ChemoMetec indgår forskningssamarbejde med Rigshospitalet, Minerva Imaging og Højteknologifonden


MEDDELELSE NR. 93
16. december 2013

  

ChemoMetec indgår forskningssamarbejde med Rigshospitalet, Minerva Imaging og Højteknologifonden

ChemoMetec har i dag indgået aftale om et forskningssamarbejde med Rigshospitalet, Minerva Imaging og Højteknologifonden omkring en ny undersøgelsesmetode til mænd med dårlig sædkvalitet. Projektet skal løbe over 5 år og forventes at koste i alt DKK 80 mio., hvoraf Højteknologifonden har givet tilsagn om at medfinansiere DKK 45 mio.

 

”Vi er allerede aktive på markedet for måleudstyr til sædanalyse. Med de unikke kompetencer i denne platform er vi overbeviste om, at vi får udviklet fantastisk udstyr, som kan skabe vækst for vores forretning og forbedre udredningen af mænd med dårlig sædkvalitet.”, siger administrerende direktør, Steen Søndergaard.

Det er to internationalt førende afdelinger på Rigshospitalet, ChemoMetec samt virksomheden Minerva Imaging, der er gået sammen i projektet, ”Advancing Andrology: A Comprehensive Non-invasive Diagnostic Platform”, for at hjælpe ufrugtbare mænd med at få undersøgt deres testikler/sæd med nyudviklet patientvenligt apparatur og ny avanceret billeddannelse. Med metoderne kan lægerne få en samlet udredning omkring de bagvedliggende problemer med sædcelledannelsen uden brug af vævsprøver og kirurgi.

Projektet har tre hovedformål: at automatisere sædanalyse, etablere nye metoder til undersøgelse af kønshormoner, samt erstatte vævsprøveudtagning med smertefri non-invasiv PET/MR scanning af testikler. Det er første gang en kombination af disse metoder anvendes i andrologien.

ChemoMetecs bidrag til projektet bliver primært at udvikle udstyr til automatisk sædanalyse.

For yderligere information om projektet og de involverede parter henvises til omtalen på Højteknologifondens hjemmeside: www.hoejteknologifonden.dk

  

Betingelser og økonomi

Projektets samlede budget udgør DKK 80 mio. og forventes at løbe over 5 år. Højteknologifonden har givet tilsagn om at finansiere DKK 45 mio.

Højteknologifondens tilsagn om finansiering, og dermed muligheden for projektets gennemførelse, er betinget af en række formalia, der skal effektueres af projektets parter inden udgangen af februar 2014, ligesom tilsagnet er betinget af, at projektets opstart gennemføres senest den 1. maj 2014.

ChemoMetec forventes at modtage ca. DKK 10 mio. i tilskud over den 5-årige periode.

 

Forventninger til 2013/14

ChemoMetecs deltagelse i projektet ændrer ikke på selskabets forventninger til regnskabsåret 2013/14, som fortsat lyder på en omsætning i intervallet DKK 43-45 mio. og et driftsresultat (EBITDA) i niveauet DKK 6-8 mio.

  

Yderligere oplysninger

Administrerende direktør Steen Søndergaard-Larsen, ChemoMetec A/S

Telefon: (+45) 4813 1020


Attachments

Meddelelse 93 - HTF projekt.pdf