Malin Frenning, Jens Lööw ir Mats Lillienberg atsistatydina iš valdybos


TEO LT, AB (toliau – TEO arba Bendrovė) gavo Bendrovės valdybos pirmininkės Malin Frenning ir valdybos narių Jens Lööw ir Mats Lillienberg pareiškimus dėl atsistatydinimo iš Bendrovės valdybos nuo 2014 m. balandžio 28 dienos. Į Bendrovės valdybą juos pasiūlė didžiausia TEO akcininkė „TeliaSonera AB“ (Švedija).

2014 m. balandį įsigalioja nauja „TeliaSonera AB“ struktūra. Atsistatydinantys Bendrovės valdybos nariai užims naujas pareigas įmonėje „TeliaSonera AB“, kurios nebus tiesiogiai susiję su TEO.

TEO valdybos pirmininkė Malin Frenning (g. 1967 m.) Bendrovės valdyboje dirba nuo 2010 m. balandžio 26 dienos. Ji taip pat yra Bendrovės Atlyginimų komiteto pirmininkė. Šiuo metu Malin Frenning eina „TeliaSonera AB“ Plačiajuosčio ryšio paslaugų verslo srities prezidentės pareigas, o nuo 2014 m. balandžio 1 d. užims „TeliaSonera AB“ Švedijos regiono vadovės pareigas. 

Jens Lööw (g. 1965 m.) į TEO valdybą dvejų metų kadencijai išrinktas 2013 m. balandžio 25 dieną. Jis taip pat yra Bendrovės Audito komiteto pirmininkas. Šiuo metu Jens Lööw eina „TeliaSonera AB“ Plačiajuosčio ryšio paslaugų verslo srities vyriausiojo finansininko pareigas, o nuo 2014 m. balandžio 1 d. dirbs „TeliaSonera AB“ Finansų padalinyje ir bus atsakingas už Švedijos regioną. 

Mats Lillienberg (g. 1960 m.) į TEO valdybą dvejų metų kadencijai išrinktas 2013 m. balandžio 25 dieną. Jis taip pat yra Bendrovės Atlyginimų komiteto narys. Šiuo metu jis yra „TeliaSonera AB“ Plačiajuosčio ryšio technologinių sprendimų padalinio vadovas, o nuo 2014 m. balandžio 1 d. dirbs „TeliaSonera AB“ Technologijų padalinyje ir eis Švedijos vyriausiojo technologijų vadovo pareigas.

Nei vienas iš jų TEO akcijų neturi.

Eilinį visuotinį Bendrovės akcininkų susirinkimą, kuriame vietoje atsistatydinusių valdybos narių būtų renkami nauji valdybos nariai einamajai valdybos kadencijai, planuojama surengti 2014 m. balandžio 29 dieną.

 

         Darius Džiaugys,
         Ryšių su investuotojais vadovas,
         tel. (8 5) 236 7878