CORRECTION: Konverteeritavate võlakirjade avaliku pakkumise teade


Eelnevalt avaldatud teates sisaldus eksitus numbri kirjutamisel, õige 3 000 000 eurot (kolm miljonit eurot). Parandatud teade järgneb.

AS Baltika (registrikood 10144415) („Baltika“) teatab konverteeritavate võlakirjade („Võlakiri“) avalikust pakkumisest Eestis („Pakkumine“).

  1. Pakutavad Võlakirjad

Käesolev Pakkumine on tehtud 600-le Võlakirjale hinnaga 5 000 eurot Võlakirja kohta, seega kokku 3 000 000 eurot. Võlakirju pakutakse läbi vahetusvõlakirjade emissiooni Baltika olemasolevatele aktsionäridele ja avalikkusele Eestis. Väljaspool Eestit asuvad investorid võivad Pakkumises osaleda üksnes juhul, kui see on lubatud vastava investori suhtes kohalduvate õigusaktidega. Pakkumine toimub Eestis.

Baltika aktsionärid, kes seisuga 14. juuli 2014 kell 08:00 (Eesti aja järgi, GMT+2) on kantud Baltika aktsionäride nimekirja, saavad eesõiguse märkida pakutavaid Võlakirju. Pakkumisperiood algab 14. juulil 2014 kell 10:00 (Eesti aja järgi, GMT+2) ning lõpeb 28. juulil 2014 kell 14:00 (Eesti aja järgi, GMT +2).

Aktsionäride eesõigus Võlakirjade märkimisel on võrdeline oma aktsiate nimiväärtuse summaga.

Seega on aktsionäridel õigus Pakkumises Võlakirjade eelisjaotusele enne teisi investoreid. Võlakirjad, mida ei jaotata eelisjaotamise käigus (s.t. ülejäänud Võlakirjad), jaotatakse proportsionaalselt märkimise summale nii eelisjaotuse järgse praeguste aktsionäride märkimisavalduste kui investorite vahel, kes esitasid Võlakirjade märkimisavalduse, kuid ei oma mingeid aktsionäride eesõigusi.

Pakkumisel ei ole garanteerijaid väärtpaberituru seaduse tähenduses. Samas, KJK Fund, Sicav-SIF on alla kirjutanud lepingule, mille kohaselt kohustub märkima kõik Võlakirjad. Kohustuse täitmiseks esitab KJK Fund, Sicav-SIF märkimisavalduse 3 000 000 euro ulatuses ja osaleb Pakkumises, nagu teised investorid.

  1. Märkimisavalduste esitamise ja makse tasumise kord

Juhatus on nimetanud AS-i LHV Pank emissiooni Agendiks, kes kogub ja aktsepteerib märkimisavaldused, kogub maksed ja peale Võlakirjade jaotust tagastab raha investoritele, kellele jaotati vähem Võlakirju, kui märkimisavalduses soovitu.

Investor, kes soovib esitada märkimisavaldust, peab saatma täidetud ja allkirjastatud dokumendi Agendile. Paberkujul märkimisavaldused tuleb saata AS-le LHV Pank aadressil Tartu mnt. 2, Tallinn. Digitaalselt allkirjastatud avaldused tuleb saata markimine@lhv.ee. Märkimisavaldus tehakse avalikuks koos prospektiga ja on kättesaadaval allalaadimiseks www.baltikagroup.com.

Investor peab tasuma Agendi kontole EE397700777000310434 hiljemalt 28. juuliks 2014 kell 16:00 (Eesti aja järgi , GMT+2). Kande summa on pakkumise Võlakirja hinna ja soovitud maksimaalse Võlakirjade arvu korrutis.

Kui jaotuse tulemus erineb esitatud märkimisavaldusele Võlakirjade arvust, kantakse Agendi kontole tehtud maksed, või selle osa (summa mis ületab jaotatud Võlakirjade makset), Agendi poolt tagasi 3 pangapäeva jooksul, alates jaotuse tulemuste teatavaks tegemisest.

Võlakirjad registreeritakse Eesti Väärtpaberite Keskregistris. Vastav avaldus tehakse Eesti Väärtpaberite Keskregistrile kolme (3) tööpäeva jooksul Võlakirjade emiteerimisest.

  1. Pakkumise ajakava

Järgnevad on olulisemad pakkumisega seotud kuupäevad.

28. aprill 2014 Aktsionäride korraline üldkoosolek otsustab Võlakirjade emiteerimise
14. juuli 2014 kell 08:00 (Eesti aja järgi, GMT+2) Fikseeritakse aktsionäride nimekiri, kes omavad pakutavate Võlakirjade ostueesõigust
14. juuli 2014 kell 10:00 (Eesti aja järgi, GMT+2) Algab Võlakirjade märkimisperiood
28. juuli 2014 kell 14:00 (Eesti aja järgi, GMT+2) Lõppeb Võlakirjade märkimisperiood
28. juuli 2014 kell 16:00 (Eesti aja järgi, GMT+2) Makse tegemise tähtaeg
28. juuli 2014 Võlakirjade emiteerimine
29. juuli 2014 Pakkumise tulemuste avalikustamine

   4. Prospekt

Enne Pakkumises osalemist soovitame investoritel põhjalikult tutvuda Pakkumise läbiviimiseks koostatud prospektiga, mis sisaldab üksikasjalikku teavet Baltika ja Pakkumise kohta.

Prospekt ja selle eestikeelne kokkuvõte on elektrooniliselt kättesaadavad Finantsinspektsiooni veebilehel (http://www.fi.ee) ning Äriühingu veebilehel (http://www.baltikagroup.com). Prospekt ja selle eestikeelne kokkuvõte on paberkandjal tasuta kättesaadavad Baltika kontoris aadressil Veerenni 24, Tallinn, B sissepääs, V korrus (tööpäevadel kella 09.00 kuni 17.00) kuni pakkumisperioodi lõpuni.

Maigi Pärnik
Juhatuse liige

maigi.parnik@baltikagroup.com