Balti börsidele lisandus kolm uut ettevõtet


Tallinn/Riia/Vilnius, 4. juuni 2014

Täna võeti NASDAQ OMX Balti lisanimekirjas kauplemisele kolme uue Leedu ettevõtte – INVL Baltic Real Estate (INR1L), INVL Baltic Farmland (INL1L) ja INVL Technology (INC1L) – aktsiad.

INVL Baltic Real Estate, INVL Baltic Farmland ja INVL Technology asutati Invalda LT jagunemise käigus, ettevõtted haldavad Invalda LT-st eraldatud varasid: INVL Baltic Real Estate – kinnisvara, INVL Baltic Farmland - põllumajandusmaa ning INVL Technology - IT-sektor. Invalda LT on noteeritud NASDAQ OMX Balti põhinimekirjas.

„Meil on hea meel tervitada börsil kolme uut Invalda LT grupi ettevõtet, kes on ühtlasi selle aasta esimesed uued tulijad Balti börsil,“ ütles NASDAQ OMX Balti börsiteenuste juht Daiga Auziņa-Melalksne. “Invalda LT aktsiad on NASDAQ OMX Vilniuse börsil kaubeldavad alates 1995. aastast ning olnud pidevalt investorite jaoks atraktiivsemate aktsiate hulgas. Loomulikult toetame igati uute börsiettevõtete püüdlusi nende pikaajaliste eesmärkide saavutamisel.“

„Tõime grupi uued ettevõtted turule selleks, et anda aktsionäridele võimalus luua nende enda eelistustele vastav portfell meie grupi ettevõtete aktsiatest,“ ütles Invalda LT president Darius Šulnis. “Usume, et NASDAQ OMX Balti börside infrastruktuur aitab hoida aktsiate likviidsust ja vajadusel kaasata uut kapitali ning soovime neid võimalusi täiel määral kasutada.“

INVL Baltic Farmland haldab 17 põllumajandusmaasse investeerivat ettevõtet. INVL Technology-l on 80% osalus BAIP Group-is, mis investeerib IT-ettevõtetesse. INVL Baltic Real Estate grupi ettevõtted on investeerinud 12 kinnisvaraobjekti Vilniuses ja Riias.

Invalda LT aktsionärid omavad proportsionaalset osalust uute ettevõtete aktsiakapitalis. Investor, kellel on 1000 Invalda LT aktsiat, omab pärast ettevõtte jagunemist 520 (52,05%) Invalda LT aktsiat, 145 (14,45%) INVL Baltic Farmland-i aktsiat, 309 (30,9%) INVL Baltic Real Estate’i aktsiat ja 26 (2,6%) INVL Technology aktsiat.

2014. aasta 4. juuni seisuga on Balti börsidel noteeritud 81 ettevõtet, neist 34 põhinimekirjas ja 47 lisanimekirjas. Alternatiivturul First North on kauplemisel kahe ettevõtte aktsiad.

 

Invalda LT
Invalda LT on Leedu üks suuremaid investeerimisettevõtteid. Alates ettevõtte asutamisest 1991. aastal on Invalda LT viinud läbi kümneid ettevõtete ülevõtmisi, müüke ning kapitali kaasamisi, tehingute koguväärtuseks on ca 1,14 miljardit eurot. Invalda LT on ümber kujundamas oma ärimudelit ning plaanib hakata haldama nii ettevõtte aktsionäride kui ka investorite vara. Selle eesmärgi elluviimiseks asutati 2014. aasta alguses ettevõtte Invalda LT Investments, millele praegu taotletakse varahaldusettevõtte litsentsi Leedu keskpangalt. Litsents annab ettevõttele õiguse hallata erakapitali-, kinnisvara- ning investeerimisfonde.

 

Ott Raidla
NASDAQ OMX Baltic Market

Kommunikatsiooni- ja turundusjuht
Tel: +372 640 8862
Mobiil: +372 5552 4824
ott.raidla@nasdaqomx.com