Bavarian Nordic modtager ordre fra den canadiske regering på levering af IMVAMUNE® koppevaccine


  • Indgåede kontrakter inklusive optioner beløber sig til mere end 500.000 doser koppevaccine
  • Første kommercielle ordre efter godkendelsen af IMVAMUNE i Canada

KVISTGÅRD, Danmark - 26. august 2014 - Bavarian Nordic A/S (OMX: BAVA) meddelte i dag, at selskabet har indgået to kontrakter med de canadiske myndigheder om levering af i alt 65.700 doser IMVAMUNE koppevaccine. Vaccinerne leveres i 2014 og 2015 og vil bringe det totale antal leverede doser til Canada op på mere end 100.000.

Efter et offentligt udbud har den canadiske sundhedsstyrelse, Public Health Agency of Canada, tildelt Bavarian Nordic en kontrakt på levering af 45.700 doser IMVAMUNE med option på levering af yderligere 314.300 doser. Denne kontrakt udgør den første kommercielle kontrakt, som de canadiske myndigheder har tildelt Bavarian Nordic efter godkendelsen af IMVAMUNE i Canada i 2013.

Desuden har det canadiske forsvarsministerium, Canadian Department of National Defence udnyttet en option i en igangværende kontrakt til bestilling af 20.000 doser IMVAMUNE til erstatning af de eksisterende doser i beredskabslageret til de canadiske militære styrker. Efter kontraktens indgåelse i 2008 leverede Bavarian Nordic 20.000 doser i 2009, efterfulgt af yderligere 20.000 doser i 2012. Der resterer nu 140.000 doser under optionen i denne kontrakt.

Administrerende direktør i Bavarian Nordic, Paul Chaplin udtaler: "Som leverandør af koppevacciner til de canadiske styrker siden 2008 er vi glade for at fortsætte samarbejdet med det canadiske forsvar omkring deres biologiske beredskab. Samtidig er vi glade for at kunne levere de første kommercielle vacciner til den canadiske sundhedsstyrelse efter at have modtaget godkendelse af IMVAMUNE i 2013 til anvendelse i nødsituationer i personer, der er kontraindikeret til vaccination med replikerende koppevacciner."

Kontrakterne ændrer ikke ved selskabets udmeldte forventninger til det økonomiske resultat for 2014.


Kontakt
Rolf Sass Sørensen, Vice President Investor Relations. Telefon +45 61 77 47 43

Om IMVAMUNE koppevaccine
IMVAMUNE er under udvikling som en sikrere koppevaccine til personer, der ikke bør vaccineres med replikerende vacciner, såsom personer med atopisk dermatitis og hiv. IMVAMUNE er selskabets mest fremskredne udviklingsprogram baseret på MVA-BN®, selskabets egenudviklede vaccineteknologiplatform, der har et bredt anvendelsesområde inden for infektionssygdomme og cancer. Kliniske forsøg, der omfatter flere end 7.400 personer, herunder personer med atopisk dermatitis og hiv, viser at IMVAMUNE har en gunstig bivirkningsprofil. Vaccinen blev i 2013 godkendt i Canada, hvor den markedsføres under navnet IMVAMUNE samt i den Europæiske Union, hvor den markedsføres under navnet IMVANEX®.

Om Bavarian Nordic
Bavarian Nordic er et internationalt biotekselskab, der udvikler og producerer cancerimmunterapier og vacciner til forebyggelse af infektionssygdomme. Selskabets førende udviklingsprogrammer er PROSTVAC®, en immunterapikandidat til behandling af fremskreden prostatacancer, som er i afsluttende klinisk fase 3 udvikling, og IMVAMUNE®, en ikke-replikerbar koppevaccine, der udvikles og leveres til det amerikanske nationale beredskabslager under en kontrakt med de amerikanske myndigheder. Vaccinen er godkendt i Canada under navnet IMVAMUNE samt i den Europæiske Union under navnet IMVANEX®.

Bavarian Nordics aktier er noteret på NASDAQ OMX Copenhagen under symbolet BAVA (Reuters: BAVA.CO, Bloomberg: BAVA.DC). Selskabet har et sponsoreret ADR-program, som er noteret i USA (OTC) under symbolet BVNRY.

For yderligere information, besøg www.bavarian-nordic.com.

Udsagn om fremtiden
Denne meddelelse indeholder udsagn om fremtiden ("forward-looking statements"), som er forbundet med risici, usikkerheder og andre faktorer, hvoraf mange er uden for vores kontrol. Dette kan medføre, at faktiske resultater afviger væsentligt fra de resultater, som er omhandlet i ovennævnte udsagn om fremtiden. Udsagn om fremtiden inkluderer udsagn vedrørende vores planer, mål, fremtidige begivenheder, præstation og/eller anden information, som ikke er historisk information. Vi påtager os ingen forpligtelser til offentligt at opdatere eller revidere udsagn om fremtiden således, at disse afspejler efterfølgende begivenheder eller omstændigheder, undtagen i det omfang dette er foreskrevet ved lov.


Attachments

201417dk