CORRECTION: Pievienots 2013. gada 3. ceturkšņa finanšu pārskats


Par spīti pārvaldībā esošo objektu sarežģītībai, šī gada pirmajos deviņos mēnešos AS „Reverta” ir uzrādījusi pozitīvas tendences, realizējot vairākus nozīmīgus objektus un kopumā atmaksājot Valsts kasei 27,1 miljonu eiro. Tomēr pārskata periodā „Reverta” vēl joprojām ir spiesta cīnīties ar īpaši problemātisku parādu atgūšanu ārvalstīs, tiesiskās sistēmas nepilnībām, kā arī citām pārbaudījumiem, kas atstāj ietekmi uz atgūto līdzekļu apjomu.

Pārskata periodā „Reverta” ir samaksājusi Valsts kasei 27,1 miljonu eiro, no tā procentu maksājumi par valsts ieguldījuma izmantošanu veido 19,1 miljonu eiro. Kopumā kopš 2010.gada 1.augusta līdz pārskata perioda beigām AS „Reverta” Valsts kasei ir pārskaitījusi 157,8 miljonus eiro, samaksājusi valsts galvoto sindicēto kredītu 234 miljonu eiro apmērā, kā arī vēl papildus 10,6 miljonus eiro lielu procentu maksājumu par sindicētā kredīta izmantošanu.

„Pateicoties mūsu speciālistu augstajai profesionalitātei un prasmei strādāt tik sarežģītos apstākļos, valsts atbalsta atmaksu varējām uzsākt gadu ātrāk nekā paredzēts Restrukturizācijas plānā. Pozitīvu  ietekmi ir atstājusi arī ekonomiskās situācijas stabilizēšanās, kas ļāvusi sasniegt vērā ņemamus rezultātus nekustamo īpašumu portfeļa realizācijā - ieņēmumi no nekustamo īpašumu objektu realizācijas šā gada 30.septembrī sasniedza 20,9 miljonus eiro, salīdzinot ar 5,3 miljoniem attiecīgā periodā pērn,” skaidro „Reverta” valdes priekšsēdētājs Kristofers Gviljams.

„Reverta” valdes priekšsēdētājs skaidro, ka kopumā problemātisko aktīvu izstrāde no darbiniekiem prasa aizvien specifiskākās prasmes un zināšanas. Tā kā portfelī esošie aktīvi ar zemāku komplicētības pakāpi jau ir pakāpeniski apgūti, atlikušajiem objektiem ir raksturīgas izteiktas maksātspējas problēmas un juridiski sarežģījumi.

Vēl joprojām būtisku „Reverta” aktīvu daļu veido nekustamo īpašumu portfelis ar vairāk nekā 1000 īpašumu vienībām Latvijā un Lietuvā. Turpinoties iepriekšējā pārskata perioda tendencēm, aizvien lielāku īpatsvaru atgūto līdzekļu kopsummā veido ieņēmumi no nekustamo īpašumu portfeļa objektu realizācijas.

Papildu informācijai:
AS „Reverta” ir lielākais problemātisko aktīvu pārvaldītājs Baltijas valstīs. Kopš 2010.gada 1.augusta līdz 2013.gada 30. septembrim „ Reverta” no problemātisko aktīvu izstrādes un pārdošanas ir atguvusi vairāk nekā 483   miljonus eiro.
Lai uzzinātu par AS „Reverta” vairāk, lūdzam apmeklēt uzņēmuma korporatīvo mājas lapu: www.reverta.lv.
 
Sīkākai informācijai:
Marita Ozoliņa
Komunikāciju un mārketinga direkcijas vadītāja
Tālr. 67779142 vai 29287169
E-pasts: marita.ozolina@reverta.lv


Attachments

Publiskie 2013_3_cet_LAT_LVL_Reverta.pdf Publiskie 2013_3_cet_LAT_EUR_Reverta.pdf