BANANA REPUBLICIN JA MARIMEKON YHTEISTYÖMALLISTO TUO VÄRIÄ KESÄÄN 2014


Marimekko Oyj, Lehdistötiedote 23.1.2014 klo 9.00

Banana Republicin ja Marimekon yhteistyönä syntyneessä kesämallistossa yhdistyvät tunnetun vaatebrändin moderni amerikkalainen tyyli ja Marimekolle tunnusomainen kuviomaailma ainutkertaisella tavalla. Naisille suunniteltu mallisto sisältää raikkaita mekkoja, ylä- ja alaosia sekä asusteita, ja se tulee saataville valikoituihin Banana Republic -myymälöihin ympäri maailman sekä yrityksen verkkokauppaan toukokuun 2014 lopussa. 

“Marimekon omintakeinen tapa yhdistellä värejä ja kuvioita on aina innoittanut minua suunnittelijana”, kertoo Banana Republicin Vice President of Women’s Design Melloney Birkett. “Halusimme luoda kesäisen kokoelman, jossa Marimekon ikoniset kuviot yhdistyvät meille ominaisiin siluetteihin. Marimekon perustajan Armi Ratian halu erottua muista innoitti meitä suunnittelemaan kesäksi kokoelman todellisia katseenvangitsijoita.”

Lähes 25-osainen vaate- ja asustemallisto on tyylikäs yhdistelmä kahden mielenkiintoisen brändin ominta osaamista. Marimekon kuosein on kuvioitu muun muassa arkkitehtoninen puuvillatunika sekä näyttävä maksipituinen mekko ja hame.

Malliston kuviot ovat Maija Isolan, Maija Louekarin ja Aino-Maija Metsolan käsialaa. Niiden luonnosta, kulttuurimaisemista ja kansanperinteestä ammentavat muodot sekä graafiset pallorivit kertovat kaikki omaa tarinaansa. Väripaletissa hehkuvat kirkkaat kesäsävyt klassisen mustavalkoisen rinnalla.

“Me Marimekossa inspiroidumme tunteista. Elämä rakentuu vastakohtaisuuksien rajapinnassa, ja erilaisten tunnetilojen – ilon ja surun, energisyyden ja rauhan – tarkasteleminen tekee kuvioistamme ainutlaatuisia”, sanoo Marimekon taiteellinen johtaja Minna Kemell-Kutvonen.  “On mahtavaa, että Banana Republic pitää kuvioitamme yhtä vaikuttavina kuin me. Jokaisella kokoelman kuviolla on oma kiinnostava tarinansa, ja yhdessä Banana Republicin kanssa pääsemme kertomaan ne lukemattomille ihmisille ympäri maailmaa ja tuomaan samalla iloa heidän elämäänsä.” 

Lisätietoja:

Marimekko
Maarit Heikkilä, Marimekko
Puh. 040 828 1019
maarit.heikkila@marimekko.fi

Banana Republic
Amanda Garrett, Banana Republic
Puh. +1 212.886.7449
Amanda_Garrett@gap.com

Kuvauslainat

Janelle Wiggins, Banana Republic
Puh. +1 212.886.7139
Janelle_Wiggins@gap.com

Jessica Miller, LaForce + Stevens
Puh. +1 646.374.0835
BR@LSagency.com


JAKELU:
NASDAQ OMX Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet

Marimekko on suomalainen tekstiili- ja vaatetusalan designyritys, joka tunnetaan ennen kaikkea omaleimaisista kuvioista ja väreistä. Yhtiö suunnittelee ja valmistaa korkealuokkaisia kodintavaroita sisustustekstiileistä astioihin sekä vaatteita, laukkuja ja muita asusteita. Kun Marimekko vuonna 1951 perustettiin, sen ennennäkemättömät painokankaat antoivat sille vahvan ja ainutlaatuisen identiteetin. Tuotteita myydään noin 40 maassa. Vuonna 2012 Marimekko-tuotteiden brändimyynti oli noin 187 miljoonaa euroa ja yhtiön liikevaihto 88 miljoonaa euroa. Vuoden lopussa Marimekko-myymälöitä oli 108. Keskeisiä markkinoita ovat Pohjois-Amerikka, Pohjois-Eurooppa ja Aasian-Tyynenmeren alue. Konsernin palveluksessa on noin 500 henkeä. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. www.marimekko.fi

Banana Republic on kansainvälinen vaate- ja asustebrändi, joka tarjoaa ajanmukaista, tasokasta muotia työssä käyville naisille ja miehille. Sen tuotevalikoima koostuu korkealuokkaisista, kohtuuhintaisista vaatteista, laukuista, koruista ja muista asusteista. Brändin monikäyttöiset vaatteet sopivat yhtä hyvin toimistoon kuin iltamenoihinkin. Banana Republic on osa sanfranciscolaista, New Yorkin pörssiin listautunutta Gap Inc:ia, ja sillä on yhteensä ylI 700 omaa ja franchising-myymälää ympäri maailmaa. Yhtiön tuotteita voi ostaa myös verkosta. Lisää tietoa löytyy osoitteesta bananarepublic.com.