NASDAQ OMX sveic trīs jaunas kompānijas ar pievienošanos Baltijas tirgum


Tallina/Rīga/Viļņa, Baltijas tirgus, 2014. gada 4.jūnijs– The NASDAQ OMX Group, Inc. (NASDAQ:NDAQ) paziņo, ka šodien trīs jaunu kompāniju akcijas - INVL Baltic Real Estate (biržas kods - INR1L), INVL Baltic Farmland (INL1L) un INVL Technology (INC1L) tiks iekļautas NASDAQ OMX Vilnius Baltijas Regulētā tirgus Otrajā sarakstā.

INVL Baltic Farmland, INVL Baltic Real Estate un INVL Technology publiskās akciju sabiedrības ir izveidotas pēc reorganizācijas uzņēmumā Invalda LT, un tās pārvalda homogēnus aktīvus, kas atdalīti no Invalda LT. Uzņēmuma Invalda LT akcijas joprojām tiek kotētas NASDAQ OMX Baltijas Regulētā tirgus Oficiālajā sarakstā.

„Mēs ar lepnumu sveicam trīs jaunus Invalda LT grupas uzņēmumus ar ienākšanu NASDAQ OMX Baltijas tirgū,” pauda Daiga Auziņa-Melalksne, NASDAQ OMX Baltijas tirgus Biržas pakalpojumu vadītāja. „Invalda LT akcijas NASDAQ OMX Vilnius biržā tiek tirgotas kopš 1995. gada un ir bijušas vienas no vispievilcīgākajām akcijām investoriem. Mēs paredzam arī turpmāk atbalstīt jaundibinātus uzņēmumus to centienos sasniegt savus biznesa ilgtermiņa mērķus.”

„Mūsu jaundibinātie uzņēmumi ir iekļauti Baltijas biržu Akciju sarakstā, lai nodrošinātu akcionāriem iespēju veidot sev vispiemērotāko ieguldījumu portfeli,” teica Darius Šulnis, Invalda LT prezidents. „Mēs uzskatām, ka NASDAQ OMX Baltijas biržu infrastruktūra ir piemērota, lai uzturētu vēlamo likviditāti un piesaistītu jaunu kapitālu, tāpēc mums ir jāizmanto šī infrastruktūra.”

INVL Baltic Farmland pārvalda 17 uzņēmumu akcijas, kas veic investīcijas lauksaimniecībā izmantojamās zemēs, INVL Technology pieder 80% ieguldījums BAIP grupā, kas investē IT uzņēmumos. INVL Baltic Real Estate grupas uzņēmumi pašlaik ir investējuši 12 nekustamā īpašuma objektos Viļņā un Rīgā.

Invalda LT akcionāri proporcionāli piedalās jaundibināto uzņēmumu kapitālā. Tiek lēsts, ka Invalda LT akcionāram, kam pieder 1000 akcijas (jeb 100%), pēc atdalīšanās piederēs 520 Invalda LT akcijas (jeb 52,05%), 145 INVL Baltic Farmland akcijas (jeb 14,45%), 309 INVL Baltic Real Estate akcijas (jeb 30,9%) un 26 INVL Technology akcijas (jeb 2,6%).
2014. gada 4. jūnijā NASDAQ OMX Baltijas sarakstā iekļauti 83 uzņēmumi, tai skaitā 34 emitenti Oficiālajā sarakstā, 47 emitenti Otrajā sarakstā un 2 emitenti alternatīvajā tirgū First North.


Par Invalda LT, AB

Invalda LT ir viena no lielākajām investīciju sabiedrībām Lietuvā, kas cenšas kļūt par vienu no vadošajām aktīvu pārvaldīšanas sabiedrībām reģionā. Kopš dibināšanas 1991. gadā Invalda ir realizējusi vairākus desmitus uzņēmumu iegādes, pārdošanas un kapitāla piesaistīšanas darījumu, kuru kopējā vērtība varētu sasniegt aptuveni 1,14 miljardus EUR (4 miljardus LTL). Kopš 1991. gada Invalda LT veiksmīgi pārvalda akcionāru aktīvus. Kompānija uzskata, ka uzņēmuma komandas pieredze iegādājoties uzņēmumus, biznesa pārstrukturēšanā, attīstībā un pārdošanā ir vērtību radoša, tādēļ uzņēmums pārplāno savu biznesa modeli un plāno pārvaldīt gan savu akcionāru, gan investoru aktīvus. Lai sasniegtu šo mērķi, 2014. gada sākumā tika reģistrēta sabiedrība Invalda LT Investments ar mērķi iegūt Lietuvas Bankas izdotu aktīvu pārvaldīšanas sabiedrības licenci. Licence dos tiesības pārvaldīt privātā kapitāla, nekustamā īpašuma un ieguldījumu fondus.

Par NASDAQ OMX

NASDAQ OMX (NASDAQ: NDAQ) ir pasaulē vadošā biržu kompānija. Tās pakalpojumi - tirdzniecības iespējas investoriem, kotēšanās iespējas uzņēmumiem un biržu tehnoloģijas – tiek sniegti sešos kontinentos. Ar daudzpusīgiem risinājumiem NASDAQ OMX dod iespēju klientiem plānot, optimizēt un īstenot viņu biznesa vīziju ar pārliecību, izmantojot pārbaudītas tehnoloģijas, kas nodrošina caurspīdīgumu un ieskatu mūsdienu globālo kapitāla tirgu virzībai. Kā pirmās elektroniskās biržas izveidotāja pasaulē, NASDAQ OMX izstrādātās biržu tehnoloģijas nodrošina pakalpojumus vairāk nekā 70 biržās 50 valstīs un aptuveni 1 no 10 pasaules vērtspapīru darījumiem. NASDAQ OMX grupas biržās kotējas vairāk nekā 3 400 kompānijas, kuru kopējā tirgus kapitalizācija pārsniedz 8.5 triljonus ASV dolāru, ar vairāk nekā 10 000 korporatīvajiem klientiem. Lai uzzinātu vairāk, apmeklējiet www.nasdaqomx.com

NASDAQ OMX Baltic ir vienots nosaukums, ko lieto, lai apzīmētu NASDAQ OMX grupā ietilpstošās Baltijas biržas un to pārvaldītos tirgus, t.i. NASDAQ OMX Tallinn AS, NASDAQ OMX Riga AS, un NASDAQ OMX Vilnius AB. Lai uzzinātu vairāk, apmeklējiet www.nasdaqomxbaltic.com


Brīdinājums par paziņojumiem, kas vērsti uz nākotni

Informācija, kas šeit tiek sniegta, satur uz nākotni vērstus paziņojumus, kas ietver virkni risku un neskaidrību. NASDAQ OMX brīdina, ka jebkura uz nākotni vērsta informācija negarantē, ka nākotnē šādi rādītāji tiks sasniegti, un faktiskos rezultātus var ietekmēt no NASDAQ OMX neatkarīgi apstākļi. NASDAQ OMX neuzņemas nekādu pienākumu publiski atjaunināt jebkuru uz nākotni vērstu paziņojumu.


Mediju kontakti:
Dace Bulte
371 67 212 431
Dace.bulte@nasdaqomx.com