ZetaDisplay: Kallelse till årsstämma i ZetaDisplay AB (publ)


Sverige, 2014-04-11 10:00 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --  

Aktieägarna i ZetaDisplay AB (publ) kallas härmed till årsstämma måndagen den 12 maj 2014, klockan 18.00 på Höjdrodergatan 21, Malmö.

Rätt till deltagande

Rätt att delta i stämman har den, som dels upptagits som aktieägare i den utskrift av aktieboken som Euroclear Sweden AB (tidigare VPC AB) gör avseende förhållandena tisdagen den 6 maj 2014, dels senast torsdagen den 8 maj 2014 kl 12.00 till bolaget anmäler sin avsikt att delta på stämman.

Aktieägare som låtit förvaltarregistrera sina aktier måste tillfälligt inregistrera aktierna i eget namn hos Euroclear Sweden AB för att få delta i stämman. Sådan registrering måste vara verkställd senast tisdagen den 6 maj 2014. Detta innebär att aktieägare i god tid före denna dag måste meddela sin önskan härom till förvaltaren.

Anmälan om deltagande

Anmälan kan ske skriftligt under adress ZetaDisplay AB (publ), Attn: Peter Rudbert, Höjdrodergatan 21, 212 39  MALMÖ, via e-post till peter.rudbert@zetadisplay.com, per telefon 0708-45 80 57 eller per telefax 040-611 79 97 attn Peter Rudbert. Vid anmälan skall anges namn, adress, person- eller organisationsnr, antal aktier, telefon dagtid, samt, i förekommande fall, antal biträden (högst två). Om aktieägare avser låta sig företrädas av ombud bör fullmakt och övriga behörighetshandlingar biläggas anmälan.

 

Förslag till dagordning

1.  Öppnande

2.  Val av ordförande vid stämman

3.  Upprättande och godkännande av röstlängd

4.  Godkännande av dagordning

5.  Val av sekreterare för stämman samt en eller två justeringsmän

6.  Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad

7.  Anförande av verkställande direktören

8.  Framläggande av årsredovisning och revisionsberättelse samt koncernredovisning och koncernrevisionsberättelse för räkenskapsåret 2013

9.  Beslut om fastställelse av resultaträkning och balansräkning samt av koncernresultaträkning och koncernbalansräkning

10. Beslut om dispositioner beträffande bolagets resultat enligt den fastställda balansräkningen

11. Beslut om ansvarsfrihet för styrelseledamöterna och verkställande direktören

12. Fastställande av antalet styrelseledamöter och styrelsesuppleanter samt antalet revisorer och revisorsuppleanter.

13. Val av styrelse

14. Val av revisorer

15. Fastställande av arvoden åt styrelsen och revisorerna

16. Styrelsens förslag till bemyndigande för styrelsen att fatta beslut om nyemission, konvertibler och teckningsoptioner

17. Bemyndigande för VD att vidta de formella justeringar i besluten enligt punkt 16   som kan visa sig erforderliga i samband med registrering och verkställande därav

18. Övriga frågor

19. Avslutning

 

Beslutsförslag

Punkt 12 – Styrelsens förslag är 5 ordinarie styrelseledamöter och ingen styrelsesuppleant samt en revisor och ingen revisorsuppleant.

Punkt 13 – Styrelsens förslag är omval av följande styrelseledamöter: Anders Moberg, Ingrid Jonasson Blank, Mats Leander, Mats Johansson och Martin Gullberg.

Punkt 14 – Styrelsens förslag är omval av Ernst & Young AB med Thomas Anvelid som huvudansvarig revisor för tiden intill slutet av nästa årsstämma.

Punkt 15 – Styrelsens förslag är ingen förändring av arvodena, vilket innebär att arvode till styrelsen utgår med 100 tkr till Ingrid Jonasson Blank under 2014 och inget arvode till övriga ledamöter. Arvode till revisor utgår efter godkänd räkning inom ramen för offert.

Punkt 16 - Styrelsens förslag till bemyndigande för styrelsen att under tiden fram till nästa årsstämma vid ett eller flera tillfällen fatta beslut om nyemission av aktier, konvertibler och/eller teckningsoptioner. Styrelsen skall därvid äga rätt att besluta om avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt liksom om bestämmelse enligt 13 kap 5 § punkten 6 aktiebolagslagen. Skälet för avvikelsen är att kunna bredda bolagets ägandekrets eller införskaffa kapital för genomförande av företagsförvärv och bolagets finansiering. Vid beslut om nyemission skall teckningskursen för de nya aktierna, konvertiblerna och/eller teckningsoptionerna fastställas till marknadsmässig kurs vid tidpunkten för varje emissionsbeslut. Styrelsen ska dock inte kunna fatta beslut som innebär att sammanlagt mer än 6.000.000 aktier tillkommer.

Årsredovisning och revisionsberättelse hålls tillgängliga hos bolaget och på dess hemsida www.zetadisplay.com senast två veckor före stämman. Kopior av handlingarna sänds till de aktieägare som så begär och uppger sin postadress.

 

Malmö i april 2014

Styrelsen i ZetaDisplay AB (publ)

  

 

Om ZetaDisplay

ZetaDisplay är en ledande leverantör av Digital Signage till större kedjor inom detaljhandels- och servicebranschen på den europeiska marknaden. Huvudkontoret finns i Sverige och försäljningskontor finns i Danmark, Norge, Finland, Estland och Holland. Aktien handlas sedan april 2011 på NASDAQ OMX First North Premier, med kortnamnet ZETA. Certified Adviser är Erik Penser Bankaktiebolag. Mer information finns på http://www.zetadisplay.com

Om Digital Signage och multikanalkommunikation

ZetaDisplay definierar Digital Signage som system för reklam, profilering och butikskommunikation som förmedlar ljud, bild och film i anslutning till butik och i offentlig miljö. Ett svenskt namn för Digital Signage är digital butikskommunikation. Lösningar baserade på digitala bildskärmar är en stor del av marknaden, men utvecklingen går mot att utnyttja fler digitala kanaler för att kommunicera kunderbjudanden och annan information. Det handlar om lösningar, som integreras med sociala medier och webbplatser, och appar för smarta mobiltelefoner och surfplattor vilka skapar interaktivitet med kunden. Utvecklingen går också mot att integrera lösningar med butikskedjans kassasystem för automatisk prisuppdatering och automatiskt byte av budskap på de digitala bildskärmarna.