ALK indgår samarbejde for at accelerere væksten i Kina


København, 2014-04-25 04:00 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --  

ALK (ALKB:DC / OMX: ALK B / AKABY / AKBLF) og den kinesiske medicinal­virksomhed Eddingpharm har i dag annonceret, at de har indgået et samarbejde, som vil øge ALKs tilstedeværelse i Kina. Ifølge aftalen skal Eddingpharm stå for salg og distribution af ALKs markedsførte produkter i Kina, mens ALK vil støtte Eddingpharm med medicinsk og videnskabelig ekspertise. ALK bibeholder en lokal organisation i Kina. 

Aftalen omfatter ALKs hudpriktest, Soluprick® SQ, til diagnostisering af husstøv­mide­allergi og det subkutane immunterapiprodukt (SCIT), Alutard SQ®, til behandling af husstøvmideallergi. Samarbejdet er i første omgang indgået for en syvårig periode under forudsætning af, at visse resultatmål bliver opfyldt. 

Administrerende direktør for ALK, Jens Bager, siger: “ALKs datterselskab i Kina, der blev etableret i 2004, har konsekvent udvist vækst fra år til år. Med dette samarbejde kan vi accelerere vores ekspansion i Kina ved at sikre en tredobling af salgs­styrken, samtidig med at ALKs produkter kan drage fordel af Eddingpharms etable­rede position på markedet for behandling af respiratoriske lidelser." 

Eddingpharms grundlægger og CEO, Xin Ni, udtaler: “Allergi er et stigende sund­hedsproblem i Kina, og forbindelsen til lidelser som eksempelvis astma anerkendes i stadig stigende grad. Allergivacciner passer rigtig godt ind i Eddingpharms eksi­ste­rende forretningsområde for behandling af respiratoriske lidelser, og vi ser frem til et langvarigt og succesfuldt samarbejde med ALK.” 

Ifølge betingelserne i den nye aftale vil ALK modtage en upfront-betaling fra Edding­pharma for de eksklusive rettigheder i Kina til Alutard SQ® og Soluprick® SQ. 

Det anslås, at omkring 200 millioner mennesker lider af allergi i Kina, og tallet stiger konstant. Husstøvmideallergi er den mest almindelige form for allergi og påvirker over 100 millioner mennesker. Selv om markedet for allergivaccination i Kina stadig er lille, vokser det hurtigt, og ALK ser gode muligheder for vækst i fremtiden. Sideløbende med samarbejdet med Eddingpharm agter ALK at påbegynde et lokalt klinisk ud­viklings­program for SLIT-tabletten mod husstøvmideallergi med det langsigtede mål at registrere og lancere produktet i landet. 

Aftalen bliver underskrevet i Beijing på en dansk-kinesisk partnerskabskonference under overværelse af Hendes Majestæt Dronning Margrethe II af Danmark og Hans Kongelige Højhed Prinsgemalen, der er på officielt statsbesøg i Kina. 

Aftalen forventes at have en mindre positiv regnskabsmæssig effekt for ALK i 2014.
 

ALK-Abelló A/S 

 

For yderligere oplysninger kontakt venligst:
Jens Bager, adm. direktør, tlf. 4574 7576
Investor Relations: Per Plotnikof, tlf. 4574 7527, mobil 2261 2525
Presse: Martin Barlebo, tlf. 4574 7901, mobil 2064 1143


Om ALK
ALK er en global, forskningsbaseret medicinalvirksomhed, der fokuserer på forebyggelse, diagnosticering og behandling af allergi. ALK er verdens førende virksomhed inden for allergivaccination (immunterapi) – en unik behandling af selve årsagen til allergi. Virksom­heden har ca. 1.800 medarbejdere og datterselskaber, produktionsfaciliteter og distributører over hele verden. ALK har indgået partnerskabsaftaler med Merck og Torii om kommercialisering af sublinguale tabletbaserede allergivacciner i henholdsvis Nordamerika og Japan. Selskabet har hovedkvarter i Hørsholm og er børsnoteret på NASDAQ OMX Copenhagen A/S. Læs mere på www.alk.net.

Om Eddingpharm
Eddingpharm blev grundlagt i 2001 og er en hastigt voksende specialiseret medicinalvirksomhed på det kinesiske marked. Virksomheden fokuserer på udvikling og salg af lægemidler inden for fire terapeutiske områder: klinisk ernæring, onkologi, antibiotika og respiratoriske lidelser. Eddingpharm har etableret langvarige samarbejdsaftaler med en række multinationale medicinalvirksomheder og oversøiske specialiserede medicinalvirksomheder og har opbygget en konkurrencedygtig produktportefølje og pipeline inden for de fire vigtige terapeutiske områder. Virksomheden har på nuværende tidspunkt over 700 medarbejdere. Læs mere på www.eddingpharm.com.

 


Attachments

FM_18_14DK_25042014.pdf