 -138.901 88.836 36.372
Resultat pr. aktie - aktuel (DKK)   -1,53 -0,03 -6,14 3,93 1,61
Resultat pr. aktie - udvandet (DKK)   -1,53 -0,03 -6,14 3,90 1,60
             
        2013 2012 2012
BALANCE       30. sep 30. sep 31. dec
Likvide beholdninger       332.887 371.673 358.922
Værdipapirer       24.944 126.654 126.940
Aktiver i alt       385.834 564.085 520.983
Aktiekapital ('000 aktier)       23.193 23.193 23.193
Egenkapital i alt       361.899 536.664 491.015
Egenkapital / aktiver andel       0,94 0,95 0,94
             
    2013 2012 2013 2012 2012
    1.7 - 30.9 1.7 - 30.9 1.1 - 30.9 1.1 - 30.9 1.1 - 31.12
PENGESTRØMME   Q3 Q3 Q1-Q3 Q1-Q3 Hele året
Afskrivninger   1.731 1.301 4.500 3.805 5.319
Ændringer i driftskapitalen   -11.061 -28.490 -4.107 -24.542 13.782
Køb af materielle anlægsaktiver   -114 -165 -1.682 -4.490 -8.849
Frit cash flow 1 -45.288 -27.395 -127.136 70.671 59.688
             
        2013 2012 2012
ANDET       30. sep 30. sep 31. dec
Aktiekurs (DKK)       57,50 99 84,00
Markedsværdi (MDKK)       1.333.598 2.296.107 1.948.216
Indre værdi pr. aktie (DKK) 2     15,99 23,72 21,70
Gennemsnitligt antal medarbejdere       109 104 104
Produktkandidater i klinisk udvikling (ultimo perioden)   6 7 7
Markedsførte produkter   1 0 0
             
Noter:            
(1) Frit cash flow er beregnet som pengestrømme fra driftsaktivitet fratrukket investeringer i materielle anlægsaktiver
(2) Indre værdi pr. aktie er beregnet som egenkapital i alt divideret med totale antal aktier fratrukket egne aktier

  

Regnskabsberetning for de første 9 måneder af 2013

(Sammenligningstal for samme periode 2012 er anført i parentes)

Resultatopgørelse
I overensstemmelse med forventningerne blev nettoresultatet for de første ni måneder af 2013 et underskud på 138,9 mio. kr. i forhold til et overskud på 88,8 mio. kr. for samme periode 2012. I 2013 modtog Zealand ingen milepælsbetalinger, hvorimod selskabet modtog betydelige milepælsbetalinger i de første ni måneder af 2012 fra partnere. Herudover var nettodriftsomkostningerne i de første ni måneder af 2013 højere end i samme periode i 2012 pga. færre partner-finansierede forskningsomkostninger.

Omsætning
Omsætningen for de første ni måneder af 2013 på 3,4 mio. kr. (223,6) knytter sig til de første licensindtægter til Zealand fra Sanofis salg af Lyxumia®. Der er ikke modtaget milepælsbetalinger i de første ni måneder af 2013. I samme periode 2012 modtog Zealand milepælsbetalinger på i alt 223,6 mio. kr. fra partnere.

Royaltyomkostninger
Royaltyomkostninger for perioden udgjorde 0,5 mio. kr. (15,6). Royaltyomkostningerne for perioden i 2012 knytter sig til milepælsbetalinger modtaget fra partnere.

Forsknings- og udviklingsomkostninger
Forsknings- og udviklingsomkostninger for perioden udgjorde 126,2 mio. kr. (131,6). Forsknings- og udviklingsomkostninger relateret til ZP2929 og forskningssamarbejdet med Boehringer Ingelheim er blevet refunderet, og refusionsbeløbet er indregnet i andre driftsindtægter, jf. nedenfor. Faldet i forsknings- og udviklingsomkostninger skyldes lavere personaleomkostninger samt et øget aktivitetsniveau inden for forskning og udvikling.

Administrationsomkostninger
Administrationsomkostninger i perioden beløb sig til 23,5 mio. kr. (17,2). Stigningen i forhold til samme periode sidste år skyldes en stigning i omkostninger til advokater og andre rådgivere og personaleomkostninger.

Andre driftsindtægter
Andre driftsindtægter i perioden beløb sig til 6,5 mio. kr. (28,5). Andre driftsindtægter udgøres primært af refusionsbetalinger fra Boehringer Ingelheim for afholdte omkostninger vedrørende ZP2929 og det toårige forskningssamarbejde mellem Zealand og Boehringer Ingelheim, der er afsluttet i juli 2013.

Resultat af primær drift
Periodens resultat af primær drift udgjorde -140,2 mio. kr. (87,8).

Finansielle poster (netto)
Finansielle poster, netto, består af renteindtægter, bankgebyrer og valutakursregulering. Finansielle poster, netto, for de første seks måneder af 2013 udgjorde 1,3 mio. kr. (1,1).

Resultat af ordinær drift før skat
Resultat af ordinær drift før skat udgjorde i perioden -138,9 mio. kr. (88,8).

Skat af ordinært resultat
Med et negativt resultat af ordinær drift er der ikke indregnet skat for perioden.

Der er ikke indregnet udskudt skatteaktiv i balancen på grund af usikkerhed om, hvornår de skattemæssige underskud kan anvendes.

Periodens resultat
Årets resultat for de første seks måneder af 2013 udgjorde -138,9 mio. kr. (88,8).

Egenkapital
Ved periodens slutning udgjorde egenkapitalen 361,9 mio. kr. (536,7), svarende til en egenkapitalandel på 94% (95).

Anlægsinvesteringer
Investeringer i nyt laboratorieudstyr udgjorde i perioden 1,7 mio.kr. (4,5).

Pengestrømme
Pengestrømme fra driftsaktiviteter udgjorde -125,4 mio. kr. (76,6), og pengestrømme fra investeringsaktiviteter udgjorde 99,3 mio. kr. (18,1), hvoraf 101,0 mio. kr. (22,7) kan henføres til nettosalg af værdipapirer. De samlede pengestrømme for de første ni måneder af 2013 beløb sig til -26,2 mio. kr. (94,8).

Likvide midler og værdipapirer
Pr. 30. september 2013 udgjorde Zealands beholdning af likvide midler og værdipapirer 357,8 mio. kr. (498,3).

 

Vigtigste finansielle hændelser i tredje kvartal i 2013
Omsætningen i tredje kvartal udgjorde 2,3 mio. kr. (37,4) som kan henføres til de første licensindtægter til Zealand fra Sanofis salg af Lyxumia®. Omsætningen i samme periode sidste år kan henføres til betalinger modtaget i forbindelse med påbegyndelse af klinisk udvikling af ZP2929.

De samlede driftsomkostninger faldt til 37,9 mio. kr. (45,8), hvilket afspejler lavere omkostninger i forbindelse med samarbejdet med Boehringer Ingelheim. Af driftsomkostningerne i tredje kvartal er 0,9 mio. kr. (8,3) blevet finansieret under Boehringer Ingelheim samarbejdet.

Årets resultat for tredje kvartal udgjorde -34,6 mio. kr. (-0,6).

Resultatforventninger til 2013 revideret:

Nedjustering af netto-driftsomkostninger – Uændrede forventninger til omsætning

Zealand fastholder sine forventninger om yderligere omsætning i 2013 i form af licensbetalinger fra salget af Lyxumia® ud over, hvad der er blevet rapporteret for de første ni måneder. Eftersom Sanofi ikke har offentliggjort forventninger til salget af Lyxumia®, kan der ikke for nuværende opstilles konkrete forventninger til omsætningen.

Forventningerne til nettodriftsomkostningerne i 2013 er blevet revideret til niveauet 195-205 mio.kr. fra 210-240 mio. kr.
  
 

Datterselskaber
I perioden er Betacure Holding A/S, som er et selskab ejet alene af Zealand, fusioneret med Zealand Pharma A/S. Fusionen er gældende fra 1. januar 2013. Betacure har ikke haft aktiviteter i flere år, og formålet med fusionen er at reducere administration og omkostninger.

 

Risikofaktorer
Denne delårsrapport indeholder fremadrettede udsagn, herunder forventninger omkring fremtidige omkostninger samt forventede forretningsmæssige begivenheder. Sådanne udsagn er usikre og forbundet med risici, idet mange faktorer, hvoraf nogle er uden for Zealand Pharmas kontrol, kan medføre, at de faktiske resultater og den faktiske udvikling afviger væsentligt fra de forventninger, som indeholdes i årsrapporten. Sådanne faktorer omfatter, men er ikke begrænset til, f.eks. generelle økonomiske og forretningsmæssige forhold, herunder juridiske forhold, videnskabelige og kliniske resultater, valutakursudsving mv. En mere udførlig beskrivelse af risikofaktorer findes i selskabets årsrapport for 2012 under “Risikostyring og intern kontrol”.
 

 

Ledelsespåtegning

Bestyrelsen og direktionen har dags dato behandlet og godkendt delårsrapporten for perioden 1. januar – 30. september 2013 for Zealand Pharma A/S. Delårsrapporten er ikke revideret eller reviewet af selskabets revisor.

Rapporten er aflagt i overensstemmelse med IAS 34 som godkendt af EU og yderligere danske oplysningskrav for børsnoterede selskaber. Den anvendte regnskabspraksis er uændret i de første ni måneder af 2013, og der henvises til selskabets årsrapport for 2012 for en mere detaljeret beskrivelse af regnskabspraksis.

Det er vores opfattelse, at delårsrapporten giver et retvisende billede af selskabets aktiver, passiver og finansielle stilling pr. 30. september 2013 samt af resultatet af selskabets aktiviteter og pengestrømme for perioden 1. januar – 30. september 2013.

Det er endvidere vor opfattelse, at ledelsesberetningen indeholder en retvisende redegørelse for udviklingen i selskabets aktiviteter og økonomiske forhold, periodens resultat og den finansielle stilling samt beskriver de væsentligste risici og usikkerhedsfaktorer, som selskabet står overfor.

  

København, 15. november 2013

 

 

Direktion

David H. Solomon      Mats Blom                  

Adm. direktør Økonomidirektør        

 

  

Bestyrelse

Daniël J. Ellens           Jørgen Lindegaard      Peter Benson

Formand                     Næstformand

Alain Munoz                Florian Reinaud           Jutta af Rosenborg    

Michael Owen Christian Thorkildsen  Helle Størum  

Hanne Heidenheim Bak


  

 

  2013 2012 2013 2012 2012  
RESULTATOPGØRELSE (DKK '000) Q3 Q3 Q1-Q3 Q1-Q3 Hele året  
Omsætning 2.318 37.368 3.398 223.565 223.565  
Royalty omkostninger -309 0 -455 -15.561 -15.933  
Bruttooverskud 2.009 37.368 2.943 208.004 207.632  
             
Forsknings- og udviklingsomkostninger -30.419 -39.291 -126.186 -131.571 -182.759  
Administrationsomkostninger -7.476 -6.459 -23.494 -17.179 -27.611  
Andre driftsindtægter 890 8.343 6.512 28.503 35.135  
Resultat af primær drift -34.996 -39 -140.225 87.757 32.397  
             
Finansielle indtægter 812 211 2.423 2.776 5.627  
Finansielle omkostninger -404 -755 -1.099 -1.697 -1.652  
Resultat før skat -34.588 -583 -138.901 88.836 36.372  
             
Skat 0 0 0 0 0  
Periodens resultat -34.588 -583 -138.901 88.836 36.372  
             
Totalindkomst for perioden -34.588 -583 -138.901 88.836 36.372  
             
Resultat pr. aktie - aktuel (DKK) -1,53 -0,03 -6,14 3,93 1,61  
Resultat pr. aktie - udvandet (DKK) -1,53 -0,03 -6,14 3,90 1,60  
             
      2013 2012 2012  
BALANCE (DKK '000)     30. sep 30. sep 31. dec  
AKTIVER            
Produktionsanlæg og maskiner     16.490 15.814 18.736  
Andre anlæg, driftsmateriel og inventar     473 505 517  
Indretning af lejede lokaler     1.623 2.235 2.151  
Igangværende investeringer     0 4 0  
Deposita     2.570 2.538 2.554  
Langfristede aktiver i alt     21.156 21.096 23.958  
             
Tilgodehavender fra salg og tjenesteydelser 0 37.257 0  
Periodeafgrænsningsposter     5.557 5.676 3.648  
Andre debitorer     1.290 1.729 7.515  
Værdipapirer     24.944 126.654 126.940  
Likvide beholdninger     332.887 371.673 358.922  
Kortfristede aktiver i alt     364.678 542.989 497.025  
             
Aktiver i alt     385.834 564.085 520.983  
             
PASSIVER            
Aktiekapital     23.193 23.193 23.193  
Overført resultat     338.706 513.471 467.822  
Egenkapital i alt     361.899 536.664 491.015  
             
Leverandører af varer og tjenesteydelser     7.356 8.288 9.831  
Forudbetalinger fra kunder     2.672 7.522 5.072  
Anden gæld     13.907 11.611 15.065  
Kortfristede gældsforpligtelser     23.935 27.421 29.968  
             
Gældsforpligtelser i alt     23.935 27.421 29.968  
             
Passiver i alt     385.834 564.085 520.983  
  2013 2012 2012  
PENGESTRØMSOPGØRELSE (DKK '000) Q1-Q3 Q1-Q3 Hele året  
Periodens resultat -138.901 88.836 36.372  
Reguleringer 13.124 9.157 14.590  
Ændringer i driftskapitalen -4.107 -24.542 13.782  
Pengestrømme fra driftsaktivitet før finansielle poster -129.884 73.451 64.744  
         
Finansielle indtægter 4.489 3.318 3.979  
Finansielle omkostninger -59 -103 -186  
Pengestrømme fra driftsaktivitet -125.454 76.666 68.537  
         
Ændringer i deposita -17 -45 -60  
Køb af materielle anlægsaktiver -1.682 -4.490 -8.849  
Køb af værdipapirer -45.936 -85.411 -97.480  
Salg af værdipapirer 146.892 108.099 119.837  
Pengestrømme fra investeringsaktiviteter 99.257 18.153 13.448  
         
Kapitalforhøjelse 0 0 0  
Tilbagekøb egne aktier 0 0 0  
Pengestrømme fra finansieringsaktiviteter 0 0 0  
         
Ændringer i likvider -26.197 94.819 81.985  
Likvider primo perioden 358.922 278.343 278.342  
Valutakursregulering 162 -1.489 -1.405  
Likvider ultimo perioden 332.887 371.673 358.922  
                     

 

 

 

  Aktie Overført  
EGENKAPITALOPGØRELSE (DKK '000) kapital resultat I alt
Egenkapital 1. januar 2013 23.193 467.822 491.015
Aktiebaseret vederlæggelse 0 9.785 9.785
Totalindkomst for perioden 0 -138.901 -138.901
Egenkapital 30. september 2013 23.193 338.706 361.899
       
Egenkapital 1. januar 2012 23.193 418.204 441.397
Aktiebaseret vederlæggelse 0 6.431 6.431
Totalindkomst for perioden 0 88.836 88.836
Egenkapital 30. september 2012 23.193 513.471 536.664
       
Ændringer i aktiekapital      
Aktiekapital 31. december 2006     17.682
Kapitalforhøjelse, 23. november 2010     4.337
Kapitalforhøjelse, 9. december 2010     852
Kapitalforhøjelse, 12. december 2011     322
Aktiekapital 31. december 2012     23.193
       
Aktiekapital 30. september 2013     23.193

 

 


Attachments

25-13_1125 - Zealand_Delårsrapport for 9 mdr 2013 - DA_FINAL.pdf