Teabe avalikustamise kord

Tallinn, Eesti, 2014-03-13 11:25 CET (GLOBE NEWSWIRE) --

AS Merko Ehitus on kinnitanud oma ettevõttevälise teabe avalikustamise korra, mis on kooskõlas Eesti õigusaktide, NASDAQ OMX Tallinna börsi eeskirjade ja määruste ning Eesti Finantsinspektsiooni antud juhistega. Käesolevas teabe avalikustamise korras kirjeldatakse peamisi tegevuspõhimõtteid, mida Merko Ehitus noteeritud ettevõttena kapitaliturgude ja meediaga suheldes järgib.

Teabe avalikustamise korra eesmärk on tagada juurdepääs piisavale ja samas täpsele teabele ettevõtte ja tema äritegevuse kohta, mis on aluseks ettevõtte poolt väljastatud väärtpaberite hinna kujunemisel. Teave avalikustatakse ilma põhjendamatu viivituseta ja erapooletult. Merko teabe avalikustamise peamised põhimõtted on järjepidevus, erapooletus, läbipaistvus, ausus ja ennetav lähenemine.

Merko on uuendanud ehituslepingute kohta käiva teabe avalikustamise põhimõtet. Ehituslepingute kohta avalikustatakse teave börsiteatena, kui üksiku ehituslepingu väärtus ületab 3 miljonit eurot käibemaksuta ja riigihanke korral ilma tellija reservita. Üldiselt avalikustab Merko teavet üksnes sõlmitud lepingute kohta, st teave avaldatakse peale lepingu allkirjastamist.

Merko Ehituse ettevõttevälise teabe avalikustamise kord on lisatud käesolevale teatele ja on täies mahus kättesaadav ka Merko Ehituse kodulehel investorite rubriigis aadressil http://www.merko.ee/investor/news/externaldisclosurepolicy.

AS Merko Ehitus (www.merko.ee) hõlmab Eesti juhtivat ehitusettevõtet AS Merko Ehitus Eesti, Läti turule keskendunud SIA Merks'i, Leedu turul tegutsevat UAB Merko Statyba't ning kontserni kinnisvaraarenduse äriüksust koos kinnisvara omavate äriühingutega. 2013. aasta lõpu seisuga andis kontsern tööd 860 inimesele ning ettevõtte 2013. aasta müügitulu oli 262,7 miljonit eurot.

Signe Kukin
Kontserni finantsjuht