Bavarian Nordic offentliggør udnyttelse af option i kontrakt med den amerikanske regering om fortsatte leverancer af IMVAMUNE® koppevaccine


  • Option på USD 118 mio. bidrager til opretholdelse af det eksisterende beredskabslager, mens en ny og forbedret version af vaccinen færdigudvikles

KVISTGÅRD, Danmark - 4. september 2014 - Bavarian Nordic A/S (OMX: BAVA) meddelte i dag, at BARDA (Biomedical Advanced Research and Development Authority), en del af det amerikanske sundhedsministerium, har udnyttet en option på USD 118 mio. i kontrakten om levering af IMVAMUNE koppevacciner til det amerikanske strategiske nationale beredskabslager (SNS).

Dette er den anden option, som udnyttes af den amerikanske regering til indkøb af yderligere IMVAMUNE doser med henblik på at opretholde et beredskabslager i tilfælde af en nødsituation. De to optioner har tilsammen en værdi af USD 228 mio. Desuden hjælper ordren med at opretholde de unikke produktionskompetencer, der er opbygget af Bavarian Nordic, og som bidrager til at beskytte befolkningen imod bioterror.

"Med denne kontrakt fortsætter det succesrige samarbejde omkring udvikling og levering af koppevacciner som begyndte mellem Bavarian Nordic og den amerikanske regering for mere end et årti siden. Vi er særdeles tilfredse med at den amerikanske regering nu har bestilt yderligere 4 millioner doser til at opretholde deres beredskabslager af IMVAMUNE. Vi ser frem til at fortsætte samarbejdet, såvel i forberedelserne til at kunne levere en forbedret, frysetørret version af IMVAMUNE, som i udviklingen af andre typer af forsvarsvacciner til USA," udtaler Paul Chaplin, administrerende direktør i Bavarian Nordic.

Likviditetsstrømmen fra optionen består af en forudbetaling på USD 18 mio. samt USD 100 mio., som vil blive indtægtsført i takt med leverancerne af 4 millioner doser IMVAMUNE.

Udnyttelsen af optionen ændrer ikke ved selskabets udmeldte forventninger til det økonomiske resultat for 2014.

Bavarian Nordic har leveret IMVAMUNE i en flydende-frosset formulering til SNS siden 2010. Sideløbende har selskabet arbejde på at udvikle en frysetørret version af vaccinen som led i en anden kontrakt med BARDA. En frysetørret vaccine ventes at kunne nedbringe omkostningerne til et beredskabslager grundet en længere holdbarhed. Tidligere i år udnyttede BARDA en option til at finansiere overførslen af den allerede validerede produktionsproces til en kommerciel linje med større kapacitet. Kliniske data til at understøtte anvendelsen af den frysetørrede version i en nødsituation i USA er samtidig under udarbejdelse og forventes indsendt til FDA i 2015. Disse aktiviteter vil potentielt kunne understøtte produktion og leverancer af frysetørret IMVAMUNE fra 2016. Indkøb af vaccinen vil skulle foregå via tildeling af en ny kontrakt, som selskabet forventer at påbegynde forhandlinger omkring med den amerikanske regering i løbet af 2014.


Kontakt
Rolf Sass Sørensen, Vice President Investor Relations. Telefon +45 61 77 47 43

Om IMVAMUNE koppevaccine
IMVAMUNE er under udvikling som en sikrere koppevaccine til personer, der ikke bør vaccineres med replikerende vacciner, såsom personer med atopisk dermatitis og hiv. IMVAMUNE er selskabets mest fremskredne udviklingsprogram baseret på MVA-BN®, selskabets egenudviklede vaccineteknologiplatform, der har et bredt anvendelsesområde inden for infektionssygdomme og cancer. Kliniske forsøg, der omfatter flere end 7.400 personer, herunder personer med atopisk dermatitis og hiv, viser at IMVAMUNE har en gunstig bivirkningsprofil. Vaccinen blev i 2013 godkendt i Canada, hvor den markedsføres under navnet IMVAMUNE samt i den Europæiske Union, hvor den markedsføres under navnet IMVANEX®.

IMVAMUNE er den første nye vaccine, der er udviklet under den amerikanske regerings "Project BioShield" - et program, der blev etableret i 2004 med det formål at udvikle og indkøbe lægemidler og vacciner til beskyttelse af den amerikanske befolkning mod bioterrorangreb.

IMVAMUNE udvikles og produceres i henhold til kontrakter med BARDA og National Institutes of Health (NIH).

Om Bavarian Nordic
Bavarian Nordic er et internationalt biotekselskab, der udvikler og producerer cancerimmunterapier og vacciner til forebyggelse af infektionssygdomme. Selskabets førende udviklingsprogrammer er PROSTVAC®, en immunterapikandidat til behandling af fremskreden prostatacancer, som er i afsluttende klinisk fase 3 udvikling, og IMVAMUNE®, en ikke-replikerbar koppevaccine, der udvikles og leveres til det amerikanske nationale beredskabslager under en kontrakt med de amerikanske myndigheder. Vaccinen er godkendt i Canada under navnet IMVAMUNE samt i den Europæiske Union under navnet IMVANEX®.

Bavarian Nordics aktier er noteret på NASDAQ OMX Copenhagen under symbolet BAVA (Reuters: BAVA.CO, Bloomberg: BAVA.DC). Selskabet har et sponsoreret ADR-program, som er noteret i USA (OTC) under symbolet BVNRY.

For yderligere information, besøg www.bavarian-nordic.com.

Udsagn om fremtiden
Denne meddelelse indeholder udsagn om fremtiden ("forward-looking statements"), som er forbundet med risici, usikkerheder og andre faktorer, hvoraf mange er uden for vores kontrol. Dette kan medføre, at faktiske resultater afviger væsentligt fra de resultater, som er omhandlet i ovennævnte udsagn om fremtiden. Udsagn om fremtiden inkluderer udsagn vedrørende vores planer, mål, fremtidige begivenheder, præstation og/eller anden information, som ikke er historisk information. Vi påtager os ingen forpligtelser til offentligt at opdatere eller revidere udsagn om fremtiden således, at disse afspejler efterfølgende begivenheder eller omstændigheder, undtagen i det omfang dette er foreskrevet ved lov.


Attachments

201419dk