Keičiasi AB „Agrowill Group“ vadovas


Šiandien AB „Agrowill Group“ generalinio direktoriaus postą paliko nuo 2011 metų įmonei vadovavęs Marius Žutautas, kurį pakeitė bendrovės valdybos pirmininkas Saulius Jurgelėnas. M.Žutautas lieka dirbti  AB „Agrowill Group“ valdyboje, tačiau didžiąją laiko dalį skirs bendrovės „ŽIA valda“, kuriai jis vadovauja nuo 2006 metų,  plėtrai. 

„Šiandien yra viena iš tų progų, kai galima viešai padėkoti, tačiau nereikia atsisveikinti, nes Marius ir toliau dirbs valdyboje. Taigi, mūsų komanda nė kiek nesusilpnėjo.  „Agrowill Group“ per trejus metus išgyveno reikšmingą transformaciją ir šiandien bendrovė yra kitokia, nei ji buvo 2011-aisiais. Kiekvienas vadovas žino, kad permainų metais vadovauti didelei įmonei yra tikras išbandymas. Ir šis išbandymas Mariui baigėsi įspūdingu sandoriu su „Baltic Champs Group“ šių metų pavasarį“, - sakė S.Jurgelėnas, kuris toliau eis ir valdybos pirmininko pareigas.

M.Žutautas „Agrowill Group“ turto valdymo departamentui pradėjo vadovauti 2010 metais. Po metų jis buvo paskirtas bendrovės generaliniu direktoriumi ir išrinktas į valdybą.

„Apsisprendimą baigti šį veiklos etapą lėmė kelios priežastys. Pirmiausia, pasiektas svarbiausias tikslas, kurį sau kėliau „Agrowill Group“ – bendrovė susijungė su „Baltic Champs Group“ ir šiuo metu pereina į kitą kokybinį lygmenį. Keičiasi ir grupės veiklos modelis – iš horizontalios turto valdymo struktūros ji virsta vertikaliai integruota sistema, kuriai reikalingas kitoks valdymas. Galop, ilgėjantis naujų projektų sąrašas „ŽIA valda“ bendrovėje man vis primena, kad visko suspėti tiesiog neįmanoma“, - pažymėjo M.Žutautas.  

Pasak jo, „Agrowill Group“ vadovui S.Jurgelėnui teks užbaigti restruktūrizavimo procesą ir išbandyti naują integruotą verslo sistemą, kurioje veiks ir didžiausias bendrovės akcininkas – „Baltic Champs Group“. S.Jurgelėnas AB „Agrowill Group“ valdybos pirmininku išrinktas šiemet, užbaigus sandorį su „Baltic Champs Group“. Anksčiau jis vadovavo bendrovėms „Sanitas“, „Endokrininiai preparatai“, „Kraitenė“, „Nemuno banga“.  S.Jurgelėnas taip pat yra bendrovių „Ad Fingers“ valdybos pirmininkas.

„Agrowill Group“ akcininkai dėl sandorio su pievagrybių auginimo ir prekybos grupe „Baltic Champs Group“ apsisprendė šių metų kovą. Užbaigus sandorį „Baltic Champs Group“ valdo 53% „Agrowill Group“ akcijų paketą.

 

AB „Agrowill Group“ yra viena didžiausių investuojančių į žemės ūkį įmonių grupių Lietuvoje. Grupės įmonės vykdo žaliavinių produktų gamybą ir prekybą, nuosavybės ir nuomos teisėmis valdo ir naudoja 30 tūkst. hektarų žemės ūkio paskirties žemės Lietuvoje, teikia žemių valdymo, IT sprendimų paslaugas, vykdo žaliavų ir produktų gyvuliams mažmeninę prekybą, teikia grūdų apdorojimo ir saugojimo paslaugas. Remiantis audituotais finansiniais duomenimis, 2013 metais grupės pardavimo pajamos siekė 82,5 mln. litų, EBITDA rodiklis buvo 13,7 mln. litų. Bendrovėje dirba daugiau negu 1000 žmonių. AB „Agrowill Group“ akcijomis yra prekiaujama „Nasdaq OMX Baltic“ ir Varšuvos vertybinių popierių biržose.

 

 

Daugiau informacijos:

Vaidotas Vyšniauskas

Direktorius

Publicum FComm

Tel. +370 612 73474

E.paštas: v.vysniauskas@publicum.lt