KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA I PLEDPHARMA AB (PUBL)


Stockholm, 2014-03-25 07:30 CET (GLOBE NEWSWIRE) --
Aktieägarna i PledPharma AB (publ), org nr 556706-6724, kallas härmed till extra bolagsstämma tisdagen den 8 april 2014, klockan 16.00, i Erik Penser Bankaktiebolags lokaler på Biblioteksgatan 9, Stockholm.

Anmälan

Aktieägare som önskar delta i stämman skall vara införd i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken onsdagen den 2 april 2014. Aktieägare som låtit förvaltarregistrera sina aktier bör i god tid före detta datum genom förvaltarens försorg tillfälligt inregistrera aktierna i eget namn för att ha rätt att delta vid stämman.

Aktieägare som önskar delta i bolagsstämman skall vidare anmäla detta senast torsdagen den 3 april 2014, klockan 16.00, under adress: PledPharma AB, Grev Turegatan 11c, 114 46 Stockholm, per telefon 08 - 679 72 10, per telefax 08 - 663 57 25 eller per e-post info@pledpharma.se. Vid anmälan bör uppges namn, adress, telefonnummer, person- eller organisationsnummer samt aktieinnehav.

Ombud

Aktieägare som ska företrädas genom ombud ska utfärda skriftlig och daterad fullmakt för ombudet. Om fullmakten utfärdats av juridisk person ska bestyrkt kopia av aktuellt registreringsbevis eller motsvarande för den juridiska personen bifogas. Fullmakt gäller ett år från utfärdandet eller den längre giltighetstid som framgår av fullmakten, dock högst fem år.

Fullmakt i original samt eventuellt registreringsbevis bör insändas till bolaget i god tid före stämman. Formulär för fullmakt tillhandahålls på bolagets webbplats www.pledpharma.se och kommer även att sändas till de aktieägare som begär det.

Antal aktier och röster

I bolaget finns vid tidpunkten för denna kallelse totalt 21 935 089 aktier. Alla aktier representerar en röst. Bolaget innehar inga egna aktier.

Ärenden

 

1.                   Bolagsstämmans öppnande.

 

2.                   Val av ordförande vid stämman.

 

3.                   Upprättande och godkännande av röstlängd.

 

4.                   Godkännande av dagordning.

 

5.                   Val av en eller två justeringsmän.           

 

6.                   Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad.

 

7.                   Beslut om nyemission.

 

8.                   Avslutande av bolagsstämman.

 


Förslag inför stämman

Punkt 7: Styrelsen föreslår att bolagsstämman beslutar att genom nyemission öka bolagets aktiekapital med högst cirka 88 806 kronor genom nyemission av högst 1 687 314 aktier. Rätt att teckna nya aktier skall med företrädesrätt tillkomma de som på avstämningsdagen för nyemissionen är registrerade som aktieägare i bolaget, varvid skall gälla att varje sådan aktieägare skall ha företrädesrätt att teckna en ny aktie för varje 13 befintliga aktier. För det fall inte samtliga nya aktier tecknas med företrädesrätt skall styrelsen, inom ramen för emissionens högsta belopp, besluta om fördelning av aktier som inte tecknats med företrädesrätt. Avstämningsdag för deltagande i nyemissionen skall vara den 17 april 2014. Teckning av aktier med företrädesrätt skall ske genom kontant betalning under tiden från och med den 25 april 2014 till och med den 9 maj 2014. Teckning av aktier utan företrädesrätt skall ske genom teckning på teckningslista under tiden från och med den 25 april 2014 till och med den 9 maj 2014. De nya aktierna emitteras till en kurs av 12 kronor per aktie.

 

Rätt till upplysningar samt handlingar till stämman mm

Styrelsen och VD skall, om någon aktieägare begär det, och styrelsen anser att det kan ske utan väsentlig skada för bolaget, vid bolagsstämman lämna upplysningar om dels förhållanden som kan inverka på bedömningen av ett ärende på dagordningen eller bolagets ekonomiska situation, dels bolagets förhållande till annat koncernföretag.

Styrelsens fullständiga förslag, styrelsens redogörelse över väsentliga händelser, fullmaktsformulär samt övriga handlingar inför stämman finns tillgängliga på bolagets webbplats www.pledpharma.se senast den 25 mars 2014. Handlingarna distribueras till de aktieägare som begär det och uppger sin postadress.

 

_______________________________

 

Stockholm i mars 2014

 

PledPharma AB (publ)

Styrelsen

 

För ytterligare information vänligen kontakta:

Jacques Näsström, VD, +46 737 13 09 79

Michaela Gertz, CFO +46 70 926 17 75

 

Om PledPharma
PledPharma är ett svenskt läkemedelsbolag som utvecklar nya terapier för livshotande sjukdomar relaterade till oxidativ stress. Vårt initiala mål är att utveckla ett läkemedel, PledOx®, som minskar allvarliga biverkningar i samband med cellgiftsbehandling. I ett annat projekt utvärderas en befintlig medicins möjlighet att begränsa de skador som uppstår på hjärtmuskulaturen när en patient drabbas av akut hjärtinfarkt. Utöver dessa projekt, baserat på vår teknologiplattform, utvärderar vi ytterligare möjligheter inom områden med stora medicinska behov. Vi har potential att erbjuda patienter värdefulla och unika behandlingar för allvarliga livshotande sjukdomar där det även finns en möjlighet till snabbare registreringsförfarande av läkemedlet i USA s.k. ”breakthrough therapy”. Det innebär också att vi har potential att erbjuda våra aktieägare god avkastning på sin investering. Den nuvarande marknaden för förebyggande och biverkningsreducerande cancerbehandling är på cirka 70 miljarder kronor. PledPharma (STO:PLED) är noterat på NASDAQ OMX First North sedan april 2011. Erik Penser Bankaktiebolag är Certified Adviser. För mer information, se www.pledpharma.se

 


Attachments

Kallelse extra bolagsstamma Pledpharma .pdf