NASDAQ OMX Riga izsludina stipendiju konkursu par labāko bakalaura vai maģistra darbu 2014


Tallina/Rīga/Viļņa, Baltijas tirgus, 2014. gada 18.marts – The NASDAQ OMX Group, Inc. (NASDAQ:NDAQ) informē, ka birža NASDAQ OMX Riga izsludina konkursu par labāko bakalaura vai maģistra darbu, kas saistīts ar Latvijas un/vai Baltijas vērtspapīru tirgu.

Konkursam iesniegtos darbus vērtēs īpaši izveidota profesionāļu Vērtēšanas komisija, kurā darbosies biržas pārstāvji, augstskolu mācībspēki, kā arī nozares profesionāļi. Augstāko vērtējumu ieguvušā darba autors saņems biržas balvu EUR 1000 apmērā (pēc nodokļu nomaksas). Darbi konkursam iesniedzami līdz 2014. gada 1. oktobrim.

”Jau devīto gadu birža izsludina stipendiju konkursu, kura mērķis ir rosināt studentu interesi par Latvijas un Baltijas vērtspapīru tirgus attīstību un tā piedāvātajām iespējām investoriem un uzņēmumiem, veicinot izpratni par vērtspapīru tirgus nozīmi valsts ekonomikā. Domāju, ka šis konkurss pozitīvi rezonēs arī citā kontekstā, proti - šāda veida konkursi ne tikai paaugstina bakalaura un maģistra darbu akadēmisko kvalitāti, bet arī stimulē iet kopsolī ar mainīgajām prasībām globālajā darba tirgū,” teica Vērtēšanas komisijas priekšsēdētāja, NASDAQ OMX Baltijas biržu Emitentu pakalpojumu departamenta vadītāja Liene Dubava.

Konkursam var iesniegt 2013.gada pēdējā ceturksnī un 2014. gadā aizstāvētos bakalaura un maģistra darbus, kas saistīti ar Latvijas un / vai Baltijas vērtspapīru tirgu un aizstāvēšanā ir saņēmuši augstskolas vērtējumu, kas nav zemāks par septiņām (7) ballēm. Konkursam var pieteikt darbus gan latviešu, gan angļu valodā.

Lai piedalītos konkursā, bakalaura vai maģistra darba elektroniskā versija (PDF vai MS Word formātā) jānosūta uz e-pastu riga@nasdaqomx.com, pievienojot pieteikumu konkursam, kurā norādīts:

  • Autora vārds, uzvārds, e-pasta adrese, tālruņa numurs;
  • Augstskolas nosaukums, kurā darbs ir aizstāvēts;
  • Darba vadītāja vārds, uzvārds un kontaktinformācija.
     

Vairāk informācijas par konkursu un konkursa nolikums: http://www.nasdaqomxbaltic.com/lv/birzas-informacija/par-mums/birzas-balvas/stipendiju-konkurss/

 

Par NASDAQ OMX

NASDAQ OMX (NASDAQ: NDAQ) ir pasaulē vadošā biržu kompānija. Tās pakalpojumi - tirdzniecības iespējas investoriem, kotēšanās iespējas uzņēmumiem un biržu tehnoloģijas – tiek sniegti sešos kontinentos. Ar daudzpusīgiem risinājumiem NASDAQ OMX dod iespēju klientiem plānot, optimizēt un īstenot viņu biznesa vīziju ar pārliecību, izmantojot pārbaudītas tehnoloģijas, kas nodrošina caurspīdīgumu un ieskatu mūsdienu globālo kapitāla tirgu virzībai. Kā pirmās elektroniskās biržas izveidotāja pasaulē , NASDAQ OMX izstrādātās biržu tehnoloģijas nodrošina pakalpojumus vairāk nekā 70 biržās 50 valstīs un aptuveni 1 no 10 pasaules vērtspapīru darījumiem. NASDAQ OMX grupas biržās kotējas vairāk nekā 3 300 kompānijas, kuru kopējā tirgus kapitalizācija pārsniedz 8 triljonus ASV dolāru. Lai uzzinātu vairāk, apmeklējiet www.nasdaqomx.com

Brīdinājums par paziņojumiem, kas vērsti uz nākotni

Informācija, kas šeit tiek sniegta, satur uz nākotni vērstus paziņojumus, kas ietver virkni risku un neskaidrību. NASDAQ OMX brīdina, ka jebkura uz nākotni vērsta informācija negarantē, ka nākotnē šādi rādītāji tiks sasniegti, un faktiskos rezultātus var ietekmēt no NASDAQ OMX neatkarīgi apstākļi. NASDAQ OMX neuzņemas nekādu pienākumu publiski atjaunināt jebkuru uz nākotni vērstu paziņojumu.
 

Mediju kontakti:
Dace Bulte
+371 67 212 431
Dace.bulte@nasdaqomx.com