Østjydsk Bank A/S - Halvårsrapport 2014.


Bestyrelsen for Østjydsk Bank A/S har i dag behandlet og godkendt regnskabet for 1. halvår 2014.

Halvårsrapporten viser bl.a. følgende:

  • Netto rente- og gebyrindtægterne har været lavere end i 1. halvår 2013 og afspejler primært at banken solgte 3 filialer til Arbejdernes Landsbank i 1. halvår 2013. 
  • Nedskrivninger på udlån mv. blev i 1. halvår 2014 på 234 mio. kr. Det høje niveau for nedskrivningerne er en følge af Finanstilsynets pålæg til banken om at foretage yderligere nedskrivninger på 216 mio. kr.
  • Resultatet for 1. halvår 2014 blev et underskud på 198,2 mio. kr. før skat. 
  • Bankens kapitalprocent (solvensprocent) er som følge af nedskrivningerne ved udgangen af 1. halvår 2014 opgjort til 10,3 % og er dermed over lovens minimumskrav på 8 %, men under det af Finanstilsynet fastsatte solvenskrav til banken på 12,9 %.  Bankens egentlige kernekapitalprocent udgør 4,3 %, og er dermed over lovens minimumskrav på 4 %.
  • Banken har i juli 2014 indsendt en genopretningsplan til Finanstilsynet, der indeholder de tiltag, der skal sikre, at banken kan overholde solvenskravet på 12,9 %. 
  • Som led i genopretningsplanen er der igangsat en struktureret proces, der omfatter en sondering af mulighederne for at få tilført ny kapital, ligesom mulighederne for fusion eller salg af banken undersøges nærmere.
  • Banken fastholder forventningerne til et resultat før kursreguleringer og nedskrivninger i niveauet 80-90 mio. kr. i 2014.

”Vi har nu fastlagt indholdet i bankens genopretningsplan og har påbegyndt arbejdet med at realisere indholdet i planen. Vi er i fuld gang med den strukturerede proces, der skal afdække, hvilken vej vi skal forfølge for at sikre den bedst mulige fremtid for banken. Vi vil senere på året informere om resultatet af denne proces. Samtidig har vi fuldt fokus på at drive banken videre til gavn for vore aktionærer, kunder og medarbejdere. Det er med andre ord ”business as usual”, siger bankdirektør Max Hovedskov.

Eventuelle spørgsmål til halvårsrapporten kan rettes til undertegnede på tlf. 9668 4220.

Med venlig hilsen

ØSTJYDSK BANK A/S

Max Hovedskov

Bankdirektør


Attachments

Halvårsrapport 2014 19.08.14.pdf