INVISIO Kommuniké årsstämma 2014


Stockholm 7 maj, 2014

 

 

 

ÅRSSTÄMMA I INVISIO COMMUNICATIONS AB (publ)

 

Vid årsstämma i INVISIO Communications AB idag beslutades bl.a. följande.

 

  • Bolagsstämman beviljade styrelseledamöter och verkställande direktören ansvarsfrihet, fastställde de i årsredovisningen intagna resultat- och balansräkningarna samt beslutade i enlighet med styrelsens och verkställande direktörens förslag till resultatdisposition.

 

  • Bolagsstämman omvalde till styrelseledamöter Lage Jonason, Anders Persson, Lars Röckert och Mats Warstedt och nyvalde till styrelseledamöter Annika Andersson och Charlotte Falvin. Lars Röckert omvaldes som styrelsens ordförande.

 

  • Bolagsstämman beslutade att styrelsearvode ska utgå med 275 000 kronor till styrelsens ordförande och med 125 000 kronor per person till övriga av bolagsstämman valda ledamöter. Det beslutades att till revisor ska utgå arvode enligt godkänd räkning.

 

  • Bolagsstämman beslutade om riktlinjer för ersättning till verkställande direktören och andra ledande befattningshavare. Riktlinjerna innebär bl.a. att den anställde, inom ramen för en sammanlagd fast bruttoersättning, själv kan påverka fördelningen mellan fast lön, pension och andra förmåner. Därutöver ska kunna fastställas en årlig rörlig ersättning som baseras på i förhand bestämda mätbara mål skriftligen överenskomna och fastställda av styrelsen och som inte ska överstiga 50 procent av den fasta lönen och som, i den mån tillämplig lag medger det, inte ska vara pensions- eller semesterlönegrundande. Verkställande direktören ska ha en uppsägningstid om 12 månader vid uppsägning från bolagets sida, och åtta månader vid uppsägning från verkställande direktörens sida. Uppsägningstiden för övriga ledande befattningshavare ska inte överskrida den för respektive jurisdiktion lagstadgade uppsägningstiden. Styrelsen har rätt att frångå riktlinjerna om det i ett enskilt fall föreligger särskilda skäl.

 

  • Bolagsstämman beslutade att styrelsen ska vara bemyndigad att, sammanfattningsvis, vid ett eller flera tillfällen före nästa årsstämma, besluta om nyemission av aktier, teckningsoptioner och/eller konvertibler. Emission ska kunna ske med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt. Genom beslut med stöd av bemyndigandet ska sammanlagt högst 2 900 000 aktier kunna ges ut vid nyemission av aktier, vid utnyttjande av teckningsoptioner och/eller vid konvertering av konvertibler, vilket motsvarar knappt 7 procent av antalet idag utestående och registrerade aktier och röster. Kontant- eller kvittningsemission som sker med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt får bara ske till ett pris som baseras på en marknadsmässig värdering av aktien, teckningsoptionen respektive konvertibeln och i övrigt med de villkorsjusteringar som styrelsen bedömer möjligen kan erfordras för att genomföra emissionen. Vid emission med iakttagande av aktieägarnas företrädesrätt beslutar styrelsen om prissättning. Syftet med styrelsens förslag, liksom skälen för att medge emission med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, är att, om sådant behov skulle uppkomma, kunna stärka bolagets finansiella ställning.

 

För ytterligare information, kontakta:
Lars Højgård Hansen, vd för INVISIO Communications
Mobil: + 45 53 72 77 22
E-mail:
lhh@invisio.com

 

 

Om INVISIO Communications AB
INVISIO Communications AB är ett publikt företag noterat på NASDAQ OMX First North Premier Segment (IVSO), en alternativ aktiemarknad på NASDAQ OMX Stockholm. INVISIO är specialiserat inom röstkommunikation under svåra förhållanden. Företaget utvecklar, tillverkar, marknadsför och säljer kommunikationslösningar som avancerade headset, kontrollenheter och kringutrustning för användning med tvåvägsradio, framförallt av professionella användare som ofta verkar i krävande miljöer. Kunderna finns bland annat inom militär och militära specialstyrkor, polis och insatsstyrkor, räddningstjänst, säkerhetsbranschen och industrier världen över. Mer information finns på företagets hemsida www.invisio.com. Mangold Fondkommission AB är certifierad rådgivare för INVISIO Communications AB.

 


Attachments

INVISIO Kommuniké årsstämma 2014.pdf