Bavarian Nordic offentliggør udnyttelse af option på frysetørret IMVAMUNE


  • Selskabet modtager USD 21,9 mio. fra den amerikanske regering

KVISTGÅRD, Danmark - 22. april 2014 - Bavarian Nordic A/S (OMX: BAVA) meddelte i dag, at Biomedical Advanced Research and Development Authority (BARDA) har udnyttet en option på USD 21,9 mio. under den igangværende kontrakt om udvikling af frysetørret IMVAMUNE koppevaccine. Optionen finansierer overførslen af den allerede validerede produktionsproces til en kommerciel linje med større kapacitet.

I henhold til kontrakten, som blev tildelt i 2009, har selskabet valideret produktionsprocessen for frysetørret IMVAMUNE, og har i adskillige dyremodeller påvist, at den frysetørrede formulering fremkalder en immunrespons og effekt, svarende til den nuværende flydende-frosne formulering.

Udnyttelsen af denne option følger færdigrekrutteringen af 680 raske forsøgspersoner i et fase 2 studie, der er udformet til at opfylde de kliniske krav til anvendelse af den frysetørrede vaccine i en nødsituation i USA, hvilket er en forudsætning for lagerføring af vaccinen. En frysetørret vaccine ventes at kunne nedbringe omkostningerne til et beredskabslager grundet en længere holdbarhed. Data fra studiet forventes indsendt til FDA i 2015 og vil potentielt kunne understøtte produktion og leverance af frysetørret IMVAMUNE fra 2016. Indkøb af vaccinen vil skulle foregå via tildeling af en ny kontrakt, som selskabet forventer at forhandle med den amerikanske regering i løbet af 2014.

Udnyttelsen af optionen ændrer ikke ved selskabets udmeldte forventninger til det økonomiske resultat for 2014.
 

Asger Aamund
Bestyrelsesformand

Kontakt
Anders Hedegaard, administrerende direktør. Telefon +45 23 20 30 64

Om Bavarian Nordic
Bavarian Nordic er et internationalt biotekselskab, der udvikler og producerer cancerimmunterapier og vacciner til forebyggelse af infektionssygdomme. Selskabets førende udviklingsprogrammer er PROSTVAC®, en immunterapikandidat til behandling af fremskreden prostatacancer, som er i afsluttende klinisk fase 3 udvikling og IMVAMUNE®, en ikke-replikerbar koppevaccine, der udvikles og leveres til det amerikanske nationale beredskabslager under en kontrakt med de amerikanske myndigheder. Vaccinen er godkendt i Canada under navnet IMVAMUNE samt i den Europæiske Union under navnet IMVANEX®.

Bavarian Nordics aktier er noteret på NASDAQ OMX Copenhagen under symbolet BAVA (Reuters: BAVA.CO, Bloomberg: BAVA.DC). Selskabet har et sponsoreret ADR-program, som er noteret i USA (OTC) under symbolet BVNRY.

For yderligere information, besøg www.bavarian-nordic.com.

Udsagn om fremtiden
Denne meddelelse indeholder udsagn om fremtiden ("forward-looking statements"), som er forbundet med risici, usikkerheder og andre faktorer, hvoraf mange er uden for vores kontrol. Dette kan medføre, at faktiske resultater afviger væsentligt fra de resultater, som er omhandlet i ovennævnte udsagn om fremtiden. Udsagn om fremtiden inkluderer udsagn vedrørende vores planer, mål, fremtidige begivenheder, præstation og/eller anden information, som ikke er historisk information. Vi påtager os ingen forpligtelser til offentligt at opdatere eller revidere udsagn om fremtiden således, at disse afspejler efterfølgende begivenheder eller omstændigheder, undtagen i det omfang dette er foreskrevet ved lov.


Attachments

201405dk