„Latvijas balzams”: tirdzniecība ar Ukrainu noris pēc plānotā.

Uzņēmums rūpīgi seko notiekošajam šajā tirgū.


Rīga, 2014-03-04 11:27 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- AS „Latvijas balzams” informē, ka starptautiskā tirdzniecība ar Ukrainu notiek saskaņā ar plānoto un pašlaik nav novēroti traucējumi. Šajās dienās uz Ukrainu ir nosūtīta kārtējā eksporta partija ar  produkciju, un uzņēmums rūpīgi seko situācijai šajā tirgū.

Uzņēmuma vadība atzīmē, ka vērojot situāciju un tās saasināšanos Ukrainā, AS „Latvijas balzams” jau aizvadītā gada pēdējā ceturksnī palielināja savu produktu eksportu uz Ukrainu, lai radītu uzkrājumus tirdzniecībai 2014.gadā.

AS „Latvijas balzams” eksports uz Ukrainu pērn veidojis 4% no uzņēmuma tiešā eksporta struktūras, un šī valsts ir viens no lielākajiem „Rīgas Melnā balzama” eksporta tirgiem. 2013.gadā šīs līnijas produktu pārdošana Ukrainā bijusi straujākā starp visiem šī zīmola tirgiem tā augusi par 38%, turklāt ieguldīts darbs zīmola veidošanā.

Arī uzņēmuma tirdzniecība ar Krieviju šogad norit pēc plānotā. Eksports uz Krieviju pērn veidoja 14%  no kopējā "Latvijas balzams" tiešā eksporta apgrozījuma.

AS “Latvijas balzams” ir vadošais alkoholisko dzērienu ražotājs Baltijā un viens no lielākajiem eksportētājiem valstī. Uzņēmums pārstāv 24% Latvijas alkoholisko dzērienu tirgus un ražo šodien vairāk nekā 100 dažādus produktus gandrīz visos stipro un vieglo alkoholisko dzērienu segmentos, no kuriem vairākos ir izteikts tirgus līderis Latvijā.
 

         Papildu informācija:
         Dana Hasana
         AS “Latvijas balzams” Komunikācijas vadītāja
         Tel.: +371 67011711
         Mob.:+371 26355895
         E-pasts: dana.hasana@lb.lv
         www.lb.lv