Komisjoni otsus Harju Elektri suhtes


Tallinn, Eesti, 2013-12-04 15:30 CET (GLOBE NEWSWIRE) --  

NASDAQ OMX Tallinna börsi Noteerimis- ja Järelevalvekomisjon otsustas 3. detsembril 2013.a. määrata AS-ile Harju Elekter Börsi reglemendi osa „Nõuded Emitentidele“ (edaspidi „NE“) punktide 1.2.1, 1.2.3, 2.1.3, 2.1.6, 2.4.1, 6.1 ja 6.3 rikkumise eest leppetrahvi summas 1 000 eurot.

 

Taust:

NE punkti 1.2.1 kohaselt on emitent kohustatud tagama NE nõuetes sätestatud teabe avalikustamise NE nõuetes sätestatud korras ja tähtaegadel.

NE punkti 1.2.3 kohaselt peab Emitendi poolt avalikustatav teave olema õige, täpne, täielik ja üheselt mõistetav, teave ei tohi olla eksitava sisuga ning sealt ei tohi olla välja jäänud ega puududa midagi, mis mõjutaks teabes esitatud andmete sisu või tähendust.

NE punkt 2.1.3 kohaselt peab Emitent oma tegevuses arvestama, et teabe avalikustamise aeg Emitendi tegevuses toimuva või Emitendiga muul viisil seotud tehingu/toimingu/sündmuse kohta ei sõltu sellise sündmuse toimumiseks vajalike formaalsuste täitmisest ning teabe avalikustamisega ei tohi viivitada sündmuse või asjaolu ametlikuks muutumise ootamise ettekäändel. Kui sündmus on toimunud või selle toimumine on tõenäoline, kuid sündmuse toimumiseks vajalikud või muud formaalsused on teabe avalikustamise hetkel täitmata või kui sündmuse aset leidmisega on seotud mingi muu tingimus või risk, tuleb sellekohased faktid esitada koos avalikustatava teabega.

NE punkti 2.1.6 kohaselt on Emitent kohustatud teavitama Emitendiga samasse kontserni kuuluvaid olulisi tütarettevõtjaid kõigist NE nõuete sätetest ja tagama nende täitmise tütarettevõtjate poolt.

NE punkti 2.4.1 kohaselt loetakse teave nõuetekohaselt avalikustatuks, kui see on avalikustatud börsiteatena Börsi infosüsteemi kaudu.

NE punkt 6.1 kohaselt on Emitent kohustatud viivitamatult avalikustama kõik asjaolud, mis mõjutavad või võivad oluliselt mõjutada emitendi majandustegevust või finantsseisundit. Sellisteks asjaoludeks võivad muuhulgas olla: emitendi suhtes olulist tähtsust omavate lepingute sõlmimine, lõppemine või lõpetamine, lepingute olulised rikkumised nii Emitendi poolt kui ka tema suhtes.

NE punkt 6.3 kohaselt on Emitent kohustatud avalikustama igapäevase majandustegevuse raamidest väljuva tehingu kohta järgneva teabe: tehingu ja selle mõju kirjeldus Emitendi majandustegevusele ja finantsnäitajatele; tehingu alusel saadava või tasutava summa, sealhulgas tulevastel perioodidel saadavate ja tasutavate summade suurus, tasumise tingimused ning tasumise ajagraafik.

 

AS Harju Elekter avaldas 22. oktoobril 2013.a. börsiteate, milles avalikustas teabe tütarettevõtte AS-i Harju Elekter Elektrotehnika poolt võidetud riigihankekonkursside ning selle tulemusena sõlmitud suuremahuliste lepingute kohta. Lepingu konfidentsiaalsusklauslile viidates jäeti aga avalikustamata nimetatud lepingute rahaline väärtus.

 

NASDAQ OMX
Baltic Market
Market Services
+372 640 8800

www.nasdaqomxbaltic.com