Metsä Group anställer 1 000 sommarpraktikanter


Metsä Group pressmeddelande 17.2.2014


I sommar erbjuder Metsä Group 1 000 ungdomar möjlighet att utveckla sina kunskaper i en finländsk skogsindustrikoncern som verkar på internationella marknader. Ungefär 700 av sommarjobben finns i Finland. Därtill erbjuds 150 ungdomar en kortvarigare praktikplats.

”Att sysselsätta ungdomar ingår i Metsä Groups företagsansvar”, säger koncernens personaldirektör Anneli Karhula. ”Vi erbjuder gärna ungdomar möjligheten att få arbetserfarenhet genom att jobba med våra högklassiga och innovativa produkter och tjänster. Samtidigt är sommarjobbet en chans för de unga att visa vad de kan för en potentiell framtida arbetsgivare. Under semesterperioden är ungdomarna en resurs för oss. Vår bransch förnyas kontinuerligt, och vi kommer att behöva ny, kompetent personal inom alla våra affärsverksamheter de närmaste åren. Skogsindustrin är en stark framtidsbransch.”

”Metsä Boards produktion är i full gång även sommartid. Hos oss får sommarjobbarna utföra riktiga arbetsuppgifter”, säger produktionsdirektören Petri Vakkilainen. ”Till motiverade ungdomar som har en positiv attityd och ett intresse för branschen erbjuder vi arbetserfarenhet som de har nytta av i kommande studier och när de ska söka arbete. Vi ger alla våra anställda en grundlig introduktion i säkra arbetsmetoder och vårt sätt att arbeta.”

”Även inom massaverksamheten väljer vi sommarjobbare som är aktiva och som vill utveckla sina färdigheter och lära sig mer”, säger Metsä Fibres produktionsdirektör Ismo Nousiainen. ”Som sommarjobbare anställer vi studerande inom både processteknik och automations-, el- och mekanisk maskininstallation. Sommarjobben ingår i processen för rekrytering av nya Metsä Fibre-anställda. De ungdomar som klarar sig bra i sommarjobbet och studierna har goda möjligheter att bli valda när vi söker personal till våra mångsidiga och utmanande uppgifter.”


METSÄ GROUP
Koncernkommunikation

Ytterligare information:
Anneli Karhula, personaldirektör, Metsä Group, tfn 010 465 4174
Reeta Kaukiainen, kommunikationsdirektör, Metsä Group,
tfn 010 465 4541



www.metsagroup.com

Metsä Group är en ansvarsfull skogsindustrikoncern, vars produkter primärt tillverkas av förnybart och hållbart skött nordiskt trä. Metsä Group fokuserar på mjuk- och matlagningspapper, förpackningskartong, massa, träprodukter och virkesanskaffning och skogstjänster. De högkvalitativa produkterna kombinerar förnybar råvara, kundorientering, hållbar utveckling och innovation. Metsä Groups omsättning uppgick till 4,9 miljarder euro 2013 och koncernen sysselsätter cirka 11 000 personer. Koncernen är verksam i cirka 30 länder. Metsä Groups moderbolag är Metsäliitto Osuuskunta, som ägs av cirka 123 000 finska skogsägare.