Pranešimas apie Emitento akcijų paketo įgijimą

Emitentas – AB „Amber Grid“ (toliau – Emitentas) šiuo informuoja, kad gavo Emitento akcininko UAB „EPSO-G“ (juridinio asmens kodas: 302826889, buveinės adresas: Juozapavičiaus g. 13, LT-09311 Vilnius, Lietuva, toliau – UAB „EPSO-G“) pranešimą apie balsavimo teisių įgijimą.

Pagal pateiktą informaciją, 2014 m. birželio 19 d. UAB „EPSO-G“ įgijo iš OAO Gazprom ir kitų Emitento smulkiųjų akcininkų 71 287 168 (septyniasdešimt vieną milijoną du šimtus aštuoniasdešimt septynis tūkstančius vieną šimtą šešiasdešimt aštuonias) paprastąsias vardines nematerialias Emitento akcijas, suteikiančias 39,96% balsų Emitento visuotiniame akcininkų susirinkime.

Po Emitento akcijų perleidimo UAB „EPSO-G“ turimos Emitento akcijos suteikia 96,56% balsų Emitento visuotiniame akcininkų susirinkime. UAB „EPSO‑G“ įsigytų Emitento akcijų paketo kaina 54 320 822,02 EUR (penkiasdešimt keturi milijonai trys šimtai dvidešimt tūkstančių aštuoni šimtai dvidešimt du eurai ir du centai).

AB „Amber Grid“ (Emitento) įgaliotas asmuo teikti papildomą informaciją apie esminį įvykį:

Tomas Suslavičius

Teisės ir administravimo departamento direktorius

tel. (8 5) 232 7732

faks. (8 5) 236 0850

el. paštas: t.suslavicius@ambergrid.lt

Priedai:

1. UAB „EPSO-G“ pranešimas apie balsavimo teisių įgijimą.

Attachments

Balsavimo teisės.pdf