Mecenat flyttar in i SEQR

- samarbetet öppnar upp mobila betalningar för en halv miljon studenter


Lagom till skolstarten inleder SEQR ett samarbete med Mecenat, Europas största leverantör av studie-id/förmånskort. En halv miljon studenter kan nu koppla Mecenatkortet till SEQR-appen och få tillgång till studentspecifika erbjudanden från alla butiker och restauranger som är anslutna till SEQR.

- Samarbetet med SEQR är väldigt naturligt, mobilen är huvudkanalen för Sveriges studenter och de efterfrågar smarta digitala tjänster. Tillsammans med SEQR:s samarbetspartners kan vi nu erbjuda studenterna fler unika rabatter samtidigt som de kan dra nytta av de fördelar som kommer av att ha allt samlat i mobilen, säger Jonas Levin, vd för Mecenat.

Cirka en halv miljon Mecenatkort-användare som studerar på högskola, universitet, yrkeshögskola och vuxenutbildning kan koppla Mecenatkortet  till SEQR-appen och specifika studenterbjudanden kan utnyttjas direkt vid köpet. Studenterna tillhör en målgrupp där smartphonen är en naturlig del av vardagen och där man är van att utnyttja erbjudanden och rabatter.

Samarbetet innebär nya affärsmöjligheter för både SEQR och Mecenat. Partners som annonserar med SEQR får en helt ny marknadsföringskanal vars teknik kan hantera hela kedjan från annonsplattform, erbjudande, betalning och inlösen tack vare ett eget clearinghouse.

- Vi har byggt SEQR:s teknik på en öppen plattform för att ständigt kunna utveckla och anpassa tjänsten efter både våra användare och partners behov. Kundklubbskort, presentkort och värdekort - alla kan vikas in i appen. Samarbetet med Mecenat är ett typexempel på möjligheterna vi kan erbjuda med SEQR som är så mycket mer än bara betalningen, säger Peter Fredell, VD Seamless.

Andra företag som arbetar med SEQR för digitalisering av värdekort och kundklubbskort är Hemköp, Willlys och Rikslunchen i Sverige, Hesburger i Finland, InComm i USA och Contis Group och Optimal Payments i Storbritannien.

Den 1 september inleder Mecenat sin årliga 5 veckor långa turné där 25 lärosäten runt om i Sverige besöks och där SEQR är med.  

Om SEQR
SEQR (se•cure) gör det möjligt för alla som har en smartphone att betala i butik, restaurang, parkeringen och webben, skicka och ta emot pengar gratis, samla alla kvitton digitalt, ge mobilgåvor och ta del av erbjudanden direkt i mobilen. Allt kunden behöver göra är att med SEQR-appen skanna en QR-kod vid kassan och godkänna betalningen med sin PIN-kod. Snabbt, säkert och enkelt. SEQR är också anpassad för NFC-teknik. Den egenutvecklade tekniken gör det möjligt för handlaren att halvera sina transaktionskostnader jämfört med traditionella kortbetalningar. SEQR tillhandahålls av Seamless, en av världens ledande leverantörer av betalsystem för mobiltelefoner.

Grundat 2001 och verksamt i 30 länder hanterar Seamless årligen över 3,1 miljarder transaktioner genom 525 000 aktiva försäljningsställen. Det är Seamless egenutvecklade transaktionsplattform som utgör grunden för SEQR. 5 200  handlare har valt SEQR och i Sverige kan du idag bland annat handla på Hemköp, Willys, Tempo, McDonald’s, Burger King, Ur&Penn, MyWay, Webhallen och Dormy. 2013 lanserades SEQR i Rumänien och 2014 i Finland. Under 2014 är lansering planerad i Belgien. 2013 utsågs SEQR som vinnare i kategorin Best Mobile Money Deployment in Europe av Mobile Money Global Awards. Seamless handlas på Nasdaq OMX Stockholm, kortnamn SEAM. www.seqr.com

Om Mecenat
Flera av världens starkaste varumärken använder Mecenat som samarbetspartner kring sina studentrabatter. Vi kan verifiera närmare 1,7 miljoner nordiska studenter från första årskurs på gymnasiet till sista termin på universitet och högskola och kommunicerar med dem i mobil, webb och per brev. Mecenats app har idag ca 600 000 nedladdningar i Sverige. Genom Mecenat får studenterna tillgång till tusentals attraktiva studentrabatter.

2013 lanserades Mecenat studentrabatter i Danmark och i januari 2014 även i Norge och Finland. Vi finns sedan 1998 i Sverige. Mecenat har högsta kreditvärdighet, AAA, i Soliditets kreditvärdering. www.mecenat.se

För mer information och bilder: 
Cecilia Lago Albright, Seamless/SEQR, 0707-431345/cecilia.albright@seamless.se

Denna information är sådan som Seamless Distribution AB (publ) ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 28 augusti, 2014 klockan 07.50.

 

 


Attachments

Pressmeddelande_Mecenat_140828.pdf