Pranešimas apie įvykusį AB "Klaipėdos nafta" neeilinį visuotinį akcininkų susirinkimą

Pranešame, kad AB „Klaipėdos nafta“, kodas 110648893, buveinė registruota adresu Burių g. 19, Klaipėda (toliau – Bendrovė), valdybos iniciatyva ir sprendimu 2014 m. liepos 10 d. 13.00 val. buvo sušauktas Bendrovės neeilinis visuotinis akcininkų susirinkimas. Susirinkimas įvyko Bendrovės buveinėje, adresu: Burių 19, Klaipėda.

Susirinkimo darbotvarkė:

1. Dėl pritarimo AB „Klaipėdos nafta“ valdybos sprendimui patvirtinti suskystintų gamtinių dujų, kurių reikia suskystintų gamtinių dujų terminalo paleidimo derinimo darbams atlikti, tiekimo sutarties pagrindines specialiąsias sąlygas.

Priimtas sprendimas:

„Pritarti AB „Klaipėdos nafta“ valdybos sprendimui:

1. Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2012 m. lapkričio 7 d. nutarimu Nr. 1354 „Dėl gamtinių dujų tiekimo diversifikavimo tvarkos aprašo patvirtinimo“, Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos 2014 m. balandžio 14 d. nutarimu Nr. O3-104 „Dėl Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos 2013 m. rugsėjo 13 d. nutarimo Nr. O3-367 ,,Dėl Valstybės reguliuojamų kainų gamtinių dujų sektoriuje nustatymo metodikos patvirtinimo“ pakeitimo“ bei atsižvelgiant į AB „Klaipėdos nafta“ valdybos 2014 m. birželio 2 d. priimtą sprendimą, patvirtinti suskystintų gamtinių dujų, kurių reikia suskystintų gamtinių dujų terminalo paleidimo derinimo darbams atlikti, tiekimo sutarties pagrindines specialiąsias sąlygas:

1.1. Suskystintų gamtinių dujų, kurių reikia suskystintų gamtinių dujų terminalo paleidimo derinimo darbams atlikti, kiekis – iki 170 000 m3.

1.2. Suskystintų gamtinių dujų, kurių reikia suskystintų gamtinių dujų terminalo paleidimo derinimo darbams atlikti, tiekimo sąnaudos su tiesiogiai susijusiomis pagrįstomis sąnaudomis – ne daugiau kaip 112.428.383 Lt.

2. Nustatyti, kad aukščiau 1 punkte numatytas AB „Klaipėdos nafta“ valdybos sprendimas įsigalioja po to, jam pritaria AB „Klaipėdos nafta“ visuotinis akcininkų susirinkimas, kaip tai numatyta AB „Klaipėdos nafta“ įstatų 16.10 straipsnyje.

3. Įgalioti AB „Klaipėdos nafta“ generalinį direktorių pasirašyti su UAB LITGAS (įmonės kodas 302937277) Suskystintų gamtinių dujų, kurių reikia suskystintų gamtinių dujų terminalo paleidimo derinimo darbams atlikti sutartį AB „Klaipėdos nafta“ valdybos patvirtintomis pagrindinėmis sąlygomis, kurioms taip pat yra gautas AB „Klaipėdos nafta“ visuotinio akcininkų susirinkimo pritarimas, kaip tai numatyta AB „Klaipėdos nafta“ įstatų 16.10 straipsnyje.“

Mantas Bartuška, Finansų ir administravimo departamento direktorius, 8 46 391 763.