ZetaDisplay: Delårsrapport januari - juni 2014

Lönsamhetsfokus ger resultat


Sverige, 2014-08-27 08:55 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --  

Andra kvartalet – april-juni 2014

  • Omsättningen uppgick till 13,0 (14,1) MSEK
  • EBITDA uppgick till -0,6 (-2,0) MSEK
  • Rörelseresultatet uppgick till -1,3 (-2,7) MSEK
  • Resultat per aktie uppgick till -0,12 (-0,23) SEK
  • Levererar till näthandelskedja i Finland
  • Levererar till Nordens största dagligvarubutik
  • Tecknar ny mångmiljonorder med framgångsrik möbelkedja

Första halvåret – januari-juni 2014

  • Omsättningen uppgick till 25,1 (32,3) MSEK
  • EBITDA uppgick till -2,7 (-2,8) MSEK
  • Rörelseresultatet uppgick till -4,2 (-4,2) MSEK
  • Resultat per aktie uppgick till -0,36 (-0,36) SEK

Viktiga händelser efter periodens utgång

  • Tecknar ny order med Universitetsapoteket i Finland
  • Tecknar avtal med Skoda i Norge

Kommentar från koncernchef Leif Liljebrunn
Under förra kvartalet påbörjades ett omfattande effektiviseringsprogram med målsättningen att sänka kostnaderna med drygt 8 MSEK. Vi ser effekter redan i Q2 och parallellt med den ökade bruttomarginalen till 63 (53) %, så förbättrades resultatet med 70 % på EBITDA-nivå i jämförelse med motsvarande kvartal förra året.

I kvartalet hade bolaget en minskning av omsättningen på 7 % i jämförelse med motsvarande kvartal förra året. Anledningen till detta är förskjutningar i projekt till kommande kvartal.

Under perioden utfördes ett antal installationer som ger intäkter av licenser och tjänster i genomsnitt fyra år framåt. Under den senaste 12-månadersperioden ökade licensintäkterna med 28 %. Detta är en fortsatt positiv utveckling som vi har haft sedan ett antal år tillbaka.

Vår nuvarande kundbas ger oss fortsatta tillväxtmöjligheter, samtidigt som vårt beroende av ett specifikt land eller en enskild kund minskar. Samarbetet med stora detaljhandelsaktörer har gett oss en stark position inom detaljhandeln och utvecklat vårt koncept för Digital Signage och Last Meter Marketing. Vi har sedan många år ett samarbete med ICA där bolaget levererat sin medieplattform för Digital Signage. Vi räknar med att ICA i framtiden kommer att utgöra en mindre andel av den totala försäljningen för bolaget till förmån för andra aktörer inom dagligvaruhandeln i Sverige och internationellt.

Det finns möjligheter till konsolidering i branschen kring Digital Signage och närliggande verksamhet. Vi får löpande propåer om potentiella förvärv inom vårt område och vi vill ta en aktiv del i denna process. Det finns få internationella full-service leverantörer då marknaden består av huvudsakligen mindre lokala leverantörer. Att vara en av de större aktörerna på de marknader man verkar ger skalfördelar i verksamheten och skapar ökad lönsamhet.

 

Vid frågor kontakta:

ZetaDisplay AB (publ)
CEO Leif Liljebrunn
Telefon: +46 70 845 80 52
E-mail:
leif.liljebrunn@zetadisplay.com

 

Om ZetaDisplay

ZetaDisplay är en ledande leverantör av Digital Signage till större kedjor inom detaljhandels- och servicebranschen på den europeiska marknaden. Huvudkontoret finns i Sverige och försäljningskontor finns i Danmark, Norge, Finland, Estland och Holland. Aktien handlas sedan april 2011 på NASDAQ OMX First North Premier, med kortnamnet ZETA. Certified Adviser är Erik Penser Bankaktiebolag. Mer information finns på http://www.zetadisplay.com

Om Digital Signage och multikanalkommunikation

ZetaDisplay definierar Digital Signage som system för reklam, profilering och butikskommunikation som förmedlar ljud, bild och film i anslutning till butik och i offentlig miljö. Ett svenskt namn för Digital Signage är digital butikskommunikation. Lösningar baserade på digitala bildskärmar är en stor del av marknaden, men utvecklingen går mot att utnyttja fler digitala kanaler för att kommunicera kunderbjudanden och annan information. Det handlar om lösningar, som integreras med sociala medier och webbplatser, och appar för smarta mobiltelefoner och surfplattor vilka skapar interaktivitet med kunden. Utvecklingen går också mot att integrera lösningar med butikskedjans kassasystem för automatisk prisuppdatering och automatiskt byte av budskap på de digitala bildskärmarna.


Attachments

Delårsrapport januari-juni 2014.pdf