Bavarian Nordic offentliggør påbegyndelsen af et fase 1 studie med MVA-BN® Brachyury i fremskreden cancer


KVISTGÅRD, Danmark - 24. juli 2014 - Bavarian Nordic A/S (OMX: BAVA) meddelte i dag, at den første patient nu er behandlet i et fase 1 studie med MVA-BN® Brachyury i patienter med fremskreden cancer.

MVA-BN Brachyury er en ny, aktiv immunterapi udviklet på Bavarian Nordics egen, validerede MVA teknologi. Denne immunterapi er udformet til at fremkalde en robust immunrespons mod Brachyury, som er et tumorassocieret antigen, der er overrepræsenteret i alle større cancerformer. Brachyury menes at have stor betydning i tumorudvikling samt udvikling af metastaser. Cancere, hvor Brachyury er overrepræsenteret synes desuden at være mere resistente over for traditionelle behandlingsformer med deraf følgende ringere overlevelse.

Administrerende direktør i Bavarian Nordic, Paul Chaplin udtaler: "Brachyury er et nyt og spændende mål for cancerimmunterapi, som i de senere år er blevet forbundet med aggressive cancere, der er svære at behandle, enten fordi tumorerne ikke reagerer på behandling eller fordi canceren har spredt sig til andre dele af kroppen. Gennem anvendelse af vores egen, specialiserede immunterapiplatform, har vi skabt en produktkandidat, som kan træne immunsystemet til at rette sig mod Brachyury og med potentiale til at blive et fremtidigt behandlingsalternativ til patienter med aggressiv eller fremskreden cancer. Interessen for Brachyury blandt forskere og medicinalindustrien er stigende, og vi er glade for at udvide den kliniske pipeline med dette projekt samt stolte over at samarbejde med NCI om at blive førende inden for dette spændende område."

Studiet, der er sponsoreret af National Cancer Institute (NCI), er et open label fase 1 dosiseskaleringsstudie, der vil omfatte patienter med fremskreden cancer i tre grupper (3-6 patienter pr. gruppe). Yderligere patienter kan rekrutteres ved den maksimalt tålte dosis. Formålet med studiet er at undersøge bivirkningerne ved stigende doser af MVA-BN Brachyury samt vurdere immunresponser målt på stigningen i Brachyury-specifikke T-celler. Den studieansvarlige læge er Christopher R. Heery fra NCI. Yderligere information om studiet kan findes her: http://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT02179515.


Kontakt
Rolf Sass Sørensen, Vice President Investor Relations. Telefon +45 61 77 47 43

Om MVA-BN Brachyury
MVA-BN Brachyury er baseret på MVA-BN (Modified vaccinia Ankara Bavarian Nordic), som har været afprøvet i flere end 7.300 forsøgspersoner, herunder også cancerpatienter. MVA-BN har vist sig at være veltolereret samt at kunne fremkalde en stærk immunrespons. Produktkandidaten indeholder også TRICOM-teknologien, som har været afprøvet i talrige prækliniske og kliniske studier, hvor den har vist sig at kunne fremkalde en robust T celle aktivering samt klinisk effekt. TRICOM indgår også i selskabets øvrige immunterapikandidater, PROSTVAC og CV-301.

MVA-BN Brachyury har i prækliniske modeller vist sig at være et godt mål for aktiv T-celle immunterapi.

Om Bavarian Nordic
Bavarian Nordic er et internationalt biotekselskab, der udvikler og producerer cancerimmunterapier og vacciner til forebyggelse af infektionssygdomme. Selskabets førende udviklingsprogrammer er PROSTVAC®, en immunterapikandidat til behandling af fremskreden prostatacancer, som er i afsluttende klinisk fase 3 udvikling, og IMVAMUNE®, en ikke-replikerbar koppevaccine, der udvikles og leveres til det amerikanske nationale beredskabslager under en kontrakt med de amerikanske myndigheder. Vaccinen er godkendt i Canada under navnet IMVAMUNE samt i den Europæiske Union under navnet IMVANEX®.

Bavarian Nordics aktier er noteret på NASDAQ OMX Copenhagen under symbolet BAVA (Reuters: BAVA.CO, Bloomberg: BAVA.DC). Selskabet har et sponsoreret ADR-program, som er noteret i USA (OTC) under symbolet BVNRY.

For yderligere information, besøg www.bavarian-nordic.com.

Udsagn om fremtiden
Denne meddelelse indeholder udsagn om fremtiden ("forward-looking statements"), som er forbundet med risici, usikkerheder og andre faktorer, hvoraf mange er uden for vores kontrol. Dette kan medføre, at faktiske resultater afviger væsentligt fra de resultater, som er omhandlet i ovennævnte udsagn om fremtiden. Udsagn om fremtiden inkluderer udsagn vedrørende vores planer, mål, fremtidige begivenheder, præstation og/eller anden information, som ikke er historisk information. Vi påtager os ingen forpligtelser til offentligt at opdatere eller revidere udsagn om fremtiden således, at disse afspejler efterfølgende begivenheder eller omstændigheder, undtagen i det omfang dette er foreskrevet ved lov.


Attachments

201416dk