CORRECTION: AB „Klaipėdos nafta“ su LR finansų ministerija pasirašė susitarimus dėl garantinės įmokos ir turto įkeitimo bei maksimaliosios sąlyginės ir paprastosios hipotekos


2013 m. gruodžio 5 d. AB „Klaipėdos nafta“ (toliau – Bendrovė) ir LR finansų ministerija (toliau – Finansų ministerija) pasirašė Susitarimą dėl garantinės įmokos ir turto įkeitimo bei Maksimaliosios sąlyginės ir paprastosios hipotekos sutartį (toliau kartu – Sutartys).

Sutarčių pagrindu Bendrovė įsipareigojo sumokėti Finansų ministerijai 81 093,61 eurų dydžio garantinę įmoką bei jos (valstybės) naudai be kita ko įkeisti visą būsimą turtą, kuris bus sukurtas suskystintųjų gamtinių dujų terminalo (toliau – SGDT) projekto metu, ir kurį Bendrovė įgis nuosavybėn vystydama ir užbaigusi SGDT projektą (maksimaliosios hipotekos suma – 81 093 605 eurai).

Kaip buvo skelbta 2013 m. lapkričio 12 d. Bendrovės pranešime apie esminį įvykį, šios Sutartys yra išankstinės sąlygos tam, kad Finansų ministerija pasirašytų valstybės garantijos (81 093 605 eurų sumai) sutartį su Europos investicijų banku (toliau – EIB), kuria bus garantuojami Bendrovės įsipareigojimai EIB pagal su juo 2013 m. liepos 9 d. sudarytą kredito sutartį SGDT projekto daliniam finansavimui.

Sutartys pasirašytos gavus Europos Komisijos patvirtinimą, kad suteikiama valstybės garantija EIB yra laikoma su vidaus rinka pagal Sutartį dėl Europos Sąjungos veikimo suderinama valstybės pagalba. Apie tai skelbta 2013 m. lapkričio 20 d. Bendrovės pranešime apie esminį įvykį. Sutartimis sudaromi sandoriai taip pat patvirtinti 2013 m. gruodžio 4 d. vykusiame Bendrovės visuotiniame akcininkų susirinkime, kai pranešta Bendrovės 2013 m. gruodžio 4 d. pranešime apie esminį pranešimą.

 

 

 

 

 

         Mantas Bartuška, Finansų ir administravimo departamento direktorius, 8 46 391 763