CORRECTION: LR finansų ministerija suteikė valstybės garantiją, užtikrinančią AB „Klaipėdos nafta“ įsipareigojimus Europos investicijų bankui

Patikslinimas pirmajame pranešimo sakinyje dėl nurodytos paskolos sumos, išreikštos eurais (81.0 mln. eurų vietoje buvusių nurodytų 81.094), patikslinimas dėl skolinimosi sąlygų, ir fakto patikslinimas, kad tokiu būdu EIB Sutartimi finansuos iki 50% su SGDT projekto įgyvendinimu susijusių investicijų.

2013 m. gruodžio 13 d. LR finansų ministerija (toliau – Finansų ministerija) pasirašė valstybės garantijos sutartį su Europos investicijų banku (toliau – EIB) dėl 81 mln. eurų (280 mln. litų) EIB teikiamos paskolos AB „Klaipėdos nafta“ (toliau – Bendrovė).Valstybės garantijos sutartimi užtikrinami Bendrovės įsipareigojimai EIB pagal 2013 m. liepos 9 d. sudarytą iki 20 metų kredito sutartį (toliau – Sutartis) suskystintųjų gamtinių dujų terminalo (toliau – SGDT) projekto daliniam finansavimui. Iš viso pagal Sutartį Bendrovė galės skolintis iki 87 mln. eurų (300 mln. litų) suteikus valstybės garantiją likusiai kredito daliai. Tokiu būdu EIB Sutartimi finansuos iki 50% su SGDT projekto įgyvendinimu susijusių investicijų.

Valstybės garantija suteikta įvykdžius visas sąlygas, nurodytas 2013 m. liepos 2 d. priimtame LR Seimo nutarime Nr. XII-479 „Dėl valstybės garantijos suteikimo Europos investicijų bankui“: Bendrovei įkeitus Finansų ministerijos (valstybės) naudai (be kita ko) visą būsimą turtą, kuris bus sukurtas SGDT projekto metu, ir kurį Bendrovė įgis nuosavybėn vystydama ir užbaigusi SGDT projektą, sumokėjus 81 093,61 eurų garantinę įmoką bei gavus Europos Komisijos patvirtinimą, kad suteikiama valstybės garantija yra su vidaus rinka suderinama valstybės pagalba.

Apie Sutarties sudarymą skelbta 2013 m. liepos 9 d. Bendrovės pranešime apie esminį įvykį, o apie išankstinių sąlygų įvykdymą – 2013 m. lapkričio 20 d. ir 2013 m. gruodžio 5 d. pranešimuose apie esminius įvykius.

Mantas Bartuška, Finansų ir administravimo departamento direktorius, 8 46 391 763