Zealand Pharma A/S – Delårsrapport for H1 2014 (ikke revideret)


København, 2014-08-21 08:28 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --

  • Forbedret nettoresultat på -19 mio. kr. (H1 2013: -104 mio. kr.) som udslag af en omsætningsstigning til 89 mio. kr. (H1 2013: 1 mio. kr.) og en 8,5% nedgang i driftsomkostningerne til 97 mio. kr.
  • Likvidbeholdninger og værdipapirer ultimo perioden udgjorde 298 mio. kr.
  • Den anden samarbejdsaftale indgået med Boehringer Ingelheim om et udvalgt peptid-projekt fra Zealands prækliniske pipeline: Betalinger til Zealand i H2 2014 på 42 mio. kr. 
  • Sanofis udrulning af Lyxumia® uden for USA fortsætter med lancering på flere nye markeder i 2. kvt. 2014 og forventet yderligere lanceringer i resten af året
  • Bredt funderet pipeline-fremgang – både interne og eksterne projekter
    • Sanofis fase III-studier af LixiLan rykker frem mod forventet afslutning i H2 2015
    • Registreringsansøgning for Lyxumia® i USA forventes indsendt i sommeren 2015,         og for LixiLan så tidligt som i slutningen af ​​2015, som oplyst af Sanofi
    • Danegaptid fase II-studiet forløber planmæssigt, og ca. 40 % af patientoptagelsen      (235 patienter) er nu fuldendt
    • Ny glukagon-analog i afsluttende forberedelser til klinisk udvikling

  

København, 21. august 2014 - Zealand Pharma A/S ("Zealand") ) (CVR-nr. 20 04 50 78). (NASDAQ OMX København: ZEAL) offentliggør sin ikke-reviderede delårsrapport for seks måneders perioden 1. januar til 30. juni 2014. Perioden har været præget af en betydelig stigning i omsætningen i forhold til samme periode sidste år, et nettoresultat i overensstemmelse med de udmeldte forventninger til helåret og fremskridt generelt for Zealands portefølje af peptid-lægemidler, både internt og eksternt.

I en kommentar til rapporten udtaler David Solomon, adm. direktør i Zealand:

"Zealand gør gode fremskridt på alle fronter. Jeg er tilfreds med status for vores aktiviteter og meget tillidsfuld i relation til fremtidsudsigterne for vores virksomhed.

"Sanofis udrulning af Lyxumia® uden for USA genererer stigende omsætning, og LixiLan er nu i den afsluttende fase III-udvikling. For begge produkters vedkommende ser vi frem til Sanofis planlagte indgivelse af en amerikansk registreringsansøgning i 2015. Sideløbende øger vi værdien af ​​Zealands egen pipeline, hvor danegaptid skrider frem i fase II-udvikling, og vores nye glukagon-analog og andre spændende prækliniske programmer alle udvikler sig godt. I overensstemmelse med vores strategi er vi løbende på udkig efter eksterne kliniske aktiver af høj værdi, der kan medvirke til at udvide vores pipeline. Samtidig har vi styrket vores prækliniske aktiviteter med senest et nyt samarbejde med Boehringer Ingelheim og en strømlining af vores ressourcer for med afsæt i vores førende peptid-ekspertise at kunne udnytte nye attraktive terapeutiske muligheder."

 

Finansielle hovedtal for 1. halvår 2014

(Sammenligningstal for samme periode 2013 er anført i parentes)

  • Omsætning på 89,3 mio. kr. (1,1 mio. kr.)
  • Nettodriftsomkostninger på 96,7 mio. kr. (106,2 mio. kr.)
  • Resultat for perioden på -18,9 mio. kr. (-104.3 mio. kr.)
  • Resultat pr. aktie på  -0.83 kr. (-4,61 kr.)
  • Ultimo likvidbeholdninger og værdipapirer udgjorde 297,6 mio. kr. (403,6 mio. kr.)

 

Væsentlige pipelinebegivenheder og status for 2. kvt. 2014 og perioden derefter

Lyxumia® (lixisenatid):
Markedsføres uden for USA til type 2-diabetes -  Global licensaftale med Sanofi

  • Lyxumia® blev lanceret af Sanofi på de første markeder i 1. halvår 2013. Licensindtægter til Zealand i 1. halvår 2014 beløb sig til 8,1 mio. kr., en stigning på 125% i forhold til 2. halvår 2013 (eksklusiv licensindtægter fra Tyskland).
  • Den 1. april 2014 (12 måneder efter lancering) besluttede Sanofi at trække Lyxumia® tilbage fra det tyske marked efter afsluttede prisforhandlinger under AMNOG-lovgivningen. Siden den tyske AMNOG-lovgivning vedrørende referenceprissætning trådte i kraft, er flere nye diabetespræparater enten ikke blevet markedsført eller blevet trukket fra markedet i Tyskland.
  • Sanofi fortsætter den markedsmæssige udrulning af Lyxumia® uden for USA og forestod en række nye lanceringer i 2. kvt. 2014. Yderligere lanceringer forventes i Europa og på andre markeder uden for USA i resten af 2014. I USA planlægger Sanofi at genindsende en registreringsansøgning i sommeren 2015.

LixiLan, ”fixed-ratio”-kombinationsprodukt af Lyxumia® (lixisenatid) og Lantus® (insulin glargin): I fase III-udvikling til behandling af type 2-diabetes - Global licensaftale med Sanofi

  • To studier er i gang med at optage og behandle patienter under fase III-programmet: LixiLan-O undersøger LixiLans effekt på langtidsblodsukkeret (HbA1c) i forhold til behandling med Lantus® alene of Lyxumia® alene i et 3-armet studie, der vil involvere op til 1.125 patienter type 2-diabetes, der ikke er velkontrolleret med tabletbaseret diabetesmedicin (orale antidiabetiske midler, OADs). LixiLan-L undersøger effekten af Lixilan i et placebo-kontrolleret forsøg med optagelse af op til 700 patienter med type 2-diabetes,der ikke er velkontrolleret efter behandling les med Lantus® alene.
  • I slutningen af juli 2014 bekræftede Sanofi sine planer om at afslutte fase III-studierne i 2. halvår 2015 og efterfølgende at indsende en registreringsansøgning på LixiLan i USA så tidligt som i slutningen af ​​2015.

Danegaptid: I fase IIb-udvikling til beskyttelse mod reperfusionsskader – Ejes fuldt af Zealand

  • I Zealands igangværende fase II Proof-of-Concept-studie forløber optagelsen af ​​patienter med myokardieinfarkt (STEMI) godt og planmæssigt. Knap 40% af den samlede patientoptagelse og –behandling i studiet er nu fuldendt (235 patienter ud af det planlagte samlede antal for studiet på 600 patienter).
  • Zealand fastholder sin forventning om at færdiggøre danegaptid-studiet og fremlægge resultaterne i 2. halvår 2015.

Elsiglutid: I fase II-udvikling til forebyggelse af kemoterapi-induceret diarré – Partnerskab med Helsinn

  • Helsinn er rykket nærmere planlagt start på dosering af patienter i et fase IIb-studie med elsiglutid ved udgangen af ​​2014.

ZP1848: Afsluttet fase Ia/Ib-udvikling inden for inflammatorisk tarmsygdom – Ejes fuldt af Zealand

  • ZP1848 er en potent og selektiv GLP-2 peptid-agonist, som er klar til fase II. I fase Ia- og Ib-studierne har dette peptid vist både en gunstig bivirkningsprofil hos patienter med Crohns sygdom sammen med indikationer af effekt baseret på en surrogatmarkør.
  • I 2013 meddelte Zealand sin beslutning om ikke at ville tage ZP1848 videre ind i klinisk fase II-udvikling uden en partner. Selvom der siden har været vedvarende partneraktiviteter, er det nu besluttet ikke længere at præsentere programmet som en del af den aktive pipeline, før der potentielt er identificeret en udviklingspartner.

Glukagon-analog: Forberedes til fase I-udvikling imod svær hypoglykæmi i diabetes– Ejes fuldt af Zealand

  • Zealand har opfundet denne nye glukagon-analog, der egner sig til flydende formulering og dermed til anvendelse i en pen, der er ’klar til brug’ til behandling af alvorlige tilfælde af hypoglykæmi (for lavt blodsukker). Alvorlig hypoglykæmi er en livstruende tilstand, der kan opstå i forbindelse med diabetes.
  • I juni fremlagde Zealand nye data på sin nye glukagon-analog til flydende formulering på Den amerikanske Diabetesforenings (ADA) 74. videnskabelige kongres. De nye data yder yderligere støtte til potentialet for dette peptid-præparat..
  • De sidste forberedelser før glukagon-analogen kan tages videre i klinisk udvikling forløber godt, og det forventes at fase I-studierne kan indledes inden udgangen af ​​2014.

Nyt og igangværende samarbejde med Boehringer Ingelheim

  • I juli 2014 underskrev Zealand sin anden samarbejdsaftale om forskning og udvikling med Boehringer Ingelheim. Det nye samarbejde dækker et specifikt, ikke-oplyst terapeutisk peptid-projekt fra Zealands prækliniske portefølje. I henhold til aftalen er Zealand berettiget til op til 2,2 mia. kr. i samlede potentielle milepælsbetalinger for det første produkt, der udvikles og markedsføres under samarbejdet. I 2. halvår 2014 vil Zealand modtage betalinger på 42 mio. kr. i form af milepælsbetalinger og forskningsmidler.
  • Den første samarbejdsaftale med Boehringer Ingelheim om udvikling og markedsføring af nye glukagon/GLP-1 dobbeltvirkende peptid-lægemidler til behandling af patienter med type 2-diabetes og/eller fedme er stadig aktiv. Under denne aftale er Boehringer Ingelheim i færd med at evaluere en portefølje af nye peptid-stoffer med det formål at vælge en ny udviklingskandidat.

Prioritering og nye tiltag vedrørende den interne prækliniske pipeline

  • Zealand har foretaget en strømlining og en prioritering af sin brede portefølje af egne prækliniske peptid-projekter med det formål at accelerere de mest lovende frem mod klinisk udvikling og nye partnerskabsaftaler. Disse tiltag har samtidigt frigjort ressourcer til at udnytte selskabets førende ekspertise inden for design, karakterisering og udvikling af peptid-lægemidler og udforske nyligt definerede og attraktive muligheder inden for nye spændende fokusområder, herunder inflammation.

Resultatforventninger til 2014

Zealand fastholder sine helårsforventninger, som de blev meddelt efter indgåelsen af den nye samarbejdsaftale med Boehringer Ingelheim (Selskabsmeddelelse nr.11/2014 af den 28. juli 2014).

For 2014 forventer Zealand omsætning fra milepælsbetalinger på 133 mio. kr. Dette inkluderer 81 mio. kr., som blev modtaget fra Sanofi i januar, 37 mio. kr. fra Boehringer Ingelheim i 3. kvt. og en tidsbaseret milepæl fra Helsinn på 15 mio. kr., som falder til betaling i 4. kvt..

Herudover modtager selskabet licensindtægter fra salget af Lyxumia®, hvilket beløb sig til 8,1 mio. kr. for 1. halvår. Der kan ikke opstilles forventninger til den licensbaserede omsætning fro helåret, eftersom Sanofi ikke har offentliggjort forventninger til salget af Lyxumia® i 2014.

Netto-driftsomkostningerne i 2014 forventes i niveauet 195-205 mio. kr.

***

Telefonkonference

I dag kl. 14.00 afholder Zealand en telefonkonference, hvor delårsresultatet vil blive præsenteret sammen med en opdatering på status og udsigter for selskabets primære produkter. Herefter vil der være mulighed for at stille spørgsmål. Deltagere fra Zealands side vil være adm. direktør David Solomon, økonomidirektør Mats Blom og Hanne Leth Hillman, Vice President og Chef for IR og Corporate Communications.

Telefonkonferencen afholdes på engelsk, og deltagelse opnås via følgende nummer:

32 72 80 18
 

Telefonkonferencen inklusiv en tilhørende slide-præsentation kan følges direkte via audiocast (lydspor) fra følgende link: http://www.media-server.com/m/p/y9zpu4uq. Audiocastet kan også tilgås fra investorsektionen af Zealands hjemmeside (www.zealandpharma.com). Deltagere i audiocastet anbefales at registrere sig ca. 10 min. før, telefonkonferencen starter.

En gengivelse af begivenheden vil efterfølgende være tilgængelig på Zealands hjemmeside.

For yderligere information, kontakt venligst:

 

David Solomon, adm. direktør

Tlf.: 22 20 63 00

 

Hanne Leth Hillman, Vice President og Chef for Investor Relations & Corporate Communications

Tlf.: 50 60 36 89, email: hlh@zealandpharma.com

 

 

 

Om Zealand Pharma
Zealand Pharma A/S (”Zealand”) (NASDAQ OMX København: ZEAL) er et biotekselskab baseret i København. Zealand besidder ledende ekspertise inden for opfindelse, design og udvikling af nye peptid-lægemidler og har en bred og moden pipeline af nye lægemiddelkandidater, der alle er identificeret gennem virksomhedens egne forskningsaktiviteter. Virksomhedens fokus ligger inden for kardio-metaboliske sygdomme, herunder især diabetes og fedme, og den førende lægemiddelopfindelse er lixisenatid (Lyxumia®), en prandial GLP-1 agonist til én gang daglig indgivelse til behandling af type 2-diabetes, som er licenseret til Sanofi. Lixisenatid (markedsføres af Sanofi under navnet Lyxumia®) er godkendt til markedsføring i Europa og Japan og under evaluering af lægemiddelmyndighederne i en række andre lande globalt. I USA forventes en ansøgning om godkendelse indsendt i 2015, når resultaterne af hjertekar-sikkerhedsstudiet, ELIXA, foreligger. En “fixed-ratio”-kombination af Lyxumia® med Lantus® til én gang daglig indgivelse i en samlet pen (LixiLan) udvikles af Sanofi i fase III med planlagt første registreringsansøgning så tidligt som i slutningen af 2015. 

Zealand har en partnerstrategi for udvikling og kommercialisering af sine produkter, og i tillæg til licensaftalen med Sanofi inden for type 2-diabetes har virksomheden to samarbejdsaftaler med Boehringer Ingelheim inden for hhv. diabetes/fedme og kardio-metaboliske sygdomme, én med Lilly inden for diabetes og fedme, én med Helsinn Healthcare inden for kemoterapi-induceret diarré samt en licensaftale med Abbvie inden for akut nyreskade.

For yderligere information: www.zealandpharma.com        

Følg os på Twitter: @ZealandPharma

 

Hoved- og nøgletal

Bestyrelsen og direktionen har godkendt denne delårsrapport indeholdende sammendragne regnskabsoplysninger for de første seks måneder af 2014 indtil 30. juni 2014. Rapporten er udarbejdet i overensstemmelse med IAS 34 som godkendt af EU og yderligere danske oplysningskrav for børsnoterede selskaber. Den anvendte regnskabspraksis er uændret i perioden, og der henvises til selskabets årsrapport for 2013 for en mere detaljeret beskrivelse af regnskabspraksis.

 

 

(DKK ‘000)   2014 2013 2014 2013 2013
RESULTATOPGØRELSE   1.4 - 30.6 1.4 - 30.6 1.1 - 30.6 1.1 - 30.6 1.1 - 31.12
OG TOTAL INDKOMSTOPGØRELSE Note Q2 Q2 H1 H1 Hele året
Omsætning   4.294 1.080 89.291 1.080 6.574
Royaltyomkostninger   -581 -146 -12.055 -146 -872
Bruttooverskud   3.713 934 77.236 934 5.702
Forsknings- og udviklingsomkostninger   -45.115 -41.509 -82.041 -95.767 -164.467
Administrationsomkostninger   -6.841 -8.965 -14.830 -16.018 -34.155
Andre driftsindtægter   131 2.227 131 5.622 7.302
Resultat af primær drift   -48.112 -47.313 -19.504 -105.229 -185.618
Finansielle poster (netto)   371 327 613 916 1.942
Periodens resultat (efter skat)   -47.741 -46.986 -18.891 -104.313 -183.676
Periodens totalindkomst   -47.741 -46.986 -18.891 -104.313 -183.676
Resultat pr. aktie - aktuel (DKK)   -2,11 -2,08 -0,83 -4,61 -8,10
Resultat pr. aktie - udvandet (DKK)   -2,10 -2,08 -0,83 -4,61 -8,10
             
        2014 2013 2013
BALANCE       31. juni 31. juni 31. dec.
Likvide beholdninger       297.624 325.558 286.178
Værdipapirer       0 78.022 24.383
Aktiver i alt       333.097 432.716 346.913
Aktiekapital ('000 aktier)       23.193 23.193 23.193
Egenkapital i alt       299.355 396.028 316.141
Egenkapital / aktiver andel       0,90 0,92 0,91
             
    2014 2013 2014 2013 2013
    1.4 - 30.6 1.4 - 30.6 1.1 - 30.6 1.1 - 30.6 1.1 - 31.12
PENGESTRØMME   Q2 Q2 H1 H1 Hele året
Afskrivninger   1.432 1.585 2.952 3.071 5.911
Ændringer i driftskapitalen   -7.303 7.828 2.259 8.851 -3.643
Køb af materielle anlægsaktiver   -353 -970 -2.036 -1.568 -4.569
Frit cash flow 1 -51.986 -37.542 -12.862 -81.848 -174.187
             
        2014 2013 2013
ANDET       31. juni 31. juni 31. dec.
Aktiekurs (DKK)       70,00 69,00 59,00
Markedsværdi (MDKK)       1.623.510 1.600.317 1.368.387
Indre værdi pr. aktie (DKK) 2     13,23 17,46 13,97
Gennemsnitligt antal medarbejdere       105 108 111
Produktkandidater i klinisk udvikling (ultimo perioden)     6 7 6
        1 1 1
Noter:            
(1) Frit cash flow er beregnet som pengestrømme fra driftsaktivitet fratrukket investeringer i materielle anlægsaktiver
(2) Indre værdi pr. aktie er beregnet som egenkapital i alt divideret med totale antal aktier fratrukket egne aktier

 

Regnskabsberetning for 1. halvår 2014

(Sammenligningstal for samme periode 2013 er anført i parentes)

 

Resultatopgørelse

Nettoresultatet for de første seks måneder ("H1") af 2014 blev et underskud på 18,9 mio.kr. mod et underskud på 104,3 mio. kr. i samme periode af 2013. Stigningen i nettoresultatet er hovedsagelig en konsekvens af en milepælsbetaling til Zealand modtaget i 1. kvartal 2014 i henhold til licensaftalen med Sanofi, mens ingen milepælsbetalinger blev modtaget i 1. halvår 2013. Herudover er der registreret højere licensindtægter fra salget af Lyxumia i 1. halvår 2014.

Herudover var nettodriftsomkostningerne lavere i 1. halvår 2014 i forhold til samme periode af 2013.

 

Omsætning

I januar indledte Sanofi det kliniske fase III-udviklingsprogram for LixiLan, "fixed-ratio" (præmix)-kombinationen af Lyxumia® med Lantus®, hvilket udløste en milepælsbetaling til Zealand på 81,2 mio.kr. Herudover udgjorde licensindtægter til Zealand for Sanofis salg af Lyxumia® 8,1 mio. kr. (1,1) i 1. halvår 2014.

 

Royaltyomkostninger

Royaltyomkostningerne for 1. halvår 2014 udgjorde 12,1 mio. kr. (0,1). Royaltyomkostningerne er betalinger fra Zealand til tredjeparter baseret på licensbetalinger modtaget vedrørende Lyxumia®.

 

Forsknings- og udviklingsomkostninger

Forsknings- og udviklingsomkostningerne i 1. halvår 2014 udgjorde 82,0 mio. kr.(95,8), hvilket er i overensstemmelse med selskabets forventninger til helåret. Reduktionen på 13,8 mio. kr. i forhold til samme periode i 2013 skyldes engangsomkostninger relateret til warrent- programmer og andre engangsomkostninger i 2013. Når der ses bort fra engangsposterne, er forsknings- og udviklingsomkostningerne på niveau med samme periode sidste år.

 

Administrationsomkostninger

Administrationsomkostninger for 1. halvår 2014 beløb sig til 14,8 mio. kr. (16.0).  Faldet i forhold til sidste år skyldes engangsomkostninger vedrørende warrent-programmer i 2013.

 

Andre driftsindtægter

Andre driftsindtægter i 1. halvår 2014 beløb sig til 0,1 mio. kr. (5,6). Andre driftsindtægter udgøres primært af finansiering modtaget for udviklingsomkostninger for ZP2929 og forskningsomkostninger erholdt under glukagon/GLP-1-samarbejdet med Boehringer Ingelheim. Efter en ændring i udviklingsprogrammet under samarbejdet, som offentliggjort i februar 2014, er den videre udvikling af ZP2929 nu overtaget af Zealand uden for samarbejdet, og derfor er andre driftsindtægter for perioden begrænsede.

 

Resultat af primær drift

Periodens resultat af primær drift for 1. halvår 2014 var -19,5 mio. kr. (-105,2)

 

Finansielle poster (netto)

Finansielle poster (netto) består af renteindtægter, bankgebyrer og valutakursregulering. Finansielle poster (netto) for 1. halvår 2014 udgjorde 0,6 mio. kr. (0,9).

 

Resultat af ordinær drift før skat

Resultat af ordinær drift før skat udgjorde i 1. halvår -18,9 mio. kr. (-104,3).

 

Skat af ordinært resultat

Med et negativt resultat af ordinær drift er der ikke indregnet skat for perioden.

Der er ikke indregnet udskudt skatteaktiv i balancen på grund af usikkerhed om, hvorvidt de skattemæssige underskud kan anvendes.

 

Periodens resultat

Årets resultat for 1. halvår 2014 udgjorde -18,9 mio. kr. (-104,3).

 

Egenkapital

Ved periodens slutning udgjorde egenkapital 299,4 mio. kr. (396,0), svarende til en egenkapitalandel på 90% (92).

 

Anlægsinvesteringer

Investeringer i nyt laboratorieudstyr udgjorde i perioden 2,0 mio. kr. (1,6).

 

Pengestrømme

Pengestrømme fra driftsaktivitet udgjorde -10,8 mio. kr. (-80,3), og pengestrømme fra investeringsaktiviteter udgjorde 22,6 mio.kr. (46,7), hvoraf 24,4 mio. kr. (48,3) kan henføres til nettosalg af værdipapirer. De samlede pengestrømme for 1. halvår 2014 beløb sig til 11,4 mio. kr.   (-33,6).

 

Likvide midler og værdipapirer

Pr. 30. juni 2014 udgjorde Zealands likvide midler og værdipapirer 297,6 mio. kr. (403,6).

 

Hovedtræk i den finansielle udvikling i Q2 2014

Omsætningen i andet kvartal udgjorde 4,3 mio. kr. (1,1) og kan henføres til licensindtægter til Zealand fra Sanofis salg af Lyxumia®.

De samlede driftsomkostninger udgjorde 52,0 mio.kr. (50,5).

Periodens resultat for andet kvartal udgjorde -47,7 mio. kr. (-47,0).

 

Resultatforventninger for 2014

For 2014 forventer Zealand omsætning fra milepælsbetalinger på 133 mio. kr. Dette inkluderer 81 mio. kr., som blev modtaget fra Sanofi i januar, 37 mio. kr. fra Boehringer Ingelheim i tredje kvartal og en tidsbaseret milepæl fra Helsinn på 15 mio. kr., som falder til betaling i fjerde kvartal.

Herudover modtager selskabet licensindtægter fra salget af Lyxumia®, hvilket beløb sig til 8,1 mio. kr. for 1. halvår. Der kan ikke opstilles forventninger til den licensbaserede omsætning fro helåret, eftersom Sanofi ikke har offentliggjort forventninger til salget af Lyxumia® i 2014.

Netto-driftsomkostningerne i 2014 forventes i niveauet 195-205 mio. kr.

 

Risikofaktorer

Denne delårsrapport indeholder fremadrettede udsagn, herunder forventninger til fremtidige omkostninger samt forventede forretningsmæssige begivenheder. Sådanne udsagn er usikre og forbundet med risici, idet mange faktorer, hvoraf nogle er uden for Zealands kontrol, kan medføre, at de faktiske resultater og den faktiske udvikling afviger væsentligt fra de forventninger, som indeholdes i delårsrapporten. Sådanne faktorer omfatter, men er ikke begrænset til, f.eks. generelle økonomiske og forretningsmæssige forhold, herunder juridiske forhold, videnskabelige og kliniske resultater, valutakursudsving mv. En mere udførlig beskrivelse af risikofaktorer findes i selskabets årsrapport for 2013 under “Risikostyring og intern kontrol”.

 
Ledelsespåtegning

Bestyrelsen og direktionen har dags dato behandlet og godkendt delårsrapporten for perioden 1. januar – 30. juni 2014 for Zealand Pharma A/S. Delårsrapporten er ikke revideret eller gennemgået af selskabets revisor.

Rapporten er aflagt i overensstemmelse med IAS 34 som godkendt af EU og yderligere danske oplysningskrav for børsnoterede selskaber. Den anvendte regnskabspraksis er uændret i de første seks måneder af 2014, og der henvises til selskabets årsrapport for 2013 for en mere detaljeret beskrivelse af regnskabspraksis.

Det er vores opfattelse, at delårsrapporten giver et retvisende billede af selskabets aktiver, passiver og finansielle stilling pr. 30. juni 2014 samt af resultatet af selskabets aktiviteter og pengestrømme for perioden 1. januar – 30. juni 2014.

Det er endvidere vor opfattelse, at ledelsesberetningen indeholder en retvisende redegørelse for udviklingen i selskabets aktiviteter og økonomiske forhold, periodens resultat og den finansielle stilling samt beskriver de væsentligste risici og usikkerhedsfaktorer, som selskabet står overfor.

København, 21. august 2014

Direktion

David H. Solomon        Mats Blom                   

Adm. direktør   Økonomidirektør         

 

Bestyrelse

Daniël J. Ellens            Jørgen Lindegaard      Peter Benson

Formand                      Næstformand

Alain Munoz                 Florian Reinaud           Michael Owen 

Christian Thorkildsen   Helle Størum                Jens Peter Stenvang

 

 

 

  2014 2013 2014 2013 2013
RESULTATOPGØRELSE (DKK '000) Q2 Q2 H1 H1 Hele året
Omsætning 4.294 1.080 89.291 1.080 6.574
Royalty omkostninger -581 -146 -12.055 -146 -872
Bruttooverskud 3.713 934 77.236 934 5.702
           
Forsknings- og udviklingsomkostninger -45.115 -41.509 -82.041 -95.767 -164.467
Administrationsomkostninger -6.841 -8.965 -14.830 -16.018 -34.155
Andre driftsindtægter 131 2.227 131 5.622 7.302
Resultat af primær drift -48.112 -47.313 -19.504 -105.229 -185.618
           
Finansielle indtægter 383 557 638 1.611 3.185
Finansielle omkostninger -12 -230 -25 -695 -1.243
Resultat før skat -47.741 -46.986 -18.891 -104.313 -183.676
           
Skat 0 0 0 0 0
Periodens resultat -47.741 -46.986 -18.891 -104.313 -183.676
           
Totalindkomst for perioden -47.741 -46.986 -18.891 -104.313 -183.676
           
Resultat pr. aktie - aktuel (DKK) -2,11 -2,08 -0,83 -4,61 -8,10
Resultat pr. aktie - udvandet (DKK) -2,10 -2,08 -0,83 -4,61 -8,10
           
      2014 2013 2013
BALANCE (DKK '000)     31. juni 31. juni 31. dec.
AKTIVER          
Produktionsanlæg og maskiner     17.424 17.563 16.014
Andre anlæg, driftsmateriel og inventar     341 542 409
Indretning af lejede lokaler     1.381 1.796 1.459
Igangværende investeringer     0 0 2.180
Deposita     2.645 2.553 2.570
Langfristede aktiver i alt     21.791 22.454 22.632
           
Tilgodehavender fra salg og tjenesteydelser     11 13 11
Periodeafgrænsningsposter     12.623 5.450 3.642
Andre debitorer     1.048 1.219 10.067
Værdipapirer     0 78.022 24.383
Likvide beholdninger     297.624 325.558 286.178
Kortfristede aktiver i alt     311.306 410.262 324.281
           
Aktiver i alt     333.097 432.716 346.913
           
PASSIVER          
Aktiekapital     23.193 23.193 23.193
Overført resultat     276.162 372.835 292.948
Egenkapital i alt     299.355 396.028 316.141
           
Leverandører af varer og tjenesteydelser     9.733 16.317 13.376
Forudbetalinger fra kunder     2.672 2.704 2.329
Anden gæld     21.337 17.667 15.067
Kortfristede gældsforpligtelser     33.742 36.688 30.772
           
Gældsforpligtelser i alt     33.742 36.688 30.772
           
Passiver i alt     333.097 432.716 346.913


 

 

 

  2014 2013 2013
PENGESTRØMSOPGØRELSE (DKK '000) H1 H1 Hele året
Periodens resultat -18.891 -104.313 -183.676
Reguleringer 4.696 11.406 12.912
Ændringer i driftskapitalen 2.259 8.851 -3.643
Pengestrømme fra driftsaktivitet før finansielle poster -11.936 -84.056 -174.407
       
Finansielle indtægter 1.135 3.747 4.870
Finansielle omkostninger -25 29 -81
Pengestrømme fra driftsaktivitet -10.826 -80.280 -169.618
  0 0 0
Ændringer i deposita -75 0 -17
Køb af materielle anlægsaktiver -2.036 -1.568 -4.569
Køb af værdipapirer 0 -43.247 -47.356
Salg af værdipapirer 24.383 91.515 148.750
Pengestrømme fra investeringsaktiviteter 22.272 46.700 96.808
       
Kapitalforhøjelse 0 0 0
Tilbagekøb egne aktier 0 0 0
Pengestrømme fra finansieringsaktiviteter 0 0 0
       
Ændringer i likvider 11.446 -33.580 -72.810
Likvider primo perioden 286.178 358.922 358.847
Valutakursregulering 0 216 141
Likvider ultimo perioden 297.624 325.558 286.178

 

 

 

  Aktie Overført  
EGENKAPITALOPGØRELSE (DKK '000) kapital resultat I alt
Egenkapital 1. januar 2014 23.193 292.948 316.141
Aktiebaseret vederlæggelse 0 2.105 2.105
Totalindkomst for perioden 0 -18.891 -18.891
Egenkapital 30. juni 2014 23.193 276.162 299.355
       
Egenkapital 1. januar 2013 23.193 467.822 491.015
Aktiebaseret vederlæggelse 0 9.326 9.326
Totalindkomst for perioden 0 -104.313 -104.313
Egenkapital 30. juni 2013 23.193 372.835 396.028
       
Ændringer i aktiekapital      
Aktiekapital 31. december 2006     17.682
Kapitalforhøjelse, 23. november 2010     4.337
Kapitalforhøjelse, 9. december 2010     852
Kapitalforhøjelse, 12. december 2011     322
Aktiekapital 31. december 2013     23.193
       
Aktiekapital 30. juni 2014     23.193

 


Attachments

13-14_0821 - Zealand Delårsrapport for H1 2014 - DA_Final.pdf