Cramo ostaa maanrakennuskoneiden vuokraukseen erikoistuneen OptiRentin Suomessa


Vantaa, Suomi, 2014-04-09 10:30 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Cramo Oyj   Sijoittajauutinen 9.4.2014, klo 11.30

Cramo ostaa maanrakennuskoneiden vuokraukseen erikoistuneen OptiRentin Suomessa

Cramo vahvistaa asemaansa maanrakennusalan yhteistyökumppanina ostamalla kotimaisessa yksityisomistuksessa olevan OptiRentin koko osakekannan. Vuonna 2007 perustettu Optirent on alansa markkinajohtaja Suomessa alle 10 tonnisten maanrakennuskoneiden vuokraajana. Yhtiön liikevaihto vuonna 2013 oli noin 2,3 miljoonaa euroa, ja yhtiön palveluksessa on neljä henkilöä.

Cramo perustaa OptiRent-oston myötä maansiirtokoneille uuden palveluyksikön Vantaalle, johon yhdistetään Cramon ja OptiRentin maanrakennukseen erikoistuneet toiminnot. Yksikön johtajaksi on nimitetty OptiRentin toimitusjohtaja Joni Ihalainen.

”Näemme maanrakennuksessa merkittäviä kasvumahdollisuuksia Suomessa, sillä vuokrauksen penetraatioaste tällä alueella on vielä alhaisella tasolla muuhun Eurooppaan verrattuna. OptiRentin osto tuo Cramolle lisää maanrakennusalan asiantuntemusta ja asiakasymmärrystä, mikä auttaa meitä palvelemaan alan asiakkaita entistäkin paremmin, Cramo Finland Oy:n toimitusjohtaja Tatu Hauhio kertoo.

”Maarakennuskoneiden vuokraus on lähtenyt kuluneen kolmen viime vuoden aikana erittäin nopeaan kasvuun. Markkinan kehittymistä on kuitenkin hidastanut nykyisten vuokraustoimijoiden pienuus ja heikot mahdollisuudet uusiin investointeihin. Yhdistymällä Cramon kanssa saamme lisää resursseja kasvuun ja toiminnan kehittämiseen, OptiRentin toimitusjohtaja Joni Ihalainen sanoo.

VTT:n vuoden 2012 arvion mukaan maanrakennuskoneiden vuokrauksen arvo Suomessa on noin 61 miljoonaa euroa. OptiRentillä ja Cramolla on vuokrattavaa maanrakennuskalustoa yli 400 yksikköä Suomessa.

”Olemme asettaneet tavoitteeksi, että vuoteen 2017 mennessä maanrakennuskoneet tuovat jo 10 prosenttia koko Cramon Suomen liikevaihdosta”, Hauhio kertoo.

Hauhion ja Ihalaisen mukaan yhtiön merkittävimpiä kilpailijoita eivät ole muut konevuokraamot, vaan asiakkaiden omistamat omat koneet.

”Haastavat taloudelliset ajat ovat kuitenkin vuokraamiselle perinteisesti pikemminkin mahdollisuus kuin uhka, sillä yhä harvempi asiakas haluaa sitoa pääomia omiin laitteisiin”, Hauhio muistuttaa.

OptiRentin nykyinen johto ja työntekijät jatkavat uuden omistajan palveluksessa. Osapuolet eivät julkista kaupan arvoa.

 

Lisätietoja:

Tatu Hauhio, toimitusjohtaja, Cramo Finland Oy, puh: 040 570 1344
sähköposti: tatu.hauhio@cramo.com

Martti Ala-Härkönen, talous- ja rahoitusjohtaja, Cramo Oyj, puh: 040 737 6633
sähköposti: martti.ala-harkonen@cramo.com

Joni Ihalainen, toimitusjohtaja, OptiRent Oy, puh: 040 718 4331
sähköposti: joni.ihalainen@optirent.fi

 

Suomalainen Cramo on täyden palvelun rakennuskonevuokraamo. Koneiden ja laitteiden lisäksi vuokraamme siirtokelpoisia tiloja sekä tarjoamme rakentamista, saneeraamista ja kunnossapitoa tukevia palveluja. Cramo on alansa johtavia palveluntarjoajia Pohjoismaissa sekä Keski- ja Itä-Euroopassa. Cramolla on toimintaa 15 maassa 360 toimipisteessä ja henkilöstöä noin 2 400. Vuoden 2013 liikevaihto oli 660 miljoonaa euroa. Kotimaassa toimimme valtakunnallisesti yli 400 työntekijän voimin noin 60 toimipisteestä käsin. Asiakaskuntaamme kuuluu yrityksiä ja tahoja rakennusteollisuuden ja muun teollisuuden, kaupan sekä julkisen sektorin alalta. Lisäksi palvelemme kuluttajia. Cramo Finland Oy on osa Cramo-konsernia, jonka emoyhtiö Cramo Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.

www.cramo.fi
www.cramo.com