Selskabsmeddelelse nr. 3 / 2014

NewCap Holding A/S - Årsrapport for 2013


København, 2014-03-17 12:42 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- NewCap Holding A/S – Årsrapport for 2013

Selskabets årsrapport for 2013 offentliggøres hermed.

Årets resultat

Årets EBTDA udgør DKK 3 mio. mod DKK 5 mio. i 2012, hvilket er lidt bedre end de udmeldte forventninger til året. Årets resultat før skat 2013 udgør DKK -17 mio. mod DKK -17 mio. i 2012.

Korrigeres det realiserede EBTDA med tabet ved betaling for afslutning af ovenstående retssag, udgør den realiserede forbedring af EBTDA DKK 27 mio. Udviklingen i EBTDA er primært forårsaget af 

  • Øgede netto rente- og gebyrindtægter fra forvaltning af kapital i egne fonde
  • en fortsat investering i koncernens kapi­tal­forvaltningsafdeling, herunder per­so­nale, syste­mer mv., risikostyring og compliance,
  • Omkostninger til fratrædelse af personale i datterselskaber og omkostninger til udvikling af organisationen
  • Betydelige omkostninger til førelse, forberedelse og afslutning af retssag anlagt af Finansiel Stabilitet

På denne baggrund vurderer ledelsen, at resultatet er tilfredsstillende.

Koncernens totalindkomst er faldet til DKK -40 mio. fra DKK 4 mio. i 2012. Koncernens egenkapital udgør ultimo 2013 DKK 357 (408) mio., svarende til en soliditet på 67% (72%).

Udvikling i aktiviteter og indtjening

Koncernens fremadrettede aktiviteter udføres i Sverige gennem Monyx Financial Group AB.

De svenske forretningsområder har gennem de senere år gennemgået en række væsentlige ændringer, bl.a. som følge af etablering af egne fonde i Monyx Fund Sicav i Luxembourg og en omfattende omlægning af koncernens kapitalforvaltning. Dette har medført, at de to forretningsområder Broker Services og Private Financial Services, ikke længere drives adskilt og det giver derfor ikke et retvisende billede af virksomhedens aktiviteter at foretage en opdelt regnskabsmæssig rapportering herpå. Den tidligere rapportering på de anførte segmenter/forretningsområder er således ophørt.

Koncernens primære aktiviteter er fortsat og uændret forvaltning af privatpersoners pensionsopsparing, der dels distribueres direkte og dels i samarbejde med forsikringsmæglere (Fondsservice).

Den samlede forvaltede kapital er i 2013 øget med 10% til 25,4 mia. SEK (23,1 mia. SEK). Væksten er et resultat af nye indskud på eksisterende aftaler samt de positive forvaltningsresultater. Antallet af kontrakter er faldet marginalt og har dermed påvirket AUM (Asset Under Management) i nedadgående retning. 

Monyx Fund SICAV har i 2013 haft en vækst i AUM på 36% til 20,4 mia. SEK (15,0 mia. SEK). Andelen af den samlede forvaltede kapital, der er placeret i egne fonde udgør således 80% pr. ultimo 2013, mod 65% året før.

Retssag anlagt af Finansiel Stabilitet A/S

2013 var også året, hvor den af Finansiel Stabilitet anlagte erstatningssag blev afsluttet med forlig. Forliget indebar en betaling på ca. DKK 29 mio., der er udgiftsført i 2013.

Fokus og forventninger til 2014

Fokus i 2014 er fortsat:

  • Konsolidering, effektivisering, optimering og videreudvikling af de svenske forret­nings­områder, herunder styrkelse af distri­bution og evne til at levere konkurrence­dygtigt afkast af forvaltning af kundernes opsparing
  • Effektivisering og optimering af Koncernens indtjening

På baggrund af den realiserede udvikling og fokus i 2014 forventes en fortsat forbedret indtjening og et stigende EBTDA for Koncernen.

For en yderligere uddybning af ovenstående henvises til selskabets årsrapport 2013.

For yderligere information kan henvendelse rettes til direktør Peter Steen Christensen.

 

Med venlig hilsen

 

Peter Steen Christensen

Direktør og bestyrelsesmedlem

 

For yderligere information kontakt venligst:

Peter Steen Christensen

Telefon: + 45 23 70 58 85

E-mail: info@newcap.dk


Attachments

NewCap Holding AS årsrapport 2013 Final.pdf Selskabsmedd 3 2014 - Årsregnskab.pdf