North Chemical har förvärvat resterande aktier i dotterbolaget A Clean Partner International och reglerat säljarreverser om 6 Mkr


Bolaget har även stärkt säljorganisationen

North Chemical AB ägde vid noteringstillfället den 19 december 98% av aktierna i dotterbolaget A Clean Partner International AB (ACP)och resterande 2% ägdes av två tidigare delägare i ACP. North Chemical äger numera samtliga aktier i dotterbolaget.

North Chemical AB har även reglerat utstående säljarreverser om 6 Mkr i enlighet med bolagets prospekt vid noteringen genom den emissionslikvid som tillfördes bolaget i december 2013.

VD Stig Norberg
Aktivitetsnivån har varit hög under bolagets första månad som noterat bolag. Utöver ovanstående har ledningen även sjösatt en ny matrisorganisation och även stärkt upp säljresurserna i Mälardalen och Göteborg genom rekrytering av nyckelpersoner bl.a. Thomas Skullman som ny försäljningschef med bakgrund från konkurrerande större företag och med mångårig erfarenhet från ledande befattningar i branschen. Allt enligt de intentioner vi presenterade under noteringsprocessen och som även återfinns i prospektet.

RÖRVIK 2014-01-22

För ytterligare information kontakta:
Stig Norberg, CEO North Chemical, Mobil: +46 708 25 14 00
Email: stig.norberg@northchemical.se

Carl-Johan Steifeldt, CFO och VD Aktiv Kemi AB, Mobil +46 706 52 14 10
Email: steifeldt@northchemical.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
North Chemical Pressrelease 2014-01-22.pdf

Om North Chemical
North Chemical AB (publ) grundades i oktober 2009 med ambitionen att bli en marknadsledande leverantör till framförallt Nordens största återförsäljare av svensktillverkade och miljöcertifierade rengörings- och underhålls produkter. Med tre verksamhetsben inom den kemtekniska branschen har koncernen snabbt etablerat sig som en framstående leverantör av rengörings- och underhållsprodukter för såväl den privata som professionella marknaden. För mer information www.northchemical.se. North Chemical AB aktie är noterat på handelsplatsen NASDAQ OMX First North. Bolagets Certified Adviser är Avanza Bank.


Attachments

northchemical_press_140122.pdf