Uttalande från de oberoende styrelseledamöterna för Fenix Outdoor AB i anledning av Nidron Holding AG:s bud


Uttalande från de oberoende styrelseledamöterna för Fenix Outdoor AB i anledning av Nidron Holding AG:s bud

 

Fenix Outdoors oberoende styrelseledamöter ställer sig principiellt positiv till ett domicilbyte

Bakgrund

Detta uttalande görs av de oberoende styrelseledamöterna i Fenix Outdoor AB (publ) (”Fenix”). De oberoende styrelseledamöterna är Mats Olsson, Ulf Gustafsson och Anders Hedberg (”Styrelsen”).

 

Nidron Holding AG (”Nidron”) har i ett pressmeddelande den 12 maj 2014 lämnat ett offentligt uppköpserbjudande till aktieägarna av aktier av serie B i Fenix att överlåta samtliga sina aktier mot nyemitterade aktier av serie B i Nidron. Erbjudandet är att för varje aktie av serie B i Fenix erhålls en aktie av serie B i Nidron. Erbjudandet innebär att ägarna av aktier av serie B i Fenix erbjuds samma ägar- och röstandel i Nidron som aktieägarna har i Fenix. Erbjudandet medför ingen budpremie.

 

Nidron har angett att fullföljandet av erbjudandet är villkorat bland annat av att det accepteras i sådan utsträckning att Nidron blir ägare till mer än 90 procent av det totala antalet aktier i Fenix. Nidron har dock förbehållit sig rätten att frånfalla detta villkor liksom övriga villkor för erbjudandets fullföljande.


Attachments

Pressmeddelande styrelsen Fenix.pdf