Taaleritehdas Oyj ensimmäisenä pörssin uudelle First North Bond Market Finland-joukkovelkakirjamarkkinalle


Helsinki, 2014-04-07 10:15 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --  

Taaleritehtaan ensimmäinen joukkovelkakirjalaina listattiin tänään 7.4.2014 Pörssin First North Bond Market Finland-markkinapaikalle. Taaleritehdas on ensimmäinen yhtiö tällä uudella joukkovelkakirjalainalistalla.

”Taaleritehdas laski liikkeelle ensimmäisen joukkovelkakirjalainansa oman rahoituksensa monipuolistamiseksi. Tavoitteenamme oli mahdollisimman laaja-alainen sijoittajakunta ja erityisesti vähittäissijoittajat.  Ensimmäistä 10 miljoonan euron lainaamme merkitsi yli 140 sijoittajaa ja lainan merkintäaikaa lyhennettiin suuren kysynnän vuoksi. Haluamme näyttää esimerkkiä Suomen jvk-markkinan monipuolistamiseksi ja tarjota samalla sijoittajille uusia vaihtoehtoja sijoituskohteeksi.  On myös hienoa olla ensimmäisenä liikkeeseenalaskijana pörssin uudella First North Bond Finland- markkinapaikalla”, sanoo Taaleritehtaan toimitusjohtaja Juhani Elomaa.

Finanssivalvonta hyväksyi 14.3.2014 Taaleritehdas Oyj:n 30 miljoonan euron joukkovelkakirjalainaohjelman ohjelmaesitteen, joka on saatavilla osoitteessa www.taaleritehdas.fi/jvk.  Taaleritehdas tulee laskemaan liikkeelle lisää joukkovelkakirjalainoja tämän ohjelman alla tulevaisuudessa. Uusista liikkeeseenlaskuista tiedotetaan niiden tullessa ajankohtaiseksi.

Taaleritehtaan joukkovelkakirjaohjelman järjestäjinä toimivat Nordea Markets ja Taaleritehtaan Varainhoito Oy.

Taaleritehtaan Hyväksyttynä Neuvonantajana (certified advisor) First North Bond Market Finland-listausprosessissa toimi Nordea Markets.

Taaleritehdas Oyj
Juhani Elomaa
toimitusjohtaja



Taaleritehdas lyhyesti

Taaleritehdas on sijoitusyhtiö, joka on listattu First North Finland- markkinapaikalle NASDAQ OMX:n ylläpitämään Helsingin pörssiin. Taaleritehdas keskittyy yksityishenkilöiden kokonaisvaltaiseen yksityispankkiiripalveluun ja instituutioasiakkaiden omaisuudenhoitoon. Sijoitustoimintamme perustuu kustannustehokkuuteen, läpinäkyvyyteen ja näkemykselliseen salkunhoitoon. Taaleritehdas konserni koostuu emoyhtiö Taaleritehdas Oyj:stä sekä neljästä liiketoiminnallisesta tytäryhtiöstä: Taaleritehtaan Varainhoito Oy:stä, Taaleritehtaan Pääomarahastot Oy:stä, Taaleritehtaan rahoitusyhtiö Lainaamo Oy:stä sekä Taaleritehtaan sijoitusyhtiö Taaleritehtaan Sijoitustehdas Oy:sta. Lisäksi Taaleritehtaalla on fyysistä kultaa tarjoava Kultataaleri Oy, osaomistusyhtiö sijoitusasuntotoimintaan keskittyvä Asuntoverstas hallinnointi- ja vuokraus Oy,yritysvakuutusten kilpailutusta tarjoava Vakuutusvahti Oy sekä vero- ja lainopillista neuvontaa tarjoava Taaleritehtaan Holvi Oy. Taaleritehdas on myös aloittanut varainhoitopalveluiden tarjonnan Turkissa. Ryhmässä on yli 140 työntekijää. Toimipisteet sijaitsevat Helsingissä, Tampereella, Turussa, Porissa, Oulussa,Istanbulissa ja Nairobissa. Taaleritehdas on yrittäjävetoinen kasvuyritys. Taaleritehtaalla on hoidettavia varoja 2,8 miljardia euroa ja asiakkaita 2500 joulukuun 2013 lopussa.

Lisää tietoa yrityksestämme ja palveluistamme: www.taaleritehdas.fi

Taaleritehdas nyt myös Twitterissä!

         Minna Smedsten, talousjohtaja, Taaleritehdas Oyj, puh. 040 7001738
         Eeva-Kaisa Tarkkonen, viestintäpäällikkö, Taaleritehdas Oyj, puh. 046 8787666

Times Square: Nasdaq OMX toivottaa Taaleritehtaan tervetulleeksi