UPM on sopinut Kymin sellutehtaan laajennusprojektin päätoimituksista


(UPM, Helsinki, 2.4.2014 klo 13.00) – UPM:n 160 miljoonan euron investointihanke Kymin selluntuotannon kasvattamiseksi etenee suunnitellusti. Yhtiö on allekirjoittanut sopimukset KYMI-700-projektin suunnittelun toteutuksesta, kuorimon ja sellun kuivauskoneen toimituksista sekä havukuitulinjan modernisoinnista. Sopimusten arvoa ja muita yksityiskohtia ei julkisteta.

KYMI-700-projektiin sisältyvät uusi kuorimo, uusi sellun kuivauskone ja havukuitulinjan modernisointi. Projekti valmistuu vuoden 2015 viimeisellä neljänneksellä.

Projektin suunnittelusta vastaa kouvolalainen suunnittelutoimisto CTS Engtec Oy. Raumalainen Raumaster toimittaa uuden kuorimon. Sellun kuivauskoneen laitteistoineen ja järjestelmineen sekä havukuitulinjan modernisoinnin toimittaa itävaltalainen Andritz. Muut laite- ja järjestelmähankinnat etenevät suunnitellusti.

Investoinnin myötä Kymin vuosituotantokapasiteetti kasvaa 170 000 tonnilla 700 000 tonniin valkaistua havu- ja koivusellua. Kymin kapasiteetin lisäys on osa UPM:n tavoitetta kasvattaa yhtiön 3,3 miljoonan tonnin sellukapasiteettia 10 prosentilla seuraavan kolmen vuoden aikana.

UPM julkaisi investoinnin tiedotteella 28.2.2014.

Lisätietoja antaa: Tehtaanjohtaja Markku Laaksonen, UPM Kymi, puh. 0400 754 649, email: markku.o.laaksonen@upm.com

UPM, Media Desk
ma-pe klo 9-16
puh. 040 588 3284
media@upm.com
www.twitter.com/UPM_News

www.facebook.com/UPMGlobal


UPM Kymi on moderni ja tehokas tehdasintegraatti, joka tuottaa sellua, paperia ja energiaa. Investoinnin myötä integraatin energiatehokkuus paranee entisestään. UPM Kymi työllistää noin 600 henkilöä ja valmistaa valkaistua havu- ja koivusellua sekä päällystettyä ja päällystämätöntä hienopaperia. Tehdas sijaitsee Kouvolassa Kaakkois-Suomessa.

UPM on yksi maailman johtavista pohjoisen havu- ja koivusellun sekä eukalyptussellun tuottajista. Asiakkaamme toimivat maailmanlaajuisesti kasvavilla tuotealueilla, kuten pehmo- ja erikoispaperit sekä kartonki. Oma myynnin ja teknisen asiakaspalvelun verkostomme toimii lähellä asiakasta. Tuotanto koostuu neljästä modernista tehtaasta, joista kolme on Suomessa ja yksi Uruguayssa, sekä eukalyptusviljelmistä Uruguayssa. Selluliiketoiminnassa työskentelee noin 1,500 henkilöä. Tehtaiden vuosituotantokapasiteetti on 3,3 miljoonaa tonnia. Selluliiketoiminta on osa UPM Biorefining -liiketoiminta-aluetta. www.upm.fi / Sellu

UPM uudistaa bio- ja metsäteollisuutta. Rakennamme kestävää tulevaisuutta kuudella liiketoiminta-alueella: UPM Biorefining, UPM Energy, UPM Raflatac, UPM Paper Asia, UPM Paper Europe and North America ja UPM Plywood. Tuotteemme valmistetaan uusiutuvista raaka-aineista ja ne ovat kierrätettäviä. Palvelemme asiakkaitamme maailmanlaajuisesti. Yhtiössämme työskentelee noin 21 000 henkilöä ja vuosittainen liikevaihtomme on noin 10 miljardia euroa. UPM:n osakkeet on listattu Helsingin pörssissä. UPM – The Biofore Company – www.upm.fi