Trijų naujų įmonių akcijos - Baltijos rinkoje

Talinas/Ryga/Vilnius, Baltijos rinka, 2014 m.  birželio 4 d. - NASDAQ OMX Group, Inc (NASDAQ:NDAQ) praneša, kad nuo š.m. birželio 4 d. pradedama prekiauti į NASDAQ OMX Vilnius Papildomąjį sąrašą įtrauktų trijų bendrovių - „INVL Baltic Real Estate” (biržos simbolis INR1L), “INVL Baltic Farmland” (INL1L) ir “INVL Technology” (INC1L ) - akcijomis.

Šios trys akcinės bendrovės pradėjo veiklą, užbaigus investicinės bendrovės “Invalda LT” atskyrimą, po kurio “INVL Baltic Real Estate”, “INVL Baltic Farmland” ir “INVL Technology” pradėjo valdyti vieno sektoriaus, t.y. vienarūšį turtą. “Invalda LT” - toliau kotiruojama NASDAQ OMX Baltijos Oficialiajame sąraše.

“Džiaugiamės galėdami pasveikinti tris naujas “Invalda LT” grupės įmones, kurios pirmosios šiais metais papildė Baltijos rinkos prekybos sąrašus”, - sakė Daiga Auziņa-Melalksne, NASDAQ OMX Baltijos rinkos vertybinių popierių biržų paslaugų padalinio vadovė. – „Invaldos LT” akcijomis biržoje prekiaujama nuo 1995 metų ir šios akcijos visuomet buvo vienos iš patraukliausių investuotojams. Tikime, kad ir šioms naujoms Baltijos rinkos bendrovėms padėsime pasiekti ilgalaikius verslo tikslus”.

Naujos bendrovės listinguojamos tam, kad akcininkai turėtų galimybę susidaryti savo pageidaujamą portfelį”, - sakė Darius Šulnis, “Invalda LT“, prezidentas. – “Manome, kad biržos infrastruktūra yra tinkama palaikyti pageidaujamą įmonių akcijų likvidumą ir pritraukti kapitalo, todėl reikia tai išnaudoti”.

„INVL Baltic Farmland“ valdo 17 į žemės ūkio paskirties žemę investuojančių įmonių , “INVL Technology” perduotas 80% BAIP grupės, kuri investuoja į IT įmones, akcijų paketas, o “INVL Baltic Real Estate” bendrovės šiuo metu yra investavusios į 12 nekilnojamojo turto objektų Vilniuje ir Rygoje.

“Invalda LT” akcininkai po atskyrimo  toliau veikiančių bendrovių kapitale gavo proporcingą akcinio kapitalo dalį – “Invaldoje LT” liko 52,05%, “INVL Baltic Farmland” atiteko 14,45%, “INVL Baltic Real Estate” atiteko 30,9%, o “INVL Technology” liko 2,6% turėtų „Invaldos LT“ akcijų skaičiaus.

Nuo 2014 m. birželio 4 d. NASDAQ OMX Baltijos rinkoje kotiruojamos 83 bendrovės, tarp jų – 34 Oficialiajame ir  47 – Papildomajame prekybos sąrašuose, 2 bendrovės yra įtrauktos į alternatyvios First North rinkos prekybos sąrašą.

Apie AB „Invalda LT“

„Invalda LT“ - viena didžiausių investicijų bendrovių Lietuvoje, siekianti tapti viena pirmaujančių turto valdymo bendrovių regione. 1991 m. veiklą pradėjo „Invalda“, kuri iki 1997 m. veikė kaip investicinė akcinė bendrovė. 1997-2003 m. „Invalda“ turėjo Vertybinių popierių komisijos išduotą kontroliuojančios investicinės bendrovės licenciją. Vėliau „Invalda“ buvo perregistruota į akcinę bendrovę. Nuo įsteigimo bendrovė įgyvendino keletą dešimčių įmonių įsigijimo ir pardavimo, kapitalo pritraukimo sandorių, kurių bendra vertė – apie 4 mlrd. litų. Istoriškai iš sandorių uždirbo ne tik „Invalda LT“, bet ir partneriai - įmonių vadovai, smulkūs akcininkai bei kiti investuotojai. Nuo 2013 m.bendrovė veikia pavadinimu „Invalda LT“. "Invalda LT“ siekia gauti turto valdymo įmonės licenciją, kurią išduoda Lietuvos bankas. Ši licencija suteikia teisę valdyti privataus kapitalo, nekilnojamojo turto ir investicinių fondų turtą.

Apie NASDAQ OMX Group

NASDAQ OMX (NASDAQ: NDAQ) – didžiausia vertybinių popierių prekybos technologijų ir informacijos paslaugų tiekėja visuose šešiuose žemynuose. NASDAQ OMX paslaugų portfelyje – diversifikuoti sprendimai, leidžiantys klientams planuoti ir optimizuoti verslą, įgyvendinti verslo vizijas. NASDAQ OMX technologijos – nepamainomas skaidrumą ir supratimą šiuolaikinėse pasaulio kapitalo rinkose užtikrinantis instrumentas. NASDAQ OMX – tai pirmoji elektroninė vertybinių popierių birža pasaulyje, šiuo metu 50 šalyse valdanti 70 biržų, kuriose sudaromas maždaug vienas iš dešimties vertybinių popierių sandorių pasaulyje. NASDAQ OMX kotiruojama daugiau kaip 3400 bendrovių, kurių rinkos kapitalizacija viršija 8,5 trilijonus JAV dolerių, NASDAQ OMX paslaugomis naudojasi daugiau kaip 10.000 verslo klientų. Daugiau informacijos: www.nasdaqomx.com.

Pavadinimas NASDAQ OMX Baltijos rinka naudojamas apibrėžti visų trijų Baltijos šalių vertybinių popierių biržas, t.y., NASDAQ OMX Group Inc. priklausančias įmones Baltijos šalyse: NASDAQ OMX Tallinn AS, NASDAQ OMX Riga AS ir AB NASDAQ OMX Vilnius, bei jų reguliuojamas rinkas, alternatyvias First North rinkas bei jų pateikiamą informaciją. Daugiau informacijos: www.nasdaqomxbaltic.com.

Įspėjamasis pranešimas

Informacijoje, pateiktoje šiame pranešime spaudai, yra į ateitį nukreiptų pareiškimų, kurie nėra aiškiai apibrėžti ir yra susiję su įvairiomis rizikomis. NASDAQ OMX Group įspėja, kad bet kokia į ateitį nukreipta informacija negali būti laikoma garantija dėl bet kokių ateities rezultatų pasiekimo, ir NASDAQ OMX Group nekontroliuoja veiksnių, kurie gali paveikti tokius faktinius rezultatus. NASDAQ OMX Group neprisiima jokios atsakomybės viešai atskleisti bet kokių į ateitį nukreiptų pareiškimų.

Daugiau informacijos:
Audronė Ranonytė