Aktia med i K-matbutikernas kontantuttagstjänst


Aktia Bank Abp
Pressmeddelande
26.3.2014 kl. 10.00

 

Kesko och Aktia har ingått ett samarbetsavtal om att bankens kunder från och med början av april får K-Plussa ExtraPoäng för serviceavgiften som debiteras i samband med kontantuttag i K-matbutiker. Man kan ta ut kontanter med alla inhemska debitkort i över 700 K-matbutiker.

Från och med början av april får Aktias kunder 100 K-Plussa ExtraPoäng för användningen av Köp & Lyft -tjänsten då de i samband med uttaget visar upp sitt K-Plussakort. Förmånen motsvarar en serviceavgift på 50 cent.

– Vi vill erbjuda våra kunder ett lätt och fördelaktigt sätt att ta ut kontanter. Det omfattande nätverket av K-matbutiker och butikernas långa öppettider kompletterar på ett ypperligt sätt alternativen för kontantservice som våra kunder kan använda. Omkring 150 000 personer som har Aktias kort kommer att kunna använda tjänsten och ExtraPoängen, säger vice verkställande direktör Taru Narvanmaa från Aktia Bank.

Kontantuttagstjänsten tillhandahålls av över 700 K-matbutiker runtom i Finland. När man betalar med debitkort kan man behändigt ta ut upp till 200 euro vid butikskassan. Det finns ingen minimigräns för uttaget. Tjänsten som kallas Köp & Lyft blev riksomfattande under sommaren 2013. Kunderna har gett kontantuttagstjänsten ett positivt mottagande.

– Tjänsten underlättar vardagen eftersom man på ett behändigt sätt kan ta ut pengar i samband med sina inköp under butikens öppettider. Vi hälsar Aktias kunder välkomna att använda tjänsten, säger direktör Eija Jantunen från Kesko.

Köp & Lyft ger möjligheten att ta ut kontanter också där det annars inte är möjligt eller där avståndet till närmaste automat är långt. Tjänsten fungerar med alla inhemska debitkort.

Bild på symbolen Köp & Lyft: www.kesko.fi/Aineistopankki

 

Aktia Bank Abp

 

Mera information:
Taru Narvanmaa, vice verkställande direktör, Aktia Bank Abp, tfn 050 590 9398
Teemu Korte, direktör, Aktia Bank Abp, tfn 040 502 8111

Eija Jantunen, direktör, hushållstjänster, Kesko Abp, tfn 010 532 2500
Juha Andelin, utvecklingschef, Kesko Abp, tfn 010 532 7360
 

 

 

Aktiakoncernen erbjuder ett brett urval lösningar inom bank, försäkring och fastighetsförmedling. Aktias verksamhet koncentreras till det finländska kustområdet och tillväxtcentra i inlandet. Aktias drygt 300 000 kunder betjänas av över 1 000 aktianer på kontoren samt via internet och telefon. Aktias aktier noteras på NASDAQ OMX Helsinki Oy. Mer information om Aktia finns på www.aktia.fi.

 

Kesko (www.kesko.fi) hör till de 100 mest ansvarstagande företagen i världen (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). Kesko är specialist på detaljhandel med en kedja på ca 2 000 butiker i Norden, Baltikum, Ryssland och Vitryssland. 3,9 miljoner finländare i 2,3 hushåll har K-Plussakort.

 

www.kesko.fi/kateisnosto