„Rīgas Melnais balzams” pērn bijis pārdotākais „Latvijas balzama” dzēriens eksporta tirgos


 „Rīgas Melnā balzama” produktu pārdošana vietējā un eksporta tirgū kopumā pagājušajā gadā augusi par 13% jeb 879 tūkstošiem eiro, salīdzinot ar 2012.gadu, un sasniegusi 7,4 miljonus eiro – informē AS „Latvijas balzams”. Pašmāju tirgū sasniegts 13% pieaugums, bet eksportā pārdošanā pret 2012.gadu sasniegts pat 14% pieaugums.

  „Rīgas Melnais balzams” un tā grupas produkti 2013.gadā ir bijis pārdotākais „Latvijas balzama” ražotais dzērienu zīmols uzņēmuma tiešā eksporta tirgos – produkcijas realizācijas apjoms ražotāja cenās pārsniedzis EUR 2,3 miljonus.

  Pārdotāko zīmolu vidū eksporta tirgos ir arī brendijs „Grand Cavalier”, kas ir Lietuvas tirgus līderis savā kategorijā, kā arī nesen radītais „Riga Black Vodka” degvīns.

 

Lielāko izaugsmi pārdošanā uzrāda „Balzams ar upeņu garšu”:

Straujāko pārdošanas pieaugumu balzama produktu grupā pērn, līdzīgi kā 2012.gadā,  uzrādījis „Rīgas Melnais balzams ar upeņu garšu” – augot  par 28%. 

Pēc AS „Latvijas balzams” datiem, šī dzēriena realizācija vietējā tirgū  pērn augusi par 23%,  savukārt, eksporta tirgos tā sauktā „Upeņu balzama” pārdošanas rādītāji kāpuši par 50%. 2014.gadā uzņēmums ievērojamu izaugsmi plāno vadošajos pasaules tirgos, tādos kā Lielbritānija, ASV, Ķīna.

  Lielākie Balzama tirgi – Ukraina un Krievija:

Pērn vienā no lielākajiem balzama tirgiem - Ukrainā - šī dzēriena pārdošana augusi par 38% un zīmols bijis vadošā bārmeņu konkursa oficiāls sponsors. Savukārt, tikai Kaļiņingradas apgabalā (Krievija) vien izdevies dubultot realizācijas apjomus.

 Ļoti būtisku izaugsmi izdevies sasniegt duty free jeb beznodokļu tirdzniecības zonā Rīgas lidostā, augot par 21% pret 2012.gadu. Šim specifiskajam tirgum tika radīti arī īpaši dzēriena iepakojumi un komplekti.

 

Par AS “Latvijas Balzams”

 

AS “Latvijas balzams” ir vadošais alkoholisko dzērienu ražotājs Baltijā, ar tradīcijām bagātu vēsturi kopš 1900. gada. Uzņēmums pārstāv 24% Latvijas alkoholisko dzērienu tirgus un ražo šodien vairāk nekā 100 dažādus produktus gandrīz visos stipro un vieglo alkoholisko dzērienu segmentos, no kuriem vairākos ir izteikts tirgus līderis Latvijā.

  AS “Latvijas balzams” nodrošina vairāk nekā 600 darba  vietas un ir viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem Latvijā, kā arī pārtikas nozares lielākais uzņēmums Latvijā.  Starp mūsu ražotajiem produktiem ir tādi pasaulē atzīti zīmoli kā Stolichnaya, Moskovskaya, Rīgas Melnais balzams un vietējā tirgū populārākais dzirkstošais vīns Rīgas šampanietis. Mūsu lielākais lepnums - Rīgas Melnais balzams, ir viens no senākajiem alkoholisko dzērienu zīmoliem Eiropā, kas savu pirmsākumu rod tālajā 1752. gadā. Uzņēmumam Rīgā pieder dzirkstošo vīnu un vieglo alkoholisko dzērienu, kā arī stipro alkoholisko dzērienu ražotne.

  AS “Latvijas balzams” ir viens no Latvijas vadošajiem eksportētājiem - tā produkcija pieejama vairāk nekā 160 valstīs ar SPI Group starpniecību un vairāk nekā 30 pasaules valstīs tiešā eksporta ceļā. Uzņēmuma kvalitātes vadības sistēma ir sertificēta saskaņā ar ISO standartiem. Produkcijas augsto kvalitāti apliecina ne tikai simtiem apbalvojumu dažādos pašmāju un starptautiskos konkursos gūtie kvalitātes sertifikāti, bet arī gadu desmitos iemantotā patērētāju uzticība. Ražošanā ieviesti starptautiski kvalitātes standarti, tie piemēroti arī izejvielu iepirkumam, iepakojumam, darba kultūrai.

  2013. gada maijā AS “Latvijas balzams” ieguva sudraba medaļu Ilgtspējas indeksā, uzlabojot savu kopējo sniegumu salīdzinot ar 2012. gadu, kas apliecina mērķtiecīgu darbu uzņēmuma iekšējo procesu efektivizācijā un risku vadībā.

         Papildu informācija:
         Dana Hasana
         AS “Latvijas balzams” Komunikācijas vadītāja
         Tel.: +371 67011711
         Mob.:+371 26355895
         E-pasts: dana.hasana@lb.lv
         www.lb.lv