Raute allekirjoittanut kaksivuotisen huoltosopimuksen Sveza-konserniin kuuluvan Permin vaneritehtaan kanssa


Nastola, 2014-02-25 14:30 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- LEHDISTÖTIEDOTE 25.2.2014 klo 15.30
  

RAUTE ALLEKIRJOITTANUT KAKSIVUOTISEN HUOLTOSOPIMUKSEN SVEZA-KONSERNIIN KUULUVAN PERMIN VANERITEHTAAN KANSSA

Raute on allekirjoittanut 21.2.2014 SVEZA-konsernin kanssa kaksivuotisen huoltosopimuksen, joka koskee Permin vaneritehdasta Venäjällä. Huoltosopimuksen perusteella Rautella on keskeinen asema tehtaan RauteSmart –sorvilinjaa, RauteSelect -kuivauslinjaa ja RauteSmart –paikkauslinjaa koskevissa teknologia-auditoinneissa sekä kunnossapidossa. Lisäksi Raute vastaa näiden linjojen kriittisten varaosien saatavuudesta Venäjällä toimivan tytäryhtiönsä kautta.

Rautella on merkittävä rooli kunnossapitojärjestelmien ja  -prosessien kehittämisessä. Tämän odotetaan johtavan siihen, että koneiden ja laitteiden kokonaistehokkuus nousee ja painopiste siirtyy enemmän ennalta ehkäisevään kunnossapitoon. Sopimuksen arvoa ei julkisteta.

"Meidän kannaltamme huoltosopimus on tärkeä askel SVEZAn kunnossapito- ja korjausprosessien kehittämisessä. Tämä tarjoaa sekä SVEZAlle että Rautelle uusia mahdollisuuksia yhteistyölle ja asiakassuhteen kehittämiselle pitemmälle kuin perinteinen koneiden ja laitteiden asennus ja modernisointi, mistä meillä jo on pitkä historia. Meillä on suuret odotukset tämän huolto-ohjelman suhteen ja odotamme innolla myönteisiä kokemuksia voidaksemme laajentaa sen koskemaan myös muita konsernimme tehtaita", toteaa Ivan Glinkin, Operations Development Director, SVEZA Group.

"Pyrimme parantamaan tällä huoltosopimuksella olennaisesti ja kestävästi Permin vaneritehtaan koneiden ja laitteiden kokonaistehokkuutta. Tuon tavoitteen saavutamme yhdistämällä Permin vaneritehtaan pitkän vanerinvalmistuskokemuksen sekä Rauten osaamisen koneiden ja laitteiden sekä huoltopalvelujen toimittajana", sanoo Juha Rantalainen, Business Manager, Production Support Services, Raute.

SVEZA on nykyaikainen, nopeasti kasvava yritysryhmä, joka on yksi johtavia tekijöitä puutuotemarkkinoilla. SVEZA valmistaa korkealaatuista vaneria venäläisestä koivusta ja on johtava sillä alalla. SVEZA valmistaa yli 1 200 000 m3 puulevyä vuodessa: 920 000 m3 vaneria ja  310 000 m3 lastulevyä. SVEZAn tehtaat sijaitsevat alueilla, joilla on luonnostaan paljon koivua: UIFK (Pietari), Fanplit (Kostroma), Novator (Vologdan alue), Permin vaneritehdas (Permin alue), Manturovon vaneritehdas (Kostroman alue), Fankom (Sverdlovskin alue). Lisätietoja SVEZA-konsernista: www.sveza.com.

Raute on maailmanlaajuisesti toimiva teknologia- ja palveluyritys. Rauten asiakkaat ovat puutuoteteollisuudessa toimivia yrityksiä, joiden valmistamia puutuotteita ovat viilu, vaneri ja LVL (Laminated Veneer Lumber, viilupalkki). Teknologiatarjonta kattaa koko tuotantoprosessin koneet ja laitteet. Tehdaslaajuisten kokonaisuuksien toimittajana Raute on maailmanlaajuinen markkinajohtaja niin vaneri- kuin LVL-teollisuudessa. Kokonaispalvelukonseptiin kuuluvat lisäksi teknologiapalvelut varaosatoimituksista säännölliseen kunnossapitoon ja konekannan modernisointeihin. Rauten päätoimipiste sijaitsee Nastolassa. Muut omat tuotantoyksiköt ovat Vancouverin alueella Kanadassa, Shanghain alueella Kiinassa ja Kajaanissa. Rauten liikevaihto vuonna 2013 oli 83,3 miljoonaa euroa. Henkilöstön määrä vuoden 2013 lopussa oli 534. Lisätietoja Rautesta: www.raute.com.

LISÄTIETOJA:
Petri Lakka, Group Vice President, Technology Services, Raute Oyj, puh. 040 521 1087
Ivan Glinkin, Operations Development Director, SVEZA Group, puh. +7 925 011 75 47

JAKELU:
keskeiset tiedotusvälineet, www.raute.com